Hírarchívum - 2024. január

A fejlesztők harmada érintett volt a tavalyi leépítéshullámban, és idén sem lesz jobb a helyzet

Keserű szájízzel ugyan, de mostanában heti szinten számoltunk be a játékipart érintő tömeges elbocsátásokról. A GDC felmérése is hatalmas méreteket öltő problémáról számol be, ráadásul nem látszik még fény az alagút végén.

Street Fighter 6 - hamarosan Ed is a ringbe lép

Az év első, frissen érkező DLC karaktere, Ed februárban csatlakozik a Street Fighter 6 egyre csak bővülő névsorához. Már egy ütős bemutatkozó videót is kapott a legújabb bunyós.

Szimultán körökre osztott rendszert ígér az Ara: History Untold

Az Oxide Interactive csavar egyet a jól bevált 4X hagyományokon: szimultán körökre osztott rendszerrel vértezik fel az Ara: History Untoldot, azaz minden játékos egyszerre tevékenykedik az adott körben. A stratégia ősszel fut be.

Nyáron jelenik meg a Visions of Mana

A Square Enix is hosszabban demózta a legújabb Mana-játékot, és ez lesz az első alkalom, hogy a frencsájz Xboxra érkezik. Feladatunk az lesz, hogy barátainkkal közösen megfiatalítsuk a manafát.

Ősszel fut be az Avowed, vadiúj gameplay bemutatót kaptunk róla

Az Obsidian legújabb akció-RPG-je is előkerült az Xbox Developer Direct adásában. Kiderült, hogy az Avowed ősszel érkezik a boltokba, ám most hosszabban is belenézhetünk a harcba és a mellékküldetésekbe.

Bemutatkozott az Indiana Jones and the Great Circle

A Microsoft prezentációján hullott le a lepel a MachineGames Indiana Jones-játékáról, amely egy vérbeli akció-kalandjáték lesz. Főleg belső nézetből irányítjuk ikonikus régészünket, de a környezeti navigációhoz használhatunk TPS-kamerát is.

Májusban érkezik a Senua’s Saga: Hellblade 2

Az Xbox Developer Direct rendezvényen árulta el a Ninja Theory a várva-várt Senua’s Saga: Hellblade 2 megjelenési dátumát. Dobozos kiadás nem lesz belőle, csakis digitális, a játékideje pedig hasonló lesz az első részhez.

Itt nézheted vissza az Xbox Developer Direct adását!

Közel 50 perces adással készül ma este a Microsoft, hogy alaposabban bemutassanak néhányat a belsős fejlesztésű játékaikból. Négy cím már biztosan műsorra kerül, de számíthatunk más meglepetésekre is.

Kijött a Starfield frissítése

Végre itt van a várva várt frissítés, azonban egyelőre csak a játék PC-s verziójához, ott is csak bétában. A konzolos játékosoknak még legalább két hetet kell várniuk.

Ez derült ki a State of the Game Industry jelentésből

A Game Developers Conference kiadta az éves State of the Industry jelentését, amelyben játékfejlesztők véleményét kérdezték az iparágról. Szóba kerültek a leépítések, az AI és az X is.