Hírarchívum - 2024. január

Mégsem jön a Game Passbe a Visions of Mana

A pontosítás az Xbox részéről érkezett, elmondásuk szerint ők hibáztak azzal, hogy a játékot a szolgáltatásba érkező címek között szerepeltették. Így a zöld konzol tulajainak marad a vásárlás.

Ingyenes spinoffot kapott a Celeste

A retró oldalnézetes platformer mellékágának szánt játék stílusosan a Nintendo 64-et idéző grafikával érkezik, ráadásul már elérhető, sőt teljesen ingyenesen játszható.

Bírálják az Apple-t a legújabb EU-s szabályozás kapcsán

Az Európai Unió arra kötelezte az amerikai céget, hogy az App Store-on kívül is lehessen értékesíteni alkalmazásokat, sőt alkalmazásboltokat, az Apple viszont megváltoztatta a szabályzatát, hogy így is pénzénél legyen.

Új stúdiót alapítottak a Volition veteránjai Shapeshifters Games néven

Tavaly augusztusban zárt be a Saints Row és a Red Faction fejlesztője, miután az Embracer Group kihúzta alóluk a szőnyeget. A megszűnt stúdió veteránjai azonban összefogtak és megalapították a Shapeshifters Gamest.

Novemberben érkezhet az Assassin's Creed: Red

Ezúttal az Ubisoft egyik partnere és tartalomkészítője képtelen volt tartani a száját és elárulta, mikor vetíthetik le az Asssassin's Creed: Red első előzetesét. Sőt, további is ment a szivárogtató, már hozzávetőleges megjelenési dátummal is szolgált.

A Diablo 1 és az első két Warcraft is elérhetővé vált a Battle.neten

Váratlan meglepetések érkeztek az Activision Blizzard saját launcherére. Végre a digitális platformon is elérhetővé vált a Blizzard három vén klasszikusa, a Warcraft: Orcs & Humans, a Warcraft II: Tides of Darkness és az eredeti Diablo.

Nonprofit szervezetté vált a Day of the Devs

A Double Fine Productions és az iam8bit által indított, 2012 óta futó műsorsorozat hivatalosan is független, nonprofit szervezetté vált. A cél továbbra is a kisebb indie fejlesztők előtérbe helyezése marad.

Johanna Faries lett a Blizzard új elnöke

A Call of Duty-sorozatért felelős menedzser váltotta a nemrégiben lemondott Mike Ybarrát a Blizzard Entertainment elnöki székében. Johanna Faries 2018-ban csatlakozott az Activisionhöz, tehát a cég házon belül oldotta meg az utódlást.

Végre PC-re költözik az első Dragon Quest Builders

Több mint három évvel a folytatása után február közepén végre PC-n is megjelenik a Dragon Quest Builders. Igen, a második rész után kapjuk meg az elsőt, cserébe minden eddig DLC-t alapból tartalmazza a csomag.

Elbocsátások az Eidos Montrealnál, törölték az új Deus Ex-játékot is

Nem beszélt a levegőbe az Embracer Group, amikor azt mondta, hogy további játéktörlések és elbocsátások várhatóak. Ezúttal az Eidos Montrealnál lengett meg a kasza: 97 dolgozójuknak mondtak fel, és a két éve készülő Deus Ex-játékuknak is annyi.