Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. április 16.
  • naruto shippuden: ultimate ninja storm generations, teszt, xbox 360
Link másolása
Narancssárga pizsama, szőke bozont, hatalmas kék szemek, és letörölhetetlen, pimasz vigyor. Nem más ő, mint az öt nagy föld hőse, Naruto Uzumaki, a fiatal nindzsafiú, kinek testében a rettegett kilencfarkú rókadémon raboskodik. S ki egy jó nagy bunyó erejéig most újra visszatért közénk!

Kisimoto Maszasi legendás hősének kalandjaiból készült már képregény, könyv, rajzfilmsorozat, kártyajáték és videojáték is, a történet immáron 15 éve hódít, s még mindig imádjuk minden percét. A Namco Bandai Games ezt tudja jól, és a CyberConnect2-val karöltve elkészítette nekünk Naruto verekedős játéksorozatának legújabb részét, a Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations-t, melyet azonnal nagyító alá is veszünk itt, a Gamekapocs hasábjain. 


Harcba indul a földeket sanyargató gonosz erőkkel, hogy bebizonyítsa, ő a világ valaha élt egyik legnagyobb nindzsája, nem egy semmirekellő, buta gyerek, minek falujában a legtöbben hiszik. A játék a mangasorozat mindkét kötetét feldolgozza. A történet során megismerhetjük az éretlen kis Narutót, ki diákcsínyekkel ekkor még jobban fel tudja magára hívni a figyelmet, mint nindzsaként, s az idősebb hőst is, ki a sippúden kalandok során megmutatta, tényleg nem fél szembeszállni senkivel, és semmivel. 


A játék story módjában a két Naruto kaland vár ránk, kiegészítve a mellékszereplők történetével. A sor Sasukéval nyit, majd ahogy haladunk előre, úgy válik elérhetővé egyre több karakter, az egyes epizódok az adott hős nézőpontjából dolgozzák fel az eseményeket, maga a történetvezetés pedig narrált diavetítéssel történik. A mesélő egy pár percben összefoglalja nekünk az eseményeket, és már kezdődik is a csata, a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations egy vérbeli verekedős anyag lett, a játék kizárólag a harcokra koncentrál, össze kell szednünk minden nindzsaerőnket, s legyőzni a gonoszt.


Az előző Narutohoz képest a játékmenet felgyorsult, a verekedés pergősebb és akciódúsabb lett, s a kombók bevitele is könnyebbé vált. Immáron az is előcsalhat hatalmas, pusztító támadásokat, ki a gombsorozatok pontos bepötyögése helyett csak rátenyerel a kontrollerre, s véletlenszerűen elkezd rajta nyomogatni mindent, mindez az awakening mode mellett viszont jelentéktelen részlet csupán. A beast mode-ként is emlegetett újdonság segítségével hőseink meg tudnak idézni egy szellemet, mely többszörös erővel csap le az ellenségre, ilyen Naruto kilencfarkú csakrája, vagy Sasuke susanoója, természetesen a megfelelő kombóra, és energiaszintre szükség van mindehhez, nem lehet csak új meghívni őket.


A játékmenet fontos része még a kártyagyűjtés is. Minél nagyobb harcosok vagyunk, annál több speciális kártya válik elérhetővé vagy megvásárolhatóvá, ezeket gyűjtve friss képességekre, és új fegyverekre tehetünk szert, a több tucat lehetőség között böngészve egészen biztos, hogy mindenki megtalálja majd a kedvenceit. S a játék nem bánt szűkmarkúan a tartalommal sem, a történet során összesen 72 játszható harcost, és 15 támogató karaktert fogunk megismerni, a csaták során pedig nem kevesebb, mint 38 pályán fordulunk meg. Szép kis számok.


Ha nincs kedvünk a story mode végtelennek tűnő bunyóiba belemerülni, akkor választhatjuk az online battle, vagy az free battle lehetőségeket is. Előbbiben 2-8 játékos internetes harcokra van lehetőségünk, az utóbbi pedig kötetlen csatákat biztosít, újabb játékmódokat megnyitva előttünk. A versus battle-re nyomva 1v1 vagy 2v2 meccsek várnak ránk, a survival alatt annyi ellenséget kell legyőznünk egyetlen életcsíkkal, amennyit csak bírunk, míg a tournament egy egyenes kieséses bajnokságot nyit meg előttünk, kártyákat, pénzt, és extrákat itt is gyűjthetünk.


A játék hamar megunható. A story mode nem nyújt sok változatosságot, csak keretbe foglalja az egymás után következő csatákat, amúgy közel ugyanazt kapjuk tőle, mintha a free battle-t választanánk, a segítségével elérhetővé tudjuk tenni az újabb karaktereket, de ennél többre nem képes. Az átvezetők unalmasak és ötlettelenek, a harmadik dia után átnyomja az ember őket, derék nindzsa módjára letudjuk a csatákat, ha valaki ezt mondjuk egy hétnél tovább tudja élvezni, az vagy hatalmas rajongó, vagy hazudik.


A látvány viszont remek lett. A rajzolt grafika az animék hangulatát idézi, játék közben néha azt érezni, hogy egy mese megy a tévében, és nem is mi irányítjuk az eseményeket, a csatákat megrendezett bejátszások szakítják meg, a kamera folyamatosan mozog, ráközelít a szereplőkre, majd kihátrál, remek az egész. S a hangok miatt se panaszkodhatunk. Van angol és japán szinkron is, melynek a rajongók biztosan örülni fognak, az effektek rendben vannak, a rajzfilmet idézi mindegyik, a menü zenéje pedig annyira hangulatos lett, hogy cikkíráshoz hagytam is menni a háttérben. Egyszerűen imádtam.


A Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations összességében erős közepesre sikerült, hozza a tőle elvárható szintet, de aki nem kemény rajongója a narancssárga pizsamás nindzsának, az nem fog benne sok izgalmat találni. Jól sikerült, de lehengerelni nem tudott engem. A UbiSoft Montréal által készített Rise of a Ninja és Broken Bond epizódok sokkal közelebb állnak a szívemhez, azokban lehetett kalandozni, szabadon bejárhattuk a világot, beszélgethettünk és verekedhettünk kedvünkre, a játékélmény, és a hangulat ott még igazán ütős volt.

44.
44.
szili.anna
Jó a grafika és a kivitelezés is jónak tűnik, de nem kéne százszor ugyanazt "felmutatni".
42.
42.
pitlord23
#41: ,,Apropó, 501-es légióról hallottál már? Star Wars-t ismered? Őket is lehurrognád?"

Szerintem őket is lehurrogná! Amúgy én is ajánlanám neki a Death Note-ot, mert a kedvenc animém, de még a végén megnézi és azt is elkezdi fikázni.
36.
36.
pitlord23
#35: Ezekből már kiderülhetett, hogy Nagato és Naruto beszélgetéséről szóló részek a kedvenceim. Szerintem Nagatóban egy filozófus veszett el, csak hát megőrjítette a fájdalom.
34.
34.
sherex
az a Jiraiya-s kép tuti hogy nem a Generations-ból van!
33.
33.
vytros
#32: érdekeljen*

Mellesleg csak azt tudom levágni a "mondandódból" hogy egy rohadt nagy troll vagy, akkor meg húzz innen a picsába.

Elnézést a durva beszédért.
23.
23.
Raam989
Ő egy ninja: http://media.giantbomb.com/uploads/3/34626/1152369-wiirikimaru.jpg
Naruto egy köcsög...
Nekem ez a véleményem a játékról és a sorozatról is... ;)
22.
22.
volkornka
#20: Nekem nem tűnt fel hogy annyira komolyabb lenne. Nekem a sima Naruto jobban tetszett. Mondjuk ha nem ugyanazt a csontot rágnák le 60szor akkor lehet nem így lenne.
21.
21.
anadrex
Kár, hogy PC-re nem jön ilyesmi :D
20.
20.
(1/2 OFF. tényleg érdemes megpróbálkozni a Narutoval (az első sorozattal is, annak ellenére, hogy gyerekesebb). az első pár rész fura, de utána beindul és alig lehet abbahagyni! a második sorozat, a Shippuden, ahol Naruto már idősebb, már jóval komolyabb :)
19.
19.
mash0203
#18: van akinek szürreális* én kérek elnézést:D
18.
18.
mash0203
most mi van? ide jön mindenki aki nem szereti és csak a rosszat nyomja?:D Én nem megyek olyan helyre ahol az van amit nem szeretek!! nem megyek fel lady gaga rajongói oldalára h leoltsam:D bírom az ilyen embereket:D Személy szerint szeretem a Naruto-t, jol követik egymást az események, van mondanivalója, mert hát látom van akinek em elég szürreális ez az egész mert nincs vééér meg haláááál:DDD nézd meg a Fűrészt! az élet nem is a küzdelemről szól, a kitartásról, hogy bárkiből lehet valaki, a barátságról ááá dehooogy....nekik üzenem: lehet menni nézni a kockanadrágos szivacsot, ahogy a víz alatt SÜTI a hambit-.-" az reálisabb?!!!:D a játékról meg annyit, hogy rajongóknak kötelező!! aki pedig szereti a hasonló játékokat egy próbát megér...csak nehogy beleszeressen a végén;)
17.
17.
sherex
Nekem volt egy pár problémám le is írom:
Mivel hogy itt voltak a fiatalabb változatok ezért ki kellet egyenlíteni az erő viszonyokat . Nos ugyebár ez azt eredményezi hogy pl.: Fiatal Naruto árnyék klón kombója ugyannyit vesz le mint a Rasen-Shuriken ami enyhén nevetséges szerintem
Hiányoztak a Boss fightok
Ez a narrátoros diavetítéses történetmesélés halál szar volt
És ami legjobban idegesít az hogy nagyon könnyű max fél perc volt egy csata.
De ezektől függetlenül tetszett
16.
16.
samatagrav09
#3: igen de én azt hogy story mode ki is hagytam volna mert ez nem az csak vmi hogy ne hisztiz
12.
12.
Dark_Temptation
én meg azt mondom, hogy ne hasonlítsátok össze a két animét! én személy szerint imádom a dragon ball-t és a Naruto-t is!
11.
11.
Dark_Temptation
#2: mert rengetek fillert nyomattak... nézd a fő részeket
10.
10.
Dark_Temptation
#8: egyetértek az első volt a legjobb része
8.
8.
D5000
#7: Ja vaslom ne kezdjünk el naruto vs dragon ball vitát kezdeni, mert a cikk nem erről szól! Plusz ízlések és pofonok, meg csak azok szólhatnának objektíven akik az összes dragon ball és összes naruto részt látták... meg a naruto sorozat ebben a pillanatban is tart még.
Szóval a játékról meg annyit, hogy:
Az anime játékok legjobbja a Naruto Ultimate Ninja Storm!!! Jó 3d-s harc, szép grafika és jó story mód, plusz sandbox játék is, a boss harcokról nem is beszélve!!!!!!!!! Nem igaz, hogy egy sorozat sokadik része nem éri el az első rész színvonalát!!!! Mit csinálnak ezek ott japánban? Igazán összeszedhetnék magukat!
7.
7.
abydos
#6: Negatív, a Dragon Ball nem kicsit jobb ennél... Van 1-2 erős része vagy mozzanata a Narutonak, ami miatt érdemes lehet nézni, de ez egy kézen megszámlálható a 400 akárhány részből. Ez sehol sincs egy jó sorozathoz képest...

A játékok, a DB játékok mindig is jobban tetszettek, mint a Narutoék, valahogyan ebben mindig ugyanazok a pályák vannak, limitált csatatér és lehetőség. Most is látom a képeken, hogy minden Shippuuden részben megismételt csata helyszíneket tartalmaz...
5.
5.
giga321
Mondoconon kiprobáltam csak keveset játszottam sajnos , végre kiprobálhattam a kedvenc gonoszomat Kimimarot és nagyon tetszett. Szerintem jó lett , jó kis pörgős csak kár hogy a 15 támogató karakterrel nem lehet lenni , pedig kiprobáltam volna de azért ez a több mint 70 karakter az not bad. Van 3 fajta shipu Naruto plusz a kicsi , ugyanez Sasukenél.
3.
3.
Effecta
Igazából a legjobb az első Storm játék volt. Ha már itt kiherélték a story mode-ot, legalább a harcoknál a falon futást és a Jutsu összecsapást megcsinálhatták volna.
2.
2.
JoHnNiEE
anno komáltam a narutot, shippuudenből is megnéztem vagy 80 részt, de aztán vhogy egyre inkább olyan érzésem támadt, mintha a barátok közt-öt nézném...
1.
1.
Yanez
A pozitivumoknál el van irva "pergősebb" helyett "pörgősebb" kéne.A játék meg...nos a pontszám magáért beszél.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...