ASUS ROG e-sport setup ajánló (x)

  • Írta: szlav
  • 2024. február 16.
Link másolása
Az e-sport kultúra már rég kitört a koreai PC Bangok homályából, büszkék lehetünk rá, hogy kis hazánkban is sorra bukkannak fel a feltörekvő gamer legendák. A profivá váláshoz azonban kell egy megfelelő setup is, az ASUS ROG eszközeinél pedig aligha találnánk megbízhatóbb válogatást.

Lássuk be, a legtöbben soha nem fogjuk átélni azt az eufóriát, amikor az e-sport aréna színpadára lépve szempárok milliói szegeződnek ránk. A dübörgő aréna és a vakító reflektorfény azon kevesek kiváltsága, akik hosszú, kemény munkával és szüntelen gyakorlással teli éveket áldoztak fel azért, hogy egyetlen egy játékban a lehető legjobbakká váljanak. Nekünk azonban nem kell a teljes életünket beáldoznunk azért, hogy ízelítőt kaphassunk a profi játékosok felemelő életérzéséből. Az aréna robaját természetesen semmi nem fogja elhozni az irodánkba vagy a hálószobánkba, a kompromisszumokat nem ismerő teljesítményért azonban elég csak a megfelelő hardvereket kiválasztanunk. 

Ebben pedig aligha lehetne jobb társunk az ASUS ROG eszköztáránál. A hardcore játékosok által jól ismert márka 2006 óta szállítja a csúcskategóriás gamer hardvereket, a friss repertoárjukból pedig könnyedén összeállíthatjuk a számunkra tökéletes setupot. Mi egy e-sportra fókuszált, kizárólag a teljesítményre és a megbízhatóságra összpontosító összeállítást ajánlunk nektek – egy olyan szettet, ami garantáltan nem fog cserben hagyni titeket a legintenzívebb clutch-ok során sem. 

ROG Swift OLED PG27AQDM

“Oké, ezt a kört buktuk, úgyhogy most bekapcsolom a monitort.” Ha a ti szátokat is elhagyta már ez a mondat, akkor jobban teszitek, ha az ASUS ultragyors gamer monitorját kapcsoljátok be, méghozzá a ROG Swift OLED PG27AQDM-et. Higgyétek el, a Swift megnevezés egyáltalán nem véletlen. A 27 hüvelykes, 1440p-s felbontással rendelkező OLED panel gyönyörű képminősége magáért beszél, de a monitort az olyan az e-sport orientált extrák emelik ki igazán a tömegből, mint a tükröződésmentes, 0,03 ms-os válaszidővel rendelkező panel, amely 240 Hz-es képfrissítési sebességével az AWP-császárok legjobb barátja lesz a Dust 2 duplaajtóinál.

A legsötétebb gamer-barlangot is alaposan bevilágító, 1000 nit-es elképesztő fényerő és a 99%-os DCI-P3 színtérrel rendelkező megjelenítés gondoskodik róla, hogy a részletek soha ne vesszenek el, mindezek mellé pedig egy páratlanul vékony, elegáns keret és állvány dukál - ez ugyebár egyáltalán nem alapvetés a hasonszőrű, csúcsteljesítményű gamer monitoroknál. Az ASUS mérnökei az egyedi tervezésű, hatékony hűtőbordázattal oldották meg az esetleges felhevülés problémáját, az intelligens feszültségszabályozásnak hála pedig beégés kockázata is minimalizált. Csúcsteljesítmény, csúcsminőség, megbízhatóság. Mindezeknek persze ára is van, a tökéletes e-sport setup azonban nem ismerhet kompromisszumokat.

 

ROG Falchion

A ROG Falchion immáron három éve a gyártó egyik legnépszerűbb billentyűzete, ez pedig egyáltalán nem véletlen. A szokásosnál kisebb, 65%-os, 68 mechanikus Cherry MX kapcsolóval ellátott (de a nyílbillentyűket nem nélkülöző!) egység nemhogy alig foglal helyet az asztalon, könnyen a hátizsákunkba is csaphatjuk, ha mégis összejönne az e-sportos álomkarrier meg a világjáró turné. A problémamentes szállításhoz még egy polikarbonát billentyűfedelet is kapunk – ez utazáskor szuperül jön, de a hétköznapi por ellen is hatékony védelmet nyújt.

Ja, és említettük már, hogy a billentyűzet vezeték nélküli? Igen, a dedikáltan gamereknek szánt, RGB-világításos, kompakt billentyűzetek közt ez is ritkaságszámba megy, főleg akkor, ha a gyártó által akár 450 órát is elérő akkumulátoros üzemidőt is figyelembe vesszük. A csatlakozást 1 ms-os, 2,4 GHz-es rádiókapcsolat biztosítja, de természetesen hagyományos USB-vel is rádrótozhatjuk a kívánt eszközre. A ROG védjegyszerű formadizájnja és az Aura Sync által vezérelt RGB világítás természetesen itt is adott, a billentyűzet bal oldalán pedig még egy érintősávot is kapunk, ami egyszerre funkcionál hangerőszabályzóként és az aktuális töltöttséget jelző kijelzőként.

 

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Első ránézésre kifejezetten visszafogottnak tűnik a hagyományos gamer-sallangokat nélkülöző, ötgombos Harpe Ace, de az éjfeketében és a holdfény fehérjében is kapható egér teljesítménye kétségbevonhatatlan. A profi e-sportolók közreműködésével tervezett cincogó mindössze 54 grammot nyom, vagyis az egyik legkönnyebb gamer egér a piacon, de ennek a stabilitás és a csúcsteljesítmény egy percig sem látja a kárát. A ROG AimPoint 36 000 dpi-s optikai érzékelője ultraprecíz, 1% alatti cpi-vel biztosítja, hogy a célkereszt sose csússzon le az ellenfél fejéről, szoftveresen pedig az Aim Lab Settings Optimizer elemzésével szabhatjuk a saját igényeinkre a beállításokat. Ami pedig az élettartamot illeti: 70 millió kattintásra szavatolt mikrokapcsolók gondoskodnak arról, hogy a hivatásos AD Carryk kezében sem fognak egyhamar csődöt mondani.

Ahogy a Falchion billentyűzetet, úgy a Harpe Ace Aim Lab Edition egereket sem nehéz utazáskor magunkkal vinni, az ASUS mérnökei pedig külön figyelmet fordítottak arra, hogy idegen környezetben is bármikor, bármilyen eszközre könnyedén csatlakoztathassuk a kedvenc egerünket. A ROG SpeedNova ultragyors, 2,4 GHz-es rádiós módja mellett Bluetooth kapcsolatot vagy vezetékes USB-csatlakozást is alkalmazhatunk, egyszerre akár több eszközön is. Ha tehát a robusztus, baltával faragott monstrumok helyett egy könnyű, elegáns, de kiváló teljesítményt nyújtó egeret kerestek, akkor Harpe Ace nem hiányozhat a listátokról!

 

ROG Moonstone Ace L 

Az egér alá egérpad is dukál, a tökéletes e-sport setup pedig nem aligha lenne teljes a Harper Ace egerek mellé tökéletesen illő ROG Moonstone Ace nélkül. Ez pedig nem az az olcsó szövetalátét, amit felgöngyölve találtok a kétségbevonható egér-billentyűzet-egérpad kombópakkokba csomagolva. A Republic of Gamers minőségét tükröző, 500 x 400 mm-es méretű lap ütés- és karcolásmentes edzett üvegfelülettel biztosítja az egér tükörsima mozgását, ügyelve arra is, hogy még a legagresszívabb mozdulatok is halkak és akadásmentesek maradjanak.

A kétféle tündöklő, letisztultan elegáns formatervet követő egérpadok alulsó oldala egyébként teljes szilikonborítást kapott, vagyis semmiféle váratlan elcsúszás nem okozhat gondot az intenzívebb mérkőzések alatt. Mivel a Harper Ace egerekhez hasonlóan a Moonstone Ace is fekete, illetve fehér színekben kapható, a párosításuk abszolút magától értetődő, de meg kell hagyni, hogy a színeket felcserélve is remekül fest az asztalon az éjfekete egérpad és a rajta holdként fénylő vezeték nélküli egér.

A cikk az ASUS Magyarország támogatásával készült.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...