Amikor a PS5 lepipálja a világ legerősebb konzolját

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 27.
  • Hardver
Link másolása
Noha a Microsoft a világ legerősebb konzoljaként harangozta be az Xbox Series X-et, a mérések szerint több multiplatform cím is jobban fut a PS5-ön. A The Verge-nek a redmondiak elismerték a teljesítményproblémákat.

A The Verge megjelentetett a napokban egy összeállítást, amelyben arról ír, hogy a PlayStation 5 több multiplatform cím esetében is felülmúlja az Xbox Series X teljesítményét, ami kissé ellentmond a Microsoft korábbi szlogenjének, miszerint az izmosabb next-gen konzolja a legerősebb játékgép a világon.

A magazin a Digital Foundry méréseire hivatkozott, amely szerint az Assassin's Creed: Valhalla, a DiRT 5 és a Devil May Cry 5: Special Edition is jobb számokat produkál a Sony konzolján, hiába erősebb papíron az új Xbox. A The Verge rákérdezett az ellentmondásra a Microsoftnál, a cég pedig beismerte a teljesítményproblémákat, és állítása szerint jelenleg is azon van, hogy a fejlesztőkkel karöltve megoldja azokat.

Vagyis a redmondiak szerint mindössze optimalizálás kérdése, hogy helyreálljon a világ rendje, mint mondták, "a partnerek még csak a felszínét kapargatják mindannak, amit a next-gen konzolok tudnak, és számíthatunk kisebb javításokra, ahogy idővel megtanulják teljes mértékben kihasználni az új platform képességeit".

Ebben egyébként van igazság, az Assassin's Creed például nemrég kapott patchet, és a Codemasters szerint a DiRT 5-höz is készül egy frissítés, mielőtt azonban teljes mértékben a fejlesztőcsapatokra kennénk a dolgot, a The Verge megjegyzi, hogy ebben azért a Microsoft is vastagon benne volt: a Sony már jóval hamarabb a stúdiók rendelkezésére bocsátotta a PS5 fejlesztői készleteit, vagyis azok hamarabb elkezdhették kiismerni az új gépet.

93.
93.
Ps fanboy
#91: Miért miben van a pénz, ha nem abban, hogy magadhoz édesgeted valamivel a játékosokat? Az exkluzívok is csak ezt a célt szolgálják, még ha a nagy pénz nem is abban van...
91.
91.
#89: A tanulság az, hogy egy ex játék fejlesztése nagyon kockázatos, az igazság meg az, hogy nem abban van a pénz.
90.
90.
Ps fanboy
89.
89.
Ps fanboy
#88: A Ryse of Rome egy tök jól kinéznő játék a mai napig, h@t még mikor megjelent. Csak hát a gameplay része, azon belül is a harc az valami írtó egyszerű, monoton, kihívást végképp nem tartalmazó, egyújjas machanikára épülő valami. Na arra a játékra tényleg lehet mondani, hogy film, az a játék magát viszi végig. És ettől nem menti meg a külcsín, esetleg a jó történet. És jól péld@za a Microsoft hülye hozzáállását is, mert ott még tényleg látszott, hogy prob@lkozik, az első tényleg exkluzívnak szánt játékuk volt, amibe áldoztak egy csomó pénzt, hogy megmutassák a konzolban rejlő lehetőségeket. Nem sikerült maradandót alkotni, nagy dolog, a gen első ex játékaként még meg is lehet érteni, de, ők ezt egyből elkönyvelték buk@snak,leírva vele az egész exkluzívosdit és így szépen el is szállt nekik ez a generáció. A tanulság, nem kellett volna feladni egy félresikerült játék miatt, a Sony sem tette, lásd The Order.....
88.
88.
Helium Prime
84.
84.
delphijos
#76: “mindenki szídta az AC-kat, futószalag cucc stb aztán amikor több éves címet ingyen adnak, megdöglenek a szerverek. Na ilyen anomáliával sokszor találkozik az ember Sony felhasználóknál”

Ez most komoly ? Ez is “psfanboy” specifikus ? Bocs, de ez már tényleg butaság. COD, AC, FIFA, mindig megy a hiszti, aztán meg eladásokat döntenek. De nehogy már ez platform specifikus legyen. MINDEN PLATFORMON ugyanez van. Az meg ha valami “ingyenesbe” jön, még jó hogy sokan ráugranak. ( de ez is így van mindenhol ). De pl. a Rocket League népszerűsége tuti hogy annak köszönhető hogy jött anno ingyenesbe....
82.
82.
Helium Prime
Abban igaza van Godach-nak hogy valami negatívumra még csak utalni sem lehet mert egymásba kapaszkodva ugrotok a gödörből ellentámadni! Nem akartam beleszolni,de az a helyzet,hogy az One X-el kapcsolatos tudásod is hiányos!Fájni fog,de sokkal több játék használja az erejét mint ps oldalon a pró erejét! Kb az összes + azok listája is igen hosszú amit külön optimalizáltak rá.Itt is van ugye egy kis difi mert xboxon most már autó Hdr-el is bővült a dolog míg Ps oldalon,ha a Sony nem fizet külön akkor max ugyan abban a minőségben tolhatod mint előző generációs gépen,ha elindul!Dehát mindegy mert tiszta pártatlanul írtok folyamatosan és nyugodtan szépen :D Amíg az a fránya P meg S betű nem kerül egymás mellé mert akkor kitőr a kultúra és blogokon keresztül megy a fingreszelés!
71.
71.
Helium Prime
#65: ,,Ha hülyeséget beszélsz, pont annyiszor fogom az orrod alá dörgölni.''
Még jó,hogy én nem ilyen vagyok mert éjjel nappal neked kellene irogatnom!
69.
69.
Guba32
A Nintendo meg mindenkit lepipál,pl. most 30 € a Skyrim az eshopban akciósan,és viszik mint a cukrot,és ha kijön majd a Switch Pro,akkor a legtöbb eladott gépük is lesz fillérekből...:))
Kartonpapírból VR,az is megy,Ringfit az is.Mindent is eladnak drágán,a helyükben árat emelnék mindenre...
68.
68.
Helium Prime
És miért remegett be a moderátor kisasszony azon,hogy csak annyit írtam ne üsd bele az orrod mindenbe?
67.
67.
Helium Prime
#65: Amúgy mond mi volt a hulyeség? :D
66.
66.
Helium Prime
#65: Nahát!Megint Yanez haverod dolgozik?
65.
65.
delphijos
#63: Ha hülyeséget beszélsz, pont annyiszor fogom az orrod alá dörgölni. DOLGOZD FEL. A személyeskedésed meg lepereg, ne is erőlködj.
64.
64.
Helium Prime
63.
63.
Helium Prime
62.
62.
delphijos
#61: Megint sikerült a lényeget megragadni látom. Csak egyszer látnék tőled egy kommentet valami játéknál hogy ez vagy az rész hogy tetszett / nem tetszett és miért. De ahogy nézem a JÁTÉKOK nem érdekelnek, csak a konzol “vitákban” vagy ott , persze “pártatlanul”. És mélységesen fel vagy háborodva ha “beszól” az ember.... ( Csak megjegyzem, a Sony-nak aztán tényleg baromi jó üzlet a használtjáték kereskedelem, és azért hoztak ki lemez nélküli változatot is, mert a lemezeket erőltetik )
61.
61.
Helium Prime
Akit a jelen meg a jövő az a Sony-t vagy Nintendo közt válasszon! Ne röhögtesd már ki magad!Ha rajtuk múlna még 10 év múlva is csak lemezeket meg kazettákat vehetnél amit pár év után dobhatnál a szemétbe!
58.
58.
godach
#56: Nagyon sarkos, az hogy utálom a Sony-t. Ahogy lentebb is írtam, haragszom rájuk.
Többször elmeséltem már, de még egyszer megteszem a kompatibilitással való problémámat is.
Elhiszem, hogy számotokra nem fontos, de számomra igen is az. A digitális store óta pedig főleg az volt. Én képes lettem volna váltani, most ps5-re is vagy seriesre is, ha épp nem másra kellett volna a pénz. Fura az, hogy igazából nem érdekel a teljesítmény, mégis szeretem ha a drága időmből nem arra megy el 3 perc hogy töltőképernyőt nézek, hanem ha fél perc alatt betölt, akkor már két és fél perccel többet tudok játszani, pl.
Ez volt a helyzet a dobozos játékoknál is. Vettem, vettem ami tetszett ha volt pénzem. Támogattam őket, mindenkit. Negyedét se játszottam végig, de vettem mint egy hülyegyerek. Aztán néztem, hogy a PS2 lejátssza a PS1 játékokat, a PS3 meg a 2 játékait és aztán fogták és elvették ezt a lehetőséget. Namost ha pótolni akarom a 2-es játékokat, akkor muszáj vagyok fenntartani egy gépet mert lehetne 3.ason de nem lehet. (Persze megvehettem storen sokat, Újra?!) Na meg a fenéket. Igazából az elvett lehetőség miatt haragudtam a legjobban.
Most a fiókunkon szerintem sokan vagyunk, akinek be van tárazva a sok játék. Főleg aki tényleg több konzolon és PC-n is tud játszani. Elengedhetetlen, ha azt akarják hogy az ember ne érezze átverve magát, a kompatibilitás.
Láthatjuk a mostani indulókat. A PS5.-nek van pár címe az MS-nek meg (tudtommal) egy sem. Mindkét konzol kijött, de szerintem tuti hogy a játékosok 90%-a ha végignyomta a pár órás ex tartalmakat, akkor PS4 címekkel fog játszani rajta. Namost ha ez nem lenne?
56.
56.
kryszisz
#51: Végigiolvastam ezt a kommentcunamit így reggelire, és messze ez volt a legértelmesebb hozzászólás. Köszönet érte, ilyenkor legalább eszembe jut, hogy nem csupán haterekből meg idiótákból áll a GK közösség (amúgy sem persze, csak néha mégis úgy tűnik). Godach Sony utálata meg nálam teljesen kimaradt (látszik mennyit vagyok itt), meg is lepett rendesen. Mondjuk szerintem ha a Sony-ra haragszik valaki, az neheztellhet kb. az egész iparra, legalábbis semmivel sem rosszabbak, mint bármely más nagy kiadó. Náluk ha más nem legalább quality control van úgy-ahogy. Nincs bajom például a Micro-val, de azért az sok mindent elárul az ellenőrzésről, hogy egy Fable legends-et kb. közvetlenül a megjelenés előtt lőnek le a fejlesztőcéggel együtt, de egy Crackdown 3, amiről még a legoptimistább ember is messziről megmondta, hogy bukta lesz, lazán megjelenhetett. De azt is nehezen hiszem el, hogy senki nem látta jó előre, mekkora egy halálra ítélt koncepció például a Bleeding Edge. Pedig hát annak megállapításásához sem kellett diploma. Azóta meg csak több csapata lett a zöldeknek, úgyhogy ha eddig nem nagyon ment a kreatív kontrol, kíváncsi vagyok így hogy oldják majd meg. Mondjuk jobbára király csapatok kerültek hozzájuk, úgyhogy ők talán elboldogulnak majd:)
Az árakkal meg úgy vagyok, hogy első blikkre nekem sem tetszett, de szerintem előbb-utóbb mindegyik kiadó emelni fog, valakinek el kellett kezdenie a sort. A visszafele kompatibilitás pedig nem igazán érint, a PS4-es játékok zöme menni fog 5-ön is, előtte meg nem volt konzolom, plusz mire eljutok odáig, hogy új gép legyen, addigra bőven kisebb lesz a backlogom úgyis, így kb. teljesen irreleváns is lesz számomra.
52.
52.
Yanez
#51: Mindig jó érzéssel tölt el, hogy vannak itt még értelmes emberek, akik képesek objektívan látni és fikázás nélkül írni a dolgokat.
51.
51.
delphijos
#50: Én alapvetően az olyan kommenteket nem szeretem amik vagy nagyon egyoldalúak, vagy butaságok. ( az SX megeszi reggelire a ps-t, mert az “félkész”, csak akkor kezdték tervezni amikor az MS már bejelentette a új box-ot , vagy hogy DIREKT gyártottak keveset )

Mivel 2 külön cégről van szó, más a vezetés, más döntések születnek. Van ami tetszik az egyik oldalon, a másik oldalon meg van valami hülyeség ami nem. Ez mindig így lesz. És mindkettő csinált már ilyet is meg olyat is. A Sony se angyal, egy multi, aki pénzt akar keresni. És az MS is ugyanez. Ugyanakkor az MS-nek megvan az a lehetősége - mert MÁSHONNAN DŐL A PÉNZ - hogy néha eljátszhassa a “jobb fej” szerepet, plusz neki a stratégiája is más, ő hosszú távon szolgáltatást akar eladni, mindegy “mire”. A Sony-nak sokkal kisebb mozgástere van, és ha így nézzük , akkor egész jól helytáll. És bosszant amikor ha valami olyan hír van hogy van valami apróság ahol bármi miatt jobb valami “náluk” akkor az lefizetés, Sony ügynökök mindenhol, stb...
SX-et vettem, és a géppel NAGYON elégedett vagyok. De azt gondolom hogy játék szempontból baromira nem erőltette meg magát az MS. Még csak nem is új játékra gondolok, hanem legalább a saját címek “SXesítéséről”. Lett volna még játék ahol elfért volna.... ezzel szemben a Sony legalább próbálkozott valami exkluzivval.... és ha az anyagi hátteret nézem, ez igenis inkább az MS részéről “gázabb”.

Az összehasonlítgatásokat viszont tök feleslegesnek érzem ( mármint inkább az azon való vitát ) mert minimális különbségek vannak, ha egyik vagy másik gépen játszik valaki az adott címmel kizárt hogy “szarabb” élménye lesz pusztán a gép miatt.
45.
45.
Observer
#40: Gyengebb? Pont ezaz hogy nem gyengebb csak mas tech a ketto gep. Egyikbe tobb a teraflop masik meg jobban kihasznalja a cpu gpu eroforrast. Mindketto konzol bivaly. Mindegyiken hasonloan fognak menni a jatekok csak neha egyik masik jatek valamivel jobban lezs optimalizlva xboxra vagy psre.
44.
44.
godach
Mindenre van magyarázat. Ha szar valami azért ha még nincs rajta sapka azért... xD
Hihetetlenek vagytok amúgy. Néha visszaolvastatnák veletek egy posztot úgy hogy felcseréltem benne a ps és xbox nevét. Ide hallom a hőbörgés hangját... Lol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...