Lezárult a CD Projekt RED elleni befektetői per

Link másolása
A CD Projekt RED ellen a Cyberpunk 2077 katasztrofális indulási állapota miatt indítottak csoportos pert a részvényesek, végül 1,85 millió dolláros kártérítésben egyeztek meg.
A New York-i Rosen ügyvédi iroda nyújtotta be a keresletet, még 2020. december 24-én, a játék megjelenésekor. Micsoda karácsonyi meglepetés! Egy befektetői csoport indította el a botrányt, akik azzal vádolták a CD Projekt RED-et, hogy félrevezette részvényeseit a cím minőségével kapcsolatban. Ami tény, hogy a szerepjáték híresen katasztrofálisan indult PlayStation 4 és Xbox One konzolokon. A kereset szerint a CDPR "lényegesen hamis és félrevezető" nyilatkozatokat tett a címről a fejlesztési szakaszában, mielőtt végül "gyakorlatilag játszhatatlan" módon kiadta volna a Cyberpunk 2077-et.
 

Ezen a héten azonban lezárult a több éven keresztül húzódó per és egy kaliforniai központi bíróság aláírta az 1,85 millió dolláros kártérítés kifizetését. Korábban úgy vélték, hogy a büntetés valahol 11 millió dollár körül lesz. Egyértelműen meg kell jegyezni, hogy ez az ügy kifejezetten a CDPR befektetői piacára vonatkozik, tehát nem érinti a fogyasztókat vagy más feleket, írta a Destructoid.

Mindez nyilvánvalóan nem fogja tönkre vinni a lengyel játékfejlesztő céget, hiszen a Cyberpunk 2077 körülbelül 13 millió példányban kelt el a megjelenés hónapjában, és 2022 szeptemberéig jóval több, mint 20 millió példányt juttatott el a játékosokhoz. Az 1,85 millió dolláros kifizetés lényegében aprópénz lesz a cím megjelenéséből behúzott bevételből - amely azóta már PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is megjelent, igaz, jócskán javított formában. 

2.
2.
Csoki80
Lehet, hogy bele is kalkulálták már az elején :-D
1.
1.
hedzsooo
Azert tanulopenznek remeljuk eleg volt nekik...! Plusz, a tobbi amit kaptak meg mellette a megjelenes utani eleg hosszu idoszak soran. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...