Ráfekszik a Warner Bros. a live-service játékokra

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 5.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó-fejlesztő cég videójátékos részlegének vezetője úgy látja, hogy hosszú távú befektetésről van szó, de ez hosszú távú bevételi forrás is lesz majd a cég részére.

A Hogwarts Legacy tavalyi sikere után eleve fel volt adva a lecke a Warner Bros. Discovery számára, hogy felül múlja azt. A Suicide Squad: Kill the Justice League kapcsán már tavaly tavasszal is számos intő jelet fedeztek fel a játékosok, azonban úgy fest, hogy ez nem volt elég, a játék csúfos bukása pedig nem volt kellően intő jel a Warnernek.

Egy friss jelentés alapján a jövőben szakítanak a AAA-játékokkal, és még nagyobb hangsúlyt fordítanak a live-service, a mobil és a free-to-play címek fejlesztésére. Ez természetesen első látásra, sőt másodikra is minimum fejvakarásra adhat okot, hisz épp egy AAA-játékuk volt az, ami Amerikában lenyomta a Call of Duty-t eladások tekintetében, és egy live-service játékuk volt az, ami látványosan földbe állt már a megjelenés előtt.

Persze, ezt nagyban befolyásolja, hogy a Warner mit is ért AAA és live-service alatt, és riport alapján az Öngyilkos Osztag kalandozását az előbbibe, és nem utóbbiba sorolják. Maga a kiadó is elismerte, hogy a játék teljesítménye elmaradt a elvárásuktól, és bár a logika nehezen érthető meg elsőre, ez azt is jelenti, hogy kisebb léptékű játékok érkeznek majd a jövőben a stúdiótól, a tervek szerint valamikor 2026 után.

1.
1.
crytek
Nagy koponyák vannak ott az már biztos..
Taroltunk egy full single játékékkal majd buktunk egy ordas nagyot egy live service moslékkal = nyomjuk a live szarságot a végtelenségig...

Mondanom se kell ezektől értelmes cím már nem sok fog érkezni..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...