Végzett a Larian a Baldur's Gate 3-mal

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 22.
  • Hír
Link másolása
Illetve magával a Dungeons & Dragons franchise-zal is. A tavalyi sikerjáték nem kap DLC-t, kiegészítőt vagy egyéb folytatást, a csapat más projektekre fókuszál a jövőben.

A Larian 2023-as cRPG-je gyakorlatilag egy anomália: mikrotranzakciók nélkül, 60 euróért megvásárolható játék, ami a hosszú early access alatt a játékosok visszajelzése alapján fejlődött és kvázi kész alkotásként jelent meg a nyáron. A rengeteg díj mellett olyan privilégiumokat is kiérdemelt a csapat, ami AAA-kiadóknak sem sikerült, például azt, hogy a Microsoft elvárásai ellenére nem minden feature érhető el Series S-en, a kisebb konzolon ugyanis nem elérhető a splitscreen co-op.

A megjelenés óta eltelt hónapok alatt rengeteg javítást, frissítés és tartalmi kiegészítést kapott a játék, érkezett egy teljes epilógus, mod-támogatás, sőt belengették, hogy érkezhet majd DLC is, ha a csapat úgy látja jónak. Most azonban úgy fest, hogy a Larian "csak" annyi tartalmat biztosít a játékhoz, amennyi jelenleg is benne van. Swen Vincke a GDC-n adott interjúban elárulta, hogy a csapat nem készít több tartalmi frissítést a játékhoz, így aki történeti DLC-ben, esetleg kiegészítőben reménykedett, annak ez egy lesújtó hír lehet.

Természetesen hibajavítások továbbra is érkeznek majd a játékhoz, viszont ha minden problémát orvosoltak, akkor egy jól megérdemelt vakáció után teljesen új dolgok felé veszik az irányt. Nemcsak nem készítik el Baldur's Gate 4-t, de magától a Dungeons & Dragons IP-tól is eltávolodnak. Vincke azt is elárulta, hogy nem a stúdió korábbi Divinity-sorozatát fogják folytatni, hanem valami egészen mást, ami mégis ismerősnek hat majd.

2.
2.
Spazz Maticus
Szerintem ez így rendben is van.
Elvégezték a munkát, nem is akárhogyan.
A mű kész, a története kerek, nincs mit húzni rajta tovább.
Mostantól nem ebből akarnak majd megélni 72 másik játéknak, résznek hívott rókabőrökkel, (khm, khm, Blizzard hallod ? XD) hanem új kihívásokat keresnek.

Számomra teljesen olyan a viselkedésük eme nyilatkozat alapján is, mint akik szeretik is azt amit csinálnak, nem csak a lóvét amit ezért kapnak.

Részemről mást nem is füznék ehhez csak annyit, hogy sok sikert kívánok a következő projektjükhöz, és érdeklődve várom mi lesz az. :)
1.
1.
Stagrider
Így viszont remélem, hogy egy esetleges következő Baldur's Gate-et az Obsidian vagy az Owlcat készíthet el:).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...