PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1340812492

Kaz Hirai dobta a Sony Computer Entertainmentet

Már nem Kaz Hirai áll a Sony Computer Entertainment élén. Természetesen szó sincs visszavonulásról, csak éppen az úriember időközben a teljes Sony Corporation vezetését átvette, bokros teendői valószínűleg nem engedik meg, hogy maga feleljen a PlayStation-részleg ügyes-bajos dolgaiért.
1339869600

Az Egyesült Államokban is tarolt a Diablo III

Noha nem igazán nem szoktunk foglalkozni a külföldi játékeladási toplistákkal, most kivételt teszünk. Az NPD Group májusi statisztikái szerint az Egyesült Államokban a Diablo III volt a legkeresettebb videojáték, ami azért is érdekes, mert az USA-beli játékosok egyébként nem nagyon vesznek PC-s címeket.
1336741200

32 éves mélyponton a Sony részvényárfolyama

A befektetők nem reagáltak éppen jól a Sony tegnap bejelentett pénzügyi eredményeire, a cég papírjainak értéke hatalmas mélyrepülésben van. Habár Kaz Hirai által újra japán ül a cégóriás élén, ilyen rövid idő alatt nyilvánvalóan ő sem tudott csodákat tenni, ahhoz még évek kellhetnek.
1336662043

Csökkentek a PlayStation 3 eladásai

A Sony nyilvánossá tette 2012-es üzleti évének pénzügyi eredményeit. Ezzel együtt leszűrhető, hogy a vállalat komoly bajban van - 79,1 milliárdos veszteséggel zárta ezt az időszakot, PS3-as konzoljuk eladásai pedig mélyrepülésben vannak. Ez az alap tovább nem tartható fenn.
1335691800

Európában a PlayStation 3 a legnépszerűbb

Érdekes módon mindezt Saturo Iwatától, a Nintendo nagyfőnökétől tudtok meg, aki pénzügyi beszámolót tartott cégével kapcsolatban. Ebben kitért a többi platform helyzetére is, és végül levonta a következtetést: a Nintendo 3DS azért teljesíthetne ennél jobban is.
1334669675

E3 2012: Az első konferencia időpontok

Mára a Microsoft és a Sony is bejelentette, hogy az idei E3-on egészen pontosan mikor áll neki a sajtókonferenciázásnak. A menetrend a szokásosnak tűnik, a redmondiak kezdenek, aztán hajnalban a japánok veszik át a stafétabotot. Idén is reggelig fogunk virrasztani!
1333029600

Japán játékok nyugatra, rajongói pénzből

A Kickstarter-rajongás lassan teljesen úrrá lesz a játékiparon: mindenki a rajongók pénzét szeretné látni a saját projektjének finanszírozásához, és most már nem is csak játékfejlesztésről van szó. Az egyik kiadó például nyugaton soha meg nem jelent japán játékokat fordítana le.
1330965236

Elindult a magyar PlayStation Store

Ezt a napot is megéltük. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma mérföldkőhöz érkezett a hazai konzoltársadalom, elvégre hivatalosan is elrajtolt hazánkban a Sony online bevásárlóközpontja, a PlayStation Store. A múlt héten felmerült technikai hibákat kijavították, s folyamatosan új tartalmaknak örülhetünk.
1330675200

Csúszik a magyar PlayStation Store bevezetése

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem rajtol el március 2-án a PlayStation Store Magyarországon, a Sony hazai képviselete szerint technikai okok miatt kényszerültek csúszásra. Új dátum nincsen, a vállalat későbbre ígért tájékoztatást a start véglegesített időpontjával kapcsolatban.
1329843600

Börtönbüntetést kapott a londoni PSP-tolvaj

A hosszú ideig csak "PSP boy"-ként ismert srác a londoni zavargások alatt bántalmazott és rabolt ki egy malajziai áldozatot. Az ellopott tárgy pedig egy PSP volt, így miután a térfigyelő kamera által rögzített video közkézre került, vírusként kezdett terjedni az interneten.