PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1307039158

E3 2011: Bemutató előtti NGP finomságok

Bár az NGP végleges elnevezését és árazását még mindig nem fedte fel a Sony, néhány újságíró már kipróbálhatta az új konzolt és annak első játékait is. A srácok rengeteg új információval szolgáltak, igaz, ez elsősorban a játékokra vonatkozik: gigászi összeállítás következik.
1306998300

Helyreállt a PlayStation Store, nagy frissítések

Lassan a végéhez közeledik a Sony és a PlayStation Network vesszőfutása: a szolgáltatás utolsó darabkái is kezdenek helyreállni, s a legfontosabb persze, hogy a sokak által epekedve várt PlayStation Store is visszatért, mégpedig tetemes mennyiségű tartalmi frissítéssel.
1306828841

A hét végéig áll helyre teljesen a PSN

Ma van május 31-e, a Sony korábbi nyilatkozata alapján ma kellett volna a PlayStation Network összes funkciójának helyreállnia - köztük a régóta várt Store-nak is, ám minden meglepetés nélkül ez a dátum sem jött össze a japánoknak. De már látjuk a fényt az alagút végén.
1306663200

Lesz május végéig PlayStation Store, vagy sem?

A Sony azt ígérte, május végéig 100 százalékosan helyreáll a PlayStation Network, így újra működőképes lehet a Store is. Azóta nem sok biztató információt hallottunk ezúttal kapcsolatban, de tény, hogy kedd estére hosszabb karbantartási szünet várható, ami akár még jó előjel is lehet.
1306602000

Sony: nem hittük, hogy megtámadnak minket

Habár úgy tűnik, a Sonyt ért támadások után kezd lecsendesedni az internet viharos tengere, s a szolgáltatás is lassan teljesen helyre áll, vicces olvasni a cég elnökének nyilatkozatát. Ezek szerint a Sony egyáltalán nem számított támadásra, s azt hitték, a biztonsági rendszerük maximális védelmet nyújt.
1306503365

Már készül a PlayStation 3 utódja

A Sony most már hivatalosan is megerősítette, hogy készül a PlayStation 3 utódja, igaz, ennél több konkrétumot nem árult el, és jó ideig valószínűleg nem is fog. A gyártó az egyik befektetői konferencián tett említést a következő platformról, amely miatt megemelkedtek a kutatás-fejlesztési költségek.
1306329966

E3 2011: Rekordhosszú lesz a Sony konferencia

Az biztos, hogy a japán vállalat nem semmi bulival készül az idei Electronic Entertainment Expóra: minden eddiginél hosszabb sajtótájékoztatót ígérnek június 7-re. Reméljük, ez az idő magvas NGP-s és PS3-as játékbejelentésekkel, mozgásban lévő prezentációkkal telik majd el. 5 órás műsor várható!
1306171857

Átdolgozott PSP-s címek PS3-on is

A Sony Computer Entertainment ma bejelentette új játéksorozatát, mely a PSP Remaster névre hallgat. Ennek örömén a legnépszerűbb PSP-s játékok költöznek át portkén PlayStation 3 konzolra is, figyelembe véve a nagytestvér egyedi, DualShock kontrollerét és természetesen a HD felbontást is.
1306164630

A Sonynak 171 millió dollárjába fájt a PSN-fiaskó

A PlayStation Networkot ért behatolás nem csak presztízskérdés a japán vállalat számára, hanem bizony megmutatkozik a pénzügyi eredményein is. Az utóbbi hónapokban rájárt a rúd a Sonyra: nem csak az országot sújtó katasztrófák érintették érzékenyen, hanem online szolgáltatása leállása is.
1306076779

Nem mindenkinek kedveznek az ingyen PS3-címek

A Sony a PlayStation Network többhetes leállásáért cserébe ajándék játékokkal lepte meg a PlayStation 3 és PlayStation Portable tulajdonosokat, más kérdés, hogy ezzel az akciójával a többi fejlesztőnek alaposan keresztbe tesz. Az érintettek panaszkodtak az Edge magazinnak.