PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1320351279

Nőttek a PS3-eladások, de a Sony veszteséges lett

Az augusztusi árcsökkentés megtette a hatását, a PlayStation 3 eladásai megugrottak a legutóbbi negyedévben és az értékesített játékok száma is nőtt. Ennek ellenére a Sony veszteséges lett, mind a PS3-at is magába foglaló részleget, mind a teljes vállalatot tekintve. Köszi, jen, köszi, euró!
1318405622

Ismét hackerek környékezték meg a PSN-t

Újabb támadás érte a PlayStation Networköt és a Sony többi szolgáltatását, de ezúttal a korábbinál jóval kevesebb hozzáférést tulajdonítottak el, és azt sem a Sony a hibájából. Elvileg minden hozzáférés biztonságban van, a hackerek más oldalakon keresztül fértek hozzá a jelszavakhoz.
1318240800

Sony: a világ nincs kész a csak digitális piacra

A nagy konzolgyártók közül a Sony próbálkozott be elsőként egy csak digitális terjesztésre épülő platform elindításával - ez volt a PSP Go, és a várakozásoknak megfelelően hatalmasat is bukott a dolog. A Sony most elismeri hibáját: a világ még nem áll készen erre.
1317632400

Keményen érinti a Sonyt az euróválság

Napi szinten nem jelentkező, sőt, egyáltalán nem is létező gazdasági rovatunk jelentkezik, mert nem árt, ha tisztában vagyunk olyan dolgokkal is, amik nem a HDTV-ben léteznek, s kontrollerrel kell irányítani őket. Ilyen pedig az Európát sújtó válság, ami bizony komolyan odavágja a Sony eredményeit.
1315393200

Biztonsági szakembert igazolt a Sony

Az áprilisi PlayStation Networköt ért támadások után magába szállt a Sony, s már a szolgáltatás helyreállítása előtt bejelentette, hogy külön vezetőt neveznek ki a biztonság felügyelésére. Az úriember neve most vált ismertté, korábban az amerikai Belbiztonsági Minisztériumban dolgozott ezen a területen.
1314802257

Kevin Butler visszatért a Sonyhoz

Kevin Butler néhány nap erejéig elhagyta a Sonyt, de a szíve - illetve Jack Tretton telefonja - visszahívta. Ennek apropójából új reklámfilm is készült, amiben az úriember a PlayStation 3 árcsökkentését, illetve a PlayStation márka új szlogenjét promózza. Az egyik legjobb videó eddig, de tényleg.
1314535016

Kevin Butler elhagyja a Sonyt

Kevin Butler, a Sony közkedvelt reklámarca, megannyi nem létező részleg alelnöke elhagyja a japán vállalatot, és a bácsikája új cégénél helyezkedik el, mint elnök. Bár a fiktív vezető távozása sokakat csalódással tölthet el, valószínűleg a Sony legújabb marketingkampányának előkészítéséről van szó.
1313992800

További részletek az olcsó PSP-ről

Kicsit meglepő volt a Sony döntése, miszerint még a PlayStation Vita előtt piacra dobnak egy kissé kibelezett, olcsósított PSP-t. A bejelentés után még azt hittük: a vékonyabb árcéduláért cserébe csak a Wi-Fi csatlakozásról kell lemondanunk, de most kiderült - ez nem így van.
1313565300

GC 2011: Érkezik az olcsóbb, de butább PSP

Várható volt, hogy a Vita közeledésével a Sony megpróbálja a maradék pénzt is kihúzni a PSP-ből: a konzolgyártó a gamescomos sajtókonferenciáján jelentette be, hogy a PlayStation Portable új modellt kap, ami nagyon olcsó lesz, de cserébe nem is tud majd annyit, mint nagytestvérei.
1313398800

Vád alatt a londoni PSP-tolvaj

A londoni felkelések nem kevés áldozatot követeltek az elmúlt időben, ami bizonyítja, milyen kevés kell ahhoz, hogy ennyire fejlett társadalomban is elpattanjon a cérna. Az egyik legkülönösebb, s számunkra érdekes áldozat azonban egy malajziai srác, és az ő PSP-je volt.