PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1309082400

HWSW: Tíz cégből nyolchoz betörtek

Majdnem 600 szervezet bevonásával készített felmérést a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks megbízásából a Ponemon Institute. Az eredmények lesújtóak, a cégek 80 százalékánál biztosan történt adatokat érintő biztonsági incidens az elmúlt 12 hónapban, sok helyen több is, írja a HWSW.
1308985200

Megint perlik a Sonyt a PSN feltörése miatt

Újabb keresetet nyújtottak be a Sony ellen, ám ezúttal hat korábbi alkalmazott vallomásaival igyekeznek majd bebizonyítani a cég nemtörődömségét. A japánok állítólag tudtak a PSN biztonsági problémáiról, de nem figyeltek oda rá, sőt a biztonsági csapatot ki is rúgták a korábbi, átfogó leépítések során.
1308736800

Sony: túl boldogok voltunk a PSP-vel

A Sony saját bevallása szerint túl boldog volt attól, hogy a PS2 grafikáját sikerült átültetni egy hordozható konzolba, s onnantól nem is nagyon foglalkoztak a dologgal, azt hitték, a szekér megy majd magától. S egy ideig ment is, csak most kezd lassulni. A Vitához máshogy állnak hozzá.
1308670233

Lakat alatt a LulzSec egyik tagja

A jelek szerint jól halad a rendőrségi nyomozás az elmúlt hónapokban számos hackertámadásért felelős LulzSec csoport ellen. Az első gyanúsítottat - egy 19 éves fiatalembert - őrizetbe is vettek London központjában. A nyomozásban résztvevő Scotland Yardnak már bizonyítéka is van a Sony-behatolásra.
1308121240

Sony: a felhasználók 90 százaléka visszatért

Jack Tretton, az SCEA vezérigazgatója a minap a New York Timesnak mesélt a PlayStation Network visszatéréséről és a benne kavargó érzésekről. Szerinte az áprilisi hackertámadás a legutolsó pillanatban jött, és egyben ráébresztette őket arra, hogy ezentúl sokkal éberebben kell őrködniük a rendszer felett.
1307802903

E3 2011: Kié volt a legjobb konferencia?

Kié volt a legjobb konferencia? A Microsoft slágercímeket mutatott, szinte mindegyik játékához bejelentette a Kinect-támogatást. A Sony nem tud elszakadni a Move-tól és a 3D-től, de mindent elárult a PlayStation Vitáról. A Nintendo új konzolt leplezett le, és hozott új 3DS-címeket is. Nos?
1307783978

PSN-támadás - megvannak az első gyanúsítottak

A New York Times értesülései szerint a spanyol rendőrség három embert tartóztatott le, akiknek feltehetően közük van a PlayStation Networköt ért áprilisi hackertámadáshoz. Állítólag a gyanúsítottaknak nem ez volt az első ilyen balhéjuk, és az Anonymous helyi vezetőiként tartják őket számon.
1307436420

E3 2011: Sony sajtókonferencia - LIVEBLOG

A Sony ugyan gigászi showt tartott, ebből a lényegi rész jóval kevesebbet tett ki. A japánok legnagyobb szenzációja minden bizonnyal az NGP volt: az új konzolról kiderült, hogy a végleges neve PlayStation Vita lesz, és már idén meg fog jelenni, 250-300 eurós áron. Liveblog összefoglaló, itt.
1307183403

Elrajtolt a Welcome Back program a PSN-en

S bizony, mondom néktek, kik eddig hetekig nélkülöztetek, megkapjátok jutalmatokat, az Úr meghallgatta szavaitokat - így hangzana a Sony zsoltára a mai napon, ha a Bibliába kerülne. Eljött tehát az idő, a Store beélesedett, a kényelmetlenségért járó ingyen játékok elérhetővé váltak.
1307077200

Újabb támadás érte a Sonyt

A Sony alig állította helyre a PlayStation Networköt, a hackerek újabb kellemetlenséget okoztak neki - igaz, ennek legalább nincs köze a konzolokhoz és a játékosokhoz. Az új áldozat a Sony Pictures weboldala volt, ahonnan a behatolók minden különösebb nehézség nélkül loptak el egymillió hozzáférést.