Playstation 2

Sony játékkonzol tele remek játékokkal. Bár már a nextgeneké a jövő, a kis gépnek még mindig kemény felvevőpiaca van a világon mindenhol.
1338554260

E3 2012: PS2-játékokat hoz PS3-ra a Gaikai?

A GamesIndustry International már tudni véli a Sony és az "egyik neves cloud gaming szolgáltató" megállapodásának tárgyát: a lap szerint a japánok partnere a Gaikai lehet, az üzlet lényege pedig az, hogy a felhős rendszeren keresztül újra működne PS3-on a visszafelé-kompatibilitás.
1336662043

Csökkentek a PlayStation 3 eladásai

A Sony nyilvánossá tette 2012-es üzleti évének pénzügyi eredményeit. Ezzel együtt leszűrhető, hogy a vállalat komoly bajban van - 79,1 milliárdos veszteséggel zárta ezt az időszakot, PS3-as konzoljuk eladásai pedig mélyrepülésben vannak. Ez az alap tovább nem tartható fenn.
1335182458

Masszív elbocsátásokra készül a Sony?

A pletykák szerint a japán cégóriás csaknem 10 ezer munkahelyet érintő leépítésekbe kezd az év hátralévő részében. Nekünk, játékosoknak jó hír, hogy a PlayStation brand alá tartozó részleget nem veszélyeztetik a kaszálások, ellenben a televíziós és marketing részleget igen.
1328351618

Komoly bajban lehet a Sony

Ha Kaz Hirainak nem sikerül megfordítania a dolgokat és újra nyereségessé tenni a céget. Ez mondjuk nem túl meglepő, Hirai viszont élete legnagyobb kihívásával néz szembe, és elmondása szerint csak az egyik probléma jön a másik után, s távol az alagút vége.
1328198400

A PS3 árcsökkentése is növelte a Sony veszteségét

A Sony is beszámolt a pénzügyi évének harmadik negyedéről. A vállalat veszteséges lett, amihez a gyengén teljesítő LCD TV-k és a thaiföldi áradások mellett a PlayStation 3 árcsökkentése is hozzájárult. A konzol eladásai azonban növekedtek valamelyest, ami tulajdonképpen jó hír.
1328115600

Kaz Hirai a Sony új elnöke és ügyvezetője

Korábban már pletykáltunk róla, de a Sony akkor megcáfolta a híreket. Most azonban hivatalossá vált a dolog: az eddig a PlayStation üzletágat is irányító Kaz Hirai veszi át az angol Sir Howard Stringer pozícióját, mint a vállalat elnöke és ügyvezető igazgatója.
1325952000

Kaz Hirai lehet a Sony elnöke

Viszonylag bajban van a Sony, hiszen az erős jen komolyan betesz az üzletnek, de ettől eltekintve sem teljesít túlságosan fényesen a vállalat az utóbbi időszakban. Talán ezen próbálnak segíteni egy újabb személyi változtatással, melynek keretein belül Kaz Hirai lehet az elnök.
1320351279

Nőttek a PS3-eladások, de a Sony veszteséges lett

Az augusztusi árcsökkentés megtette a hatását, a PlayStation 3 eladásai megugrottak a legutóbbi negyedévben és az értékesített játékok száma is nőtt. Ennek ellenére a Sony veszteséges lett, mind a PS3-at is magába foglaló részleget, mind a teljes vállalatot tekintve. Köszi, jen, köszi, euró!
1314802257

Kevin Butler visszatért a Sonyhoz

Kevin Butler néhány nap erejéig elhagyta a Sonyt, de a szíve - illetve Jack Tretton telefonja - visszahívta. Ennek apropójából új reklámfilm is készült, amiben az úriember a PlayStation 3 árcsökkentését, illetve a PlayStation márka új szlogenjét promózza. Az egyik legjobb videó eddig, de tényleg.
1314535016

Kevin Butler elhagyja a Sonyt

Kevin Butler, a Sony közkedvelt reklámarca, megannyi nem létező részleg alelnöke elhagyja a japán vállalatot, és a bácsikája új cégénél helyezkedik el, mint elnök. Bár a fiktív vezető távozása sokakat csalódással tölthet el, valószínűleg a Sony legújabb marketingkampányának előkészítéséről van szó.