Playstation 2

Sony játékkonzol tele remek játékokkal. Bár már a nextgeneké a jövő, a kis gépnek még mindig kemény felvevőpiaca van a világon mindenhol.
1312891251

Lángra kapott a Sony londoni raktárközpontja

A mai bulvárhírünknek köze lehet a brit fővárost napok óta sújtó tüntetésekhez és utcai zavargásaihoz, melynek elszenvedője az Enfieldben található Sony raktár is, mely kiterjedt tűzkárokon esett át. A vállalat képviselője szerint a sajnálatos esemény befolyásolhatja az áruszállítások ütemét is.
1311854400

Visszaestek a PlayStation 3 eladásai

Megérkezett a Sony első pénzügyi negyedéves jelentése is, amely szerint jelentősen visszaestek a PlayStation 3 eladásai az elmúlt három hónapban. Ettől függetlenül a játékeladások továbbra is nőttek, és a Sony biztos benne, hogy az üzleti év végére több konzolt passzol majd el, mint tavaly.
1310036400

Megint a Sony a legértékesebb márka Ázsiában

Bár a vállalat óriási vesztességgel zárta a legutóbbi pénzügyi évét, és a PlayStation Network feltörése sem tett jót a reputációjának, az ázsiaiak körében továbbra is a Sony számít a legjobb márkának. Bár a piaci elemzők szerint a luxuscikkek gyártói népszerűbbek lehetnének, Ázsiában nem tudnak labdába rúgni.
1309413631

Visszavonul Ken Kutaragi a Sony éléről

Jelentős változások történnek a PlayStation brand elnöki hierarchiájában. A konzol atyjaként is emlegetett Ken Kutaragi lemondott a Sony Computer Entertainment tiszteletbeli elnöki posztjáról, helyét Kazuo Hirai és Andrew House veszi át. A vezetőségváltás nem érinti a játékosok eddig megszokott normáit.
1307077200

Újabb támadás érte a Sonyt

A Sony alig állította helyre a PlayStation Networköt, a hackerek újabb kellemetlenséget okoztak neki - igaz, ennek legalább nincs köze a konzolokhoz és a játékosokhoz. Az új áldozat a Sony Pictures weboldala volt, ahonnan a behatolók minden különösebb nehézség nélkül loptak el egymillió hozzáférést.
1306503365

Már készül a PlayStation 3 utódja

A Sony most már hivatalosan is megerősítette, hogy készül a PlayStation 3 utódja, igaz, ennél több konkrétumot nem árult el, és jó ideig valószínűleg nem is fog. A gyártó az egyik befektetői konferencián tett említést a következő platformról, amely miatt megemelkedtek a kutatás-fejlesztési költségek.
1299751200

Átszervezés a Sonynál, előléptették a PS-főnököt

Közepesen unalmas üzleti hírek rovatunk jelentkezik. A Sony komolyan átszervezi saját belső felépítését, aminek köszönhetően a jelenlegi PlayStation-nagyfőnök felmászik néhány fokot a ranglétrán, sokan pedig azt várják, hogy a jelenlegi vezérigazgató lemondása után a cég vezetője is ő lehet.
1297689148

150 milliónál tartanak a PlayStation 2 eladásai

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a PlayStation 2 eladásai: a lassan tizenegy éves konzol töretlen népszerűségnek örvend, a Sony legfrissebb bejelentése szerint immár 150 millió darabot adtak el belőle világszerte. A PS2 ezzel abszolút csúcstartó, asztali konzol jó ideig nem is fogja utolérni.
1296746252

HWSW: Szegény Sonyt a jen is húzza

Kifejezetten egészséges lábakon áll a Sony - derül ki a japán elektronikai cég pénzügyi jelentéséből. A játékok rendkívül jól mentek, a tévépiacon kirobbant árverseny viszont visszavetette a cég lendületét. A jen még mindig túl erős, ennek ellenére szépen nyereséges a japán óriás, írja a HWSW.
1293632781

PSP- és Pokémon-győzelem Japánban

Az ASCII Corporation közzétette a 2010-es év japán játék- és konzoleladásait. A játéklistát ugyan uralja a Nintendo, az idei legjobbak közé még két tavalyi megjelenésük is beférkőzött, ám a konzoleladások terén visszaszorult a cég: a Nintendo DS zuhanásának köszönhetően a PSP vitte el a pálmát idén.