Quake 3: Arena

Típus: FPS, Multiplayer

Tizenötödik szülinapját ünnepli a Quake

Tegnap volt tizenöt éve, hogy boltokba került az id Software klasszikus FPS-e, a Quake. A játék azóta több folytatást, portot és spin-offot is megélt, a Quake-motorokat pedig számtalan másik játékhoz használták fel. A fejlesztők még csak említésszinten foglalkoznak a folytatással.

Az id játékmotorjainak evolúciója

Szemrevaló és egyben kellemes emlékeket gerjesztő összeállítással jelentkezett a Gametrailers. A több mint hatperces videóban a dallasi id Software korábbi lövöldözős játékait vehetjük szemügyre mozgás közben. Honnan indultak és merre haladtak? És hol tartanak most? Naná, hogy a Rage-nél.

Jövő héten jön az Xbox Live-os Quake Arena

Az Quake III: Arena a világ egyik legjobb multis FPS-e, ehhez kétség nem férhet, s most 11 évvel a megjelenése után Xbox 360-on is nekieshetünk a játéknak. A jövő héten megjelenő Quake Arena Arcade nem csupán átirata lesz a klasszikus remekműnek, de számos újdonság is helyet kapott benne.

Húsz évnyi PC-s játéktörténelem egy képen

Egy lelkes PC-s játékrajongó egy képen gyűjtötte össze az elmúlt húsz év legjelentősebb PC-s játékmegjelenéseit. Nosztalgia mód bekapcsolva.

A Bethesda kezében az id Software

A Betheasda anyavállalata, a ZeniMax Media felvásárolta az id Software céget, így az ő kezükbe kerültek az ígéretesnek tűnő játékok kiadatási jogai.

HWSW: Amit az Activision Blizzard-ról tudni kell

Nagytestvérünk, a HWSW egy átfogó cikkben mutatja be azt, amit tudni lehet, és tudni kell az Activision - Vivendi egyesülésről. Most minden részletre fény derül!

Tudjuk mivel játszottál az elmúlt 15 évben!

15 év a játékiparban nagyon hosszú idő. Amikor ma mindenki várja az újabbnál újabb, elképesztő grafikájú FPS-t, belegondoltatok mi volt ezek előtt 15 éve?

Vadonat új címen dolgozik az id Software

Végre-valahára ténylegesen saját projekt fejlesztésébe kezdett a Quake- és a Doom-játékokat is jegyző csapat, az id Software.

GDC 2007: Nintendo Wii-re fejlesztene az id?

Steve Nix az id Games egyik munkatársa említést tett terveikről a Nintendo új gépével, a Wii-vel kapcsolatban - elképzelhető, hogy Quakezni fogunk Wii-n?

Romero bácsi cégének Slipgate Ironworks a neve

Január végén számoltunk be Nektek arról, hogy a Doom- és Quake-játékok atyja, John Romero eddig névtelen csapatával egy új MMO-gammán dolgozik.