Húsz évnyi PC-s játéktörténelem egy képen

  • Írta: InGen
  • 2010. július 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy lelkes PC-s játékrajongó egy képen gyűjtötte össze az elmúlt húsz év legjelentősebb PC-s játékmegjelenéseit. Nosztalgia mód bekapcsolva.
Általában nem szoktunk hasonló "híreket" közölni, de ez a kis alkotás valamiért mégis mélyen megérintett, s kellemes emlékeket idézett bennem. Egy lelkes játékrajongó egyetlen képen gyűjtötte össze az elmúlt húsz év legjelentősebb PC-s játékmegjelenéseit.

Monkey Island, Starcraft, Baldur's Gate II, Half-Life, Morrowind, Quake, van itt minden. Klikk a képre a nagyobb verzióért.

 
87.
87.
hompola
Hiányolom az ABE-et, meg akkor az NHL10-etz ami az év sportgammája lett.
86.
86.
Dr_Syrex
A SWAT 3 azért nagyon hiányzik a listáról !!!
85.
85.
spidey
Enyhén szólva nem teljes, de summázza, hogy mennyire gyengül a minőség. 2009: Altitude - what?
84.
84.
K2 The Highest
EGy baj van ezzel a listával...METAL GEAR SOLID
83.
83.
Menthix
Tény, hogy sok EPIC game hiányzik a palettáról, de a FIFA szerű szemeteket nem igazán merném említeni :)
82.
82.
Fonzy17
Fifa azé valahova odafért volna
81.
81.
Greyer
öregem, de belémtalált ez a tag. Jedi Knight, AvP, Battlefield -és front, SW Republic Commando, Assassin's Creed, Dead Space... egyszóval a LEGJOBBAK... mind 1 helyen. Azért a Halo-kat hiányolom, de már ez is marha sok :) Micsoda nosztalgiázhatnékom lett hirtelen :D Sry, nem sértésnek szánom, de a Jedi Knight 2: Jedi Outcast lemaradt, pedig nagyobbat ütött az Academy-nál. 2002-es, a Jedi Academy pedig 2003-as
80.
80.
megalonagyix
77#hát én FF-t meg RE-t nem tennék PC közé. (bár inkább csak az elsőt) sőt a GoW-ot sem
79.
79.
DigitalEye
Hiányoltam a Hitman első részét, hiszen mégis az a Hitman-játékok ősatyja, valamint a CoD első részét is fel tehette volna emberünk a képre. Viszont örültem a Black & White-nak, a Civilization-sorozatnak, a Hitman második és negyedik részének, a Mount & Blade-nek, a Neverwinter Nights-nak a Fable TLC-nek, a Heroes-sorozat tagjainak és persze a GTA-sorozatnak!
78.
78.
Zolcsi05
Én reméltem, hogy a TOCA Race Driver 3 is rajta lesz.
77.
77.
Dw
Szépszépszép lista, ki összeállította az mindent fogasztott, jó. Az azért kicsit vicces hogy az UT2003 at 2002 ben adták ki
76.
76.
edelweiss
Komolyan nem hiányzik senkinek a Final Fantasy? Nekem erősen.

dyne-nek is igaza van, Resident Evil szintén kimaradt..A hozzászólásokból látszik ki mikor nőtt fel, de egyértelmű, hogy mindenkinek a fiatal (értsd: tanuló) korában játszott játékok a legkedvesebbek. Sajnos néhány szerencsés kivételen kívül mindenki csökkenti a játékra fordított idejét és figyelmét munka mellett.

Ez van.Ma már nekem is esélyesebb egy GOW-t kijátszani, mint egy FF13-at, pedig nagyon szívesen tenném, de a szabadidő nem elég rá...Egy ilyen lista átnézése tényleg boldog perceket okozhat, olyan mint egy régi fotó :)
75.
75.
M3rcy
#75: ok, elkövettem a fórumozás legnagyobb hibáját, nem néztem meg az előző kommenteket
74.
74.
M3rcy
wááááááááá Plants vs. Zombies :DDD amúgy milyen játék van a bioshock 2 fölött??
73.
73.
Speper
Ötletes annyi biztos :D
72.
72.
Quent1n
Atyaég mik vannak itt.... Theme Hospital, Dungeon Keeper, Shadow Warrior... Rengeteg zseniálisabbnál zseniálisabb játék. Ha manapság fele ilyen jó és emlékezetes játékok készülnének milyen jó is lenne...
71.
71.
dyne
jól látom hogy nem látom a RESIDENT EVIL címü játékot!?

pedig elég nagy durranás volt.
70.
70.
Well
Nem is tudtam hogy már 10 éves a Sims. Age of Empires 2 már el is múlt. Korábbi játékkal nem is játszottam.Egy lista meg nem lehet tökéletes.
69.
69.
Extol
70%-át ismerem és játszom/játszottam, a legújabb játékokhoz nem volt még szerencsém.#63 NOLF és TES nagyon nagy sikereket ért el ahhoz hogy rajta legyen a képen, részemről örülök h láthatok olyanokat is mint System Shock 2

Hiányzik még jópár game amit én feltettem volna, de a legnagyobbak közül szerintem nem hiányzik senki sem.
68.
68.
CJgabor
tényleg, NFS-ek sehol. favorit FPS azért ott van, ugye CoD4?:D
67.
67.
huskydog
Óh, azok a régi szép idők! Itt van szinte az összes nagy kedvencem! Számomra a 2004-es év volt a legjobb: FarCry; Doom3 és Half-Life 2 egy évben, apám de szép volt az a trió!

Néhány kedvenc játékom lemaradt a listáról (TR: Legend, Anniversary; NFS 1, 3)
66.
66.
DAud_IcI
Ahogy nézem elég meglepő dolgok vannak itt. Látok olyan játékokat egymás mellett, amiket ránézésre legalább öt évvel arrébb tennék.
65.
65.
racrac
Azzal egyetértek, h a Dune 2 hiányzik a listából, de nem értem miért? Talán az első normális stratégiai játék ez volt.
64.
64.
racrac
Szinte minden évben megtaláltam a kedvencem :) Tényleg ezek voltak a legnagyobb durranások (persze ízlések és pofonok).
63.
63.
Lacko
#63: Persze hogy arról szól kinek mi a kedvence. De nem lehet mindent rátenni egyetlen képre, mert nem férne rá. Talán ha minden egyes évnek lenne egy ilyen méretű képe, akkor talán, de ne is reménykedjünk, hogy nem lesz olyan aki abba is belekötne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...