Gran Turismo 5 PS3

A méltán népszerű Gran Turismo-sorozat ötödik része. Miután mindegyik GT PS-exkluzív játék volt, így az új epizód is kizárólag PS3-ra készül el.

Szépen kaszál a Gran Turismo 5

Még szinte mi sem hisszük el, hogy ennyi év várakozás után végre befutott a Gran Turismo legújabb epizódja. Ehhez hasonló várakozás idén legfeljebb a Starcraft 2-t előzte meg, igaz, ott öt év helyett tizenkét évet kellett várnunk. Most pedig megérkeztek a GT5 első eladási adatai.

Bizonytalan a Gran Turismo 6 célplatformja

Végre megjelent a Sony leginkább várt autós címe, a Gran Turismo 5. A folytatás munkálatait már megkezdte Kazunori Yamauchi csapata, ám a mester szerint kétséges, hogy a GT6 a jelen generációban lát napvilágot. Elképzelhető, hogy a PS3-on csak egy teljes értékű GT-nek örülhetünk?

Több mint ötven 3D-s játék érkezik PS3-ra

A Sony Computer Entertainment Europe stúdióigazgatója szerint a 3D-re többen kíváncsiak, mint bárki gondolta volna, a PlayStation 3-ra már több mint 50 olyan játék készül, amelyik támogatja a térbeli megjelenítést is. Úgy látszik, a Sony-nak megérte a zászlójára tűzni az új technológiai trendet.

A Shift jobb a steril GT5-nél, mondja az EA

Ha a Shiftet és a Gran Turismo 5-öt közvetlenül összehasonlítanánk, akkor az EA fejese szerint a Shift kerülne ki győztesen abszolút fölénnyel, tekintve a vezetési élmény hitelességét. Patrick Soderlund szerint a Shift első és második része jobban visszaadja azt az érzést, hogy milyen egy versenyautót vezetni.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Igen, végre eljött ez a hét is: úgy tűnik, most már semmi sem választhat el bennünket attól, hogy a kezeink közé vehessük a Gran Turismo ötödik részét. A játék régóta készült, sokat is késett, most pedig nagyok az elvárások vele szemben, de remélhetőleg nem kell csalódnunk a Polyphony Digitalban.

Gran Turismo 5 - nem lesz hosszú installálás

Már egy kezünk sem kell teljesen ahhoz, hogy meg tudjuk számolni a Gran Turismo 5 megjelenéséig hátralevő napokat. Ilyen kevéssel a boltokba kerülés előtt pedig ami az egyszeri PS3 tulajt legjobban foglalkoztatja, az a következő kérdés: mennyit kell majd a telepítéssel szöszölnöm, mielőtt végre játszhatok?

Kevin Butler autót lop az új GT5 reklámban

Kevin Butlert nem tudja megunni a Sony, ami szerencse, mert mi sem nagyon tudunk leszakadni róla. Az új reklámban a Gran Turismo 5-ről van szó, s autós képességeinek demonstrálására a Sony kamu alelnöke ellop egy platón álló vadonatúj Mercedest.

Gran Turismo 5 - befutott a pályalista is

Bár tehettük volna az előző hírbe is, ám akkor olyan hosszú lett volna a poszt, hogy csak unalmas görgetések után találhattuk volna meg a GT5-ben felvonultatott helyszínek listáját. A változatossággal nem lesz gond, elvégre 71 pálya várja az aszfaltok szerelmeseit és néhány plusz variáns.

Gran Turismo 5 - itt a teljes autólista

A Sony immáron hivatalosan is megerősítette a Gran Turismo 5 megjelenési dátumát, így minden autó-őrült piros betűs ünnepnapként élheti meg november 24-ét. De nem árt pontosan tisztában lenni azzal, hogy mégis mit kapunk a pénzünkért és a többéves várakozásért. Lássuk, milyen verdákat nyúzhatunk!

Gran Turismo 5 - megjelenési dátum, videóáradat

Úgy tűnik, tényleg megvan az évek óta halogatott autószimulátor végleges megjelenési dátuma, mely ráadásul még erre a hónapra esik. Ezzel párhuzamosan egyre több felvétel jelenik meg az interneten arról, ahogy néhány szerencsés már otthon tolja a játékot.