Kinect X360

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1299566335

Még több hardcore játék várható Kinectre

Bizonyára minden Xbox 360 játékos üdvözölni fogja a Microsoft jövőbeli terveit, miszerint "több és még több" kidolgozottabb játék érkezik a mozgásérzékelős technológiára, melyek nem csupán az alkalmi felhasználók igényeit elégítik ki. Amit eddig láttunk, "az csak a kezdet".
1298890800

Ilyen lesz a jövőben az osztott képernyő

Eddig valahogy természetesnek vettük, hogy ha osztott képernyős játékról van szó, akkor bizony a képernyő el van osztva, és kisebb felületen kell élveznünk azt, ahogy Marcus és Dom darálja a locustokat. A Microsoft azonban ezerrel kutat, és több lehetséges variációja is van a jövőre nézve.
1298458800

Felvételen az Avatar Kinect

A Microsoft egyik legnagyobb durranása lehet, ha az Avatar Kinect jól sikerül. Ezzel teljesedhetnek ki a Kinect szenzorral mindig is párhuzamba állított futurisztikus szolgáltatások, és egy teljesen újfajta élményt varázsolhat a nappalikba. Persze a kérdés az, hogy a gyakorlatban milyen lesz?
1298453704

Kinect Homebrew

Szinte minden másnap hírezünk arról, hogy az okos „hackerek” ilyen és olyan eredményeket értek el a Kinect PC-s használatával. Valójában az eszköz megjelenése óta hatalmas közösség gyűlt össze, akik mind azon munkálkodnak, hogy egyre jobbá és szélesebb körűvé tegyék a Kinect használhatóságát a személyi számítógépeken.
1298383200

HWSW: Hivatalos Kinect-driver érkezik PC-re

A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy Windowson is elérhetővé teszi a Kinect fejlesztői környezetét. A döntés nem előzmény nélküli, a rajongók már a kamera megjelenése után elkezdtek kísérletezni a kiegészítővel, és ötletesebbnél ötletesebb alkalmazásokat találtak ki hozzá, írja a HWSW.
1298044800

Januárban is a Black Ops volt az amerikai kedvenc

Az NPD Group közzétette a januári toplistáját az amerikai játék- és konzoleladásokról, s bár a piac szinte minden szempontból gyengébben szerepelt a tavalyi évhez képest, a kiegészítők értékesítései szerencsére javítanak egy picit az összképen. A slágercím továbbra is a legújabb Call of Duty volt.
1297780522

HWSW: Sok frissítést kap idén a Windows Phone 7

A Mobile World Congress nyitónapján Steve Ballmer bejelentette a Windows Phone 7 idén várható újdonságait. A Microsoft mobil platformja, amelyet nemrég a Nokia is felkarolt, jövő hónapban megkapja a sokak által várt copy-paste funkciót, az év hátralevő részében pedig további új képességekkel bővül, írja a HWSW.
1296579600

Kinectes Fight Nighttal kísérletezik az EA

Ha a Kinectről van szó, rögtön azt gondolnánk, hogy az eszközhöz a legtermészetesebb módon illenek a verekedős játékok. Nos, mint azt a Fighters Uncaged példája mutatja, ez bizony nem így van. Ennek ellenére az EA elkezdett kísérletezni egy Fight Night prototípussal, Kinectre.
1296201453

Szép eredményekkel zárt a Microsoft

Míg nagytestvérünk, a HWSW, arról számolt be, hogy a Nintendo nem teljesített valami fényesen 2010-ben, mi arról számolhatunk be, hogy a Microsoft viszont igen. Nem csak az Xbox 360 eladásai voltak kiválóak, de a Kinect is szárnyalt, és az Xbox Live is minden korábbinál sikeresebb.
1295348660

Hamarosan bejelentik a PC-s Kinect-támogatást?

A WinRumours értesülései szerint a Microsoft hónapokon belül bejelenti a hivatalos PC-s Kinect-támogatást. A döntés nem lenne meglepő: a redmondiak korábban áldásukat adták a kamerával kísérletező "hackerekre", és nem rég Steve Ballmer is azt nyilatkozta, hogy ha kell, hivatalosan is támogatni fogják az ügyet.