Kinect X360

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1293639982

A GK legolvasottabb hírei és cikkei 2010-ben

Melyek voltak a Gamekapocs legolvasottabb hírei és cikkei idén? Mire voltatok a leginkább kíváncsiak? Év végi összefoglalóink első felvonásában összeszedtük azokat az anyagokat, amelyekre a legtöbben kattintottatok. És igen, már most muszáj lelőni a poént: a Mafia II teszt vitte magasan a pálmát.
1293615042

World of WarCraft a Kinecttel irányítva

Újabb mérföldkő, avagy egy újabb felesleges sallang a Kinect történetében? A következő videóból meggyőződhetünk, hogy egy integrált toolkit segítségével a világ legnépszerűbb MMORPG-je is irányítható a Kinecttel. A program segítségével más játékok is működhetnek hasonlóan.
1293278400

Jövőre megelőzheti a Kinect a Move-ot

Legalábis a piackutatók úgy gondolják, hogy a Microsoft kameraalapú kütyüje jövőre átveszi a vezetést az eladásokban annak ellenére, hogy a PlayStation Move hónapokkal korábban indult. Ezen kívül egyelőre nem jósolnak nagy jövőt a 3D-s játéknak sem.
1293013838

A Microsoft cáfolja, hogy pontosítanák a Kinectet

Pedig ezzel maguk alatt vágnák a fát, mivel a platform tulajdonosának tervei között nincsen az, hogy négyszeres pontosságot érjenek el a Kinecttel egy, a közeljövőben esedékes firmware-frissítéssel. Hivatalosan is elzárkóztak a megalapozatlan pletykáktól. Kár, pedig örültünk volna neki.
1292945404

Hivatalos Kinect-támogatás PC-n is?

Egy koreai játékfejlesztő meg van győződve arról, hogy a Microsoft a közeljövőben hivatalosan is elérhetővé teszi a Kinect-támogatást a PC-s felhasználók számára - nyilatkozta a GamePrix alkalmazottja az IncGamersnek. Elsőként egy online játék használná ki a mozgásérzékelésben rejlő lehetőségeket.
1292691635

A Kinect pontosításán dolgozik a Microsoft?

A pletykák szerint a Microsoft a Kinect pontosításán dolgozik, amelynek hála a jövőben akár a kéz forgatásának és az ujjak felismerésére is képes lesz az új szenzor. A legjobb az egészben, hogy várhatóan az új módszer nem jár majd többletköltséggel a játékosok számára, mint anno a Wii esetében.
1292580029

Bemutatkozik az első kinectes szexjáték

Szinte elkerülhetetlen volt, hogy a nyílt forráskódú kinectes drivereknek köszönhetően némileg fülledt próbálkozások születhessenek PC-re, így Hölgyeim és Uraim, szeretnénk bemutatni a mozgásérzékelős technológia első szexjátékát, melyet a 3D Sexvilla alkotói hoznak el nekünk!
1292425231

Hamarosan Kinect-driverek érkeznek PS3-ra?

Megtörhet a jég, s egyben a legelképesztőbb fúzió jöhet létre a Kinect nyílt forráskódú drivereinek köszönhetően. A Microsoft mozgásérzékelője használható lehet a régi firmware-t és OtherOS funkciót tartalmazó PS3 rendszerekkel. Eléggé elborult feltételezés, mégis igaz lehet.
1292407244

Az Infinity Blade eredetileg Kinect-játéknak készült

Az Epic Games és a Chair Entertainment nemrég megjelent közös iPhone-játékának eredeti ötlete még a Kinect mozgásvezérlő kapcsán merült fel a fejlesztőkben. Persze tudatosan készült iOS-t használó eszközökre és nem zárható ki annak lehetősége, hogy a folytatások elkészülnek Kinectre is.
1291975200

NPD-jelentés: Call of Duty- és Kinect-siker

Az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző NPD Group közzétette a novemberi jelentését, amelyből az is kiderült többek között, hogy a Call of Duty: Black Ops adta a múlt havi játékeladások negyedét, illetve hogy a Kinect volt a legnépszerűbb kiegészítő a piacon, ami az Xbox 360-nak is jó tett.