Kinect X360

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1322226000

HWSW: PC-hez igazítja a Kinectet a Microsoft

Módosítások várnak a Microsoft Kinect kamerájára a PC-s fejlesztők kedvéért, a kiegészítőt eredetileg ugyanis a nappalikba szánták, ami körülményessé teszi a szenzor alkalmazását egy számítógép előtt ülve - olvasható a HWSW-n. Az újdonságokra jövőre, a kereskedelmi program rajtjával lehet számítani.
1322143200

Tévékbe integrálná a Kinectet a Microsoft?

Az utóbbi idők egyik legmeredekebb pletykáját osztjuk most meg veletek. A Microsoft állítólag az Xbox 360 nélkül is szeretné benyomni a Kinectet minden létező nappaliba, így már tárgyal a nagyobb tévégyártókkal arról, hogy integrálják termékeikbe a mozgásérzékelős kütyüt.
1321887600

20 ezer dollár támogatás kinectes fejlesztőknek

Kinect Accelerator néven indított pályázatot a Microsoft, melyben néhány kiválasztott, frissen induló cégbe fektetnének be, akiknek célja valamilyen kereskedelmben használható, kinectes szoftver kifejlesztése lenne. Jelentkezni január végéig lehet, ha esetleg valakit érdekelne.
1320487200

Durva dolgok a Kinect évfordulós videojában

Közhely, de nagyon elrepült ez az egy év. Emlékszem, tavaly még csak hümmögtünk azon, hogy jó ez a Kinect, de játszani nem lehet vele, és azt reméltük, pár hónap múlva ez megváltozik. Nos, nem változott, de a Microsoftnak viszont láthatóan nagy tervei vannak a kütyüvel.
1320138000

Nagyvállalati körökben alkalmaznák a Kinectet

Bár mi egyszerű játékos kiegészítőként ismerhettük meg a Kinectet, azt a temérdek hobbifejlesztő is bebizonyította, hogy a kamerában bőven több lehetőség rejlik. A Microsoft most nagyvállalati körökhöz juttatná el a kütyüt, a célja, hogy "egész iparágakat reformáljon meg" a segítségével.
1319463000

Decemberben jön a Lenovo játékkonzolja

Tavaly nyáron már írtunk egy rövid cikket a Lenovo és az eedoo Technology új játékkonzoljáról, melyet többek között egy Kinect-szerű mozgásérzékelős kamerával is felszereltek a tervezők. Az iSec decemberben landol a kínai boltok polcain, a hírek szerint van rá esély, hogy máshol is megjelenhessen a gép.
1319459441

Mit takar a kinectes HoloDesk?

A Microsoft Research bemutatta a HoloDesk néven futó technológiáját, mellyel a Kinect segítségével manipulálhatunk különböző, renderelt 3D-s objektumokat a kezünkkel. A virtuális tárgyak mozgatása remélhetőleg új színt visz a mozgásérzékelős játékok palettájába.
1318149708

Jönnek az élő UFC-meccsek Xbox Live-ra

Bár a hazai felhasználóknak valószínűleg inkább csak érdekesség, december 1-jén letölthetővé válik az Xbox Live-on a UFC-alkalmazás, amely segítségével élőben követhetjük majd a MMA-bajnokság eseményeit. Minden mérkőzésért külön kell fizetni, cserébe pedig egy rakás kiegészítő feature-t kapunk.
1317718800

Az életkort is megbecsüli majd a Kinect?

A Microsoft nemrég nyilvánossá vált szabadalma szerint a Kinect a jövőben arra is alkalmas lesz, hogy megbecsülje az előtte állók életkorát - mindez azért különösen érdekes, mert így ha éppen erőszakos tartalom fut a konzolon, a szülői felügyelet kontroll automatikusan bekapcsolódik, ha gyerek lép a szobába.
1311616818

Letölthető az Avatar Kinect

Amire mindenki várt, megtörtént: a Microsoft megerősítette, hogy letölthető az Avatar Kinect, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy beszélgessenek egymással, hogy közben a Kinect minden arckifejezésüket átülteti az avatarukra. Na jó, annyira nem profi a cucc, de ideig-óráig biztosan szórakoztató.