Kinect X360

A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
1295266539

Áprilisban jön a kinectes Michael Jackson-játék

A Pop Királyának lenni igen felelősségtudatos foglalkozás, a Ubisoft Michael Jackson: The Experience-ét Jacko színpadi előadásai és videói ihlették. Az Xbox 360-as verzióra tavaszig még várni kell, áprilisban mozoghatunk úgy a szenzor előtt, mint a legendás Jacko.
1295115338

Játéktermi arcade gép Kinecttel - bejelentve

Úgy látszik, a mozgásérzékelős technológia nem csak az otthonainkban lehet teljes, a BMIGaming jóvoltából hamarosan érkezik a játéktermekbe szánt arcade gép Let's Kinect néven. A cucc belsejében természetesen egy Xbox 360 játékkonzol pihen, két kontrollerrel és természetesen a szenzorral.
1294999200

Visszaestek az amerikai játékeladások 2010-ben

Az NPD Group a megszokott módon közzétette az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző statisztikáit a legutóbbi hónapból, s egyúttal az egész évre vonatkozó adatairól is beszámolt. Bár a Call of Duty: Black Ops óriási siker, és a mozgásérzékelős cuccokat is imádják, az eladások visszaestek.
1294490700

Előbb-utóbb jöhet a PC-s Kinect-támogatás

Alig pár héttel a Kinect megjelenése után már előkerültek az első hackek, melyekkel az eszköz működésre bírható PC-n is. Ma pedig már ott tartunk, hogy egy egész közösség épült ki azért, hogy a mozgásérzékelős technológia nem hivatalos úton, de működjön számítógépeken is.
1294416023

Avatar Kinect - itt az első trailer

A Microsoft a hét elején jelentette be az új kinectes, online chatszolgáltatást, mellyel a játékosok avatárjaik gesztusain keresztül diskurálhatnak egymással. Most éppen Steve Ballmer avatárja prezentálja nekünk a szolgáltatást a Consumer Electronics Show 2011-en.
1294315200

8 millió Kinect a boltokban, jön az Avatar Kinect

A Microsoft csupa jó hírrel tudott szolgálni a CES-en tartott sajtókonferenciáján: az Xbox 360 és a Kinect is újabb mérföldkőhöz érkezett, már ami a boltoknak leszállított példányok számát illeti, továbbá bejelentették a mozgásérzékelős kamera legújabb funkcióit, köztük az Avatar Kinectet is.
1294308000

Megölheti a Kinect a régi Xbox 360-akat?

Egy különös sztori jelent meg a BBC-n, mely szerint elképzelhető, hogy a Kinect használatával nagyobb eséllyel kapnak 3LED-es, vagy másik nevén RRoD-s hibákat a régi Xbox 360 modellek. A Microsoft persze tagad, szerintük az eset csak véletlen.
1294228800

Avatar Kinect bejelentés várható a CES-en?

Bár a Consumer Electronics Show elsődleges profilja nem ez, azért egy-két játékos bejelentésre is számíthatunk majd a napokban - a Microsoft részéről legalábbis biztosan: az előzetesen kiszivárgott információk szerint az Avatar Kinect bemutatására készülnek a redmondiak.
1294142400

Kinect-szerű eszközt fejleszt az Asus

Az Asus és a Kinect mozgásérzékelős technológiájának kifejlesztéséért felelős PrimeSense egy teljesen új eszközön dolgoznak, melyet az Xbox 360 kiegészítőjéhez hasonlóan a nappaliba szánnak. Csak éppen nem konzolhoz, hanem a jó öreg PC-hez.
1294052428

Ringó keblek a Kinect segítségével

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is figyelemmel kísértük a tehetséges Kinect-hackerek jobbnál-jobb munkáit, most viszont egyfajta "esztétikai sallang" van terítéken. A készítő semmi mást nem tesz lehetővé, mint azt, hogy megdöbbentő fizikával ellátott melleket varázsol irányított karakterünkre.