Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes teszt

  • Írta: Daks
  • 2014. október 18.
  • disney infinity 2.0 marvel super heroes, teszt, xbox 360
Link másolása
A Skylanders valami olyat tett a gyerekjátékok világában, mint nem sokan előtte. Újított. Képes volt elhozni egy játékot, amiért a szülők ötszörös árat fizetnek, és ezen a kitaposott úton halad a Disney is.

Közeleg a karácsony. Ilyenkor szeretett törzsközönségünk mellett igyekszünk azon olvasóinknak is a kedvében járni, akik fiatal szülőként épp most kezdik bevezetni gyerekeiket a PC-s és konzolos életbe. Megnézzük, hogy mik a szezon legjobb címei, és segítünk dönteni, idei egyik kiszemeltünk pedig a Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes lett. A játék nemrég érkezett a szerkesztőségünkbe, s hogy mit nyújthat manapság a világ kockafejű gyerekeinek a történelem valaha volt legnagyobb mesekészítője, egy halom szuperhőssel az oldalán, az máris kiderül.


A Skylanders az első játék volt, amely vegyítette a képernyőn átélhető kalandokat az igazi, kézzel fogható akciófigurákkal. A recept pedig zseniálisan ki lett találva. Megalkottak egy mesevilágot, aminek egyetlen tíz év alatti se tud ellenállni, a hozzá tartozó játékot pedig azonnal kiegészítőkkel és figurákkal kezdték adni. A kezdőcsomag magán a játékon és a szokásos kísérőkön kívül tartalmazott egy portált, amin a bábukat lehetett rakosgatni, ezt rá kellett kötni a konzolra, a játékban pedig csak azt a hőst tudtuk irányítani, akinek a figurája éppen aktív volt. A különböző hősök nem csak eltérő kinézettel, és egyéni képességekkel rendelkeztek, de saját történetük is volt, így a szülő egészen biztosra vehette, hogy hamarosan nem lesz elég a kezdőcsomag nyújtotta felhozatal, venni kell több, és több karaktert.


A karakterek szuperül megformált, minőségi műanyagbábuk voltak, így az embernek nem volt olyan rossz érzése, mint mikor DLC-t vásárol, és igazán nem is kap semmit a pénzéért. Jól mutattak a polcon, szóval még szívesen is fizette ki a szülő őket, a játékboltok éveken át roskadásig álltak Skylanders hősökkel, jöttek a folytatások, és dőlt a pénz, nem csoda hát, hogy az öreg Walt örökösei is beszálltak az üzletbe. A Disney Infinty első része a klasszikus mesekaraktereket vonultatta fel, most pedig itt a 2.0-ás verzióként ismert Marvel Super Heroes. Benne a Bosszúállókkal, a Galaxis Őrzőivel, a Pókemberrel, és a Disney klasszikusokkal.


A négy különböző kiadás négy önálló mesevilágot, így pedig négy játékot, és négy karaktercsaládot is jelent. A Bosszúállók Playset olyan hősöket vonultat fel, mint Iron Man, Thor, Black Widow, Captain America és Hulk, a Galaxis Őrzőiben Star-Lord, Gomara, Drax, Groot és Rocket kapta a főszerepet, a Pókemberben a főhősön kívül Venom, Nova és Iron Fist tér vissza, míg a Disney klasszikusokban Demóna, Merida, Pán Péter, Aladdin és Donald felett vehetjük át az irányítást. Nálam a Bosszúállók kezdőcsomag járt, három hőssel, a történet szerint Loki és MODOK közös erővel készül végső csapást mérni New York City lakosságára, egy ősi erő segítségével örök telet idéznének meg, így fagyasztva meg ártatlanok millióit. A mi feladatunk természetesen mi más is lehet, mint a gonosz terv megakadályozása, mindez viszont nem lesz olyan könnyű ezúttal se. A gonosz kettős hatalmas fagyott sereggel védi magát, és folyamatosan töri a fejét az ellentámadáson, megállni egy pillanatra se szabad majd. 


A játékmenet a klasszikus ugrálós, verekedős, lövöldözős utat követi. Két stílusra osztva. Az elsőben adott egy teljesen lineáris pálya, mondjuk egy szuperhősközpont, egy raktárépület, egy iroda, vagy bármi más, nekünk pedig kedvenc hősünket irányítva át kell verekedni magunkat az ellenséges erők seregén. Utunk során találkozunk majd kapcsolókkal, csapdákkal, szakadékokkal és berobbantásra váró ajtókkal, gyerekjáték lévén viszont megizzadni nem fogunk, legalábbis ha felnőttként kell játszanunk, mondjuk a főhős segítőjét. A másodikban viszont eggyel nő a tét. A játék remek arányban keveri a lineáris pályákat a szabadon bejárható városrészekkel, időnk nagyobbik felét ugyanis a levegőn fogjuk tölteni. Egy igazi kis mini Crackdown kaland veszi itt kezdetét, szuperhősként különböző menő járgányokat kapunk a központtól, majd a térkép különböző jelölőit követve egyenként háríthatjuk el a veszedelmeket. És a sor itt még természetesen nem ért véget, ezernyi kaland vár ránk a Bosszúállókkal, aztán pedig jöhet a három másik történet is.


A Pókembert, a Galaxis Őrzőit és a Disney klasszikusokat nem sikerült tesztelnem, 30 éves felnőttként mondjuk ennek kifejezetten örülök is, a történetük viszont nem titkos, úgyhogy elmesélem szívesen. Az elsőben Spidey három legnagyobb ellensége, Zöld Manó, Doctor Octopus és Mysterio fog össze, megalkotva a Venom klónjait, míg a második a mozifilm történetére támaszkodva a Ronan elleni harcokat mutatja be. A Disney mese részletei egyelőre titkosak, csak annyit tudni, hogy a játék saját nyitott világában, az építkezős-variálós Toy Boxban játszhatunk majd csak vele, a többihez hasonló komolyabb kampány tehát nem lesz.


Kihívás tekintetében a játék nem helyezi magasra a lécet. A játékmenet repetitív és unalmas, folyton ugyanazt kell csinálni, és a történetmesélés sincs a helyzet magaslatán, hősünk ráadásul rendkívül sutácska is. Cserébe viszont egy-két pofonnal elintéz bárkit, az ellenségek nem törnek kegyetlenül az életünkre, a játék tökéletesen fogyasztható a legfiatalabbak számára is, illetve ahogy lehetett, még a karakterfejlesztést is leegyszerűsítették. Egyik tulajdonság nyitja a másikat, csak tapasztalatpontokat kell gyűjteni, és úgy elkölteni, ahogy szeretnénk. Mindezek tekintetében azt kell mondjam, hogy a Disney Infinity 2.0 nem egy komoly játék, még akkor sem, ha kisgyerekekről beszélünk. A Skylanders Giants kalandjait például én nagyon élveztem legutóbb, ez viszont nem nyújtja ugyanazt a kikapcsolódást, egy LEGO-címhez pedig már feleslegesen is hasonlítom őt. Messze, de messze lemarad tőle.


A játék egyébként igazi pénztárcagyilkos is. De ezt a bevezetőből már biztos kitaláltátok. A kezdőcsomag, amely a Marvel Super Heroes alapjait adja platformtól függően 18-19 ezer forintba kerül, majd ehhez lehet megvásárolni a Galaxis Őrzői és a Pókember szettet, egyenként 10-10 ezerért. Ennyi pénzért viszont csak két-három karakterünk lesz mindegyik világhoz, a további szereplők 4 ezer forintba kerülnek, a Disney klasszikusok még nem jelent meg, a bábukhoz pedig három hullámban folyamatosan érkezik majd utánpótlás. A készítők komolyan kimaxolták tehát a lehetőségeket, és hogy a gyerek se feledkezzen el semmiről, a kezdőcsomaghoz még adnak egy hatalmas posztert is, rajta az összes hőssel és tulajdonságkártyával. Akiket egy kis mezőben egyenként lehet kipipálni minden nagybevásárlás után.


A Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes nem lett az idei karácsony legütősebb gyerekjátéka. A kalandok a kisebbek számára egészen jók tudnak lenni, szuperhősökkel gonoszokat elverni mindig szuper dolog, illetve nagyon klasszak a játékhoz kapható akciófigurák is, az egész viszont mégse annyira átütő. Se a történet, se a kihívás nem emeli egekig a hangulatot, de ha a gyerek ezt szeretné karácsonyra, akkor kapja meg. Mert csalódást nekem mondjuk nem okozott. Persze nagy örömöket se. Na de majd a Start Wars kiadás jövőre.

 

13.
13.
macilaci40
Hogy is mondjam a játék jó,de a története pocsék,ezt olyan embereknek találták ki aki már 10 év alatt van bocsánat,hogy leszólóm a játékot,de ez az igazság,aki mindig a játékokban nemcsak a grafikát,de a történetet is figyeli az tudja miről beszélek :D
12.
12.
Cipo3
ahogy olvasom loki-vel csak januártól lehet játszani
11.
11.
Cipo3
#8: Ha már válaszoltál valakinek elmondhatnád, hogy akkor az infinity 1 játékmódjai nem elérhetőek?
10.
10.
Cipo3
#9: Ha nem fizettél előleget még lemondhatod
9.
9.
Sechu
Hát ez nem valami fényes!.. Épp múlt héten rendeltem meg a fiamnak a speciális kiadást egy vagyonért...
8.
8.
Daks
Az utolsó fotón kicsiben, de ott van, hogy milyen karakterek vásárolhatóak meg. És ne legyen félreértés, nem minden karakternek van külön történeti szála. Ahogy írtam a cikkben, három szál van, Pókember, Bosszúállók és Galaxis őrzői, azokon belül lehet plusz karaktereket vásárolni. Vagy crossoverelni a mással.
7.
7.
Vergil05
#5: 576-ban beszerezhető a csomag?
6.
6.
Cipo3
#4: Azért itt nem erről van szó, kapsz egy gamet a 20e-ért amivel játszhatsz 10-12 órát meg pár végtelenített kissebb játékmód. Csak plusz 10 óra másik történet egy egy új figura
5.
5.
Cipo3
#3: vannak csomagok, egyikben van loki, valami más hős mellé adják csak már nem tudom melyik mellé
4.
4.
Nothing
"Minden történeti szálat és karaktert külön kell megvenni a játékhoz."

És engem még anno kiröhögtek az egyik fórumon, amikor arról írtam, hogy hamarosan a START GAME feliratot is pénzért lehet majd csak unlock-olni a játékokban...
3.
3.
Vergil05
Loki-t nem lehet megvenni? Mert felsorolásban nem láttam :(
2.
2.
Cipo3
Nagyon hálás vagyok a cikkért, agyaltam rajta, hogy mi lenne ha karácsonyra nem skylanderst hanem ezt venném. De a walktrought-ok is azt bizonygatták ez nem olyan jó. Annyit még árulj el, hogy az infinity 1.0-ban rengeteg játékmód van. Minecraft jellegű építkezős, TPS (toalet paper shooter)...stb, ebből ez kimaradt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...