Komoly problémákkal küszködik az Anthem

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 5.
  • Hír
Link másolása
Noha a játéktól sem a kritikusok, sem pedig játékosok nem voltak maradéktalanul elragadtatva, összességében el lehetett vele lenni, működött a dolog. Legalábbis eddig. Úgy látszik, sokaknál durva hibák merülnek fel PS4-en.

Az Anthem rajtjáról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy minden flottul ment volna. A játék VIP-demójának optimalizációja eléggé borzalmasra sikerült, és a szerverek is viszonylag gyorsan megadták magukat, amiért az BioWare később még hivatalosan is elnézést kért. A problémák azonban a rajt után sem múltak el, a quickplay mód sokak számára elrontotta a játék történetét, és a 2017-es gameplay felvételekhez képest a látvány sem lett annyira szemet gyönyörködtető.

A hétvége során azonban újabb problémákra derült fény, ugyanis egyre több hír kezdett el terjengeni a Twitteren és az Anthem subredditjében a játék PlayStation 4-es összeomlásairól, melyekről mostanra már kiderült, hogy tényleg nem légből kapott panaszok voltak. Egyre általánosabban fordult elő a jelenség, hogy a játék mellett a komplett konzol is lefagyott, a felhasználók pedig kénytelenek voltak áramtalanítani az eszközt, hogy újból be lehessen egyáltalán kapcsolni.

A mai napon az EA egy hivatalos tweetben elismerte a problémát, melynek kijavításán ígéretük szerint már el is kezdtek dolgozni, illetve arra kérték az érintett felhasználókat, hogy osszák meg velük a crash data reportot a hatékonyabb munka érdekében.

Az esetet egyébként csak tovább súlyosbítja az, hogy sokan arról számoltak be, hogy a játék összeomlása után bármivel is próbálkoztak, képtelenek voltak újra bekapcsolni a konzoljukat. A Sony egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást a jelenség kapcsán, de a korábban említett subredditen többen is úgy vélték, hogy az Anthem a PlayStation 4 bizonyos alkatrészeit túlmelegítheti, így a rendszer biztonsági okok miatt állítja le magát teljes mértékben.

Idővel azonban kiderült, hogy a konzolba épített merevlemez áramellátásának folyamatos ki-be kapcsolgatása komoly probléma lehet a gép számára, így mostanra már több Reddit-posztban is azt javasolják, hogy amíg az EA nem orvosolja hivatalosan az összes problémát, addig a PlayStation 4-ünk biztonsága érdekében függesszük fel a játékot az Anthemmel.

A technikai problémák kapcsán meglehetősen sokan próbálták meg visszatéríteni a játék árát, eltérő sikerrel. Egyes beszámolók szerint volt, akinek a Sony munkatársai kérdés nélkül visszautalták az eredeti vételárat, ám akadtak olyanok is, akiknek a kérelmét elutasították, és helyette azt a tanácsot kapták, hogy várjanak még egy pár hetet a játékkal.

Amíg a Sony oldaláról nem érkezik hivatalos álláspont, és az EA sem jelzi, hogy sikerült kijavítaniuk a problémát, addig egyébként tényleg nem érdemes erőltetni a játékot; akármi legyen is a háttérben, az áramellátás folyamatos megszakítása és az alkatrészek túlmelegedése garantáltan nem tesz jót egyetlen PlayStation 4-nek sem. A platform visszatérítési lehetőségeiről egyébként az alábbi linken találhattok további információkat.

28.
28.
Ooorky
#20: Ő volt az, Mass Effect 3 után családi okokra hivatkozva (gondolom szülők mert férfi/nő ehhez nem nyúl) lelépet. Dragon Age 2 fűződik még a nevéhez.
http://i.imgur.com/78scv.jpg


Anthemben a fegyverek sebzésével is gond van, valójában nem annyit sebeznek amennyi a képernyőn villog:
http://i.4cdn.org/v/1551902508363.png
25.
25.
Őrnagy
24.
24.
JohnSpartan
Amugy anno a GTA 5 is csinált nekem ilyen problémát... semmit nem tudtam csinálni a géppel csak kihúzni a konektorból...
23.
23.
Grabowsky30+
Ez minden bizonnyal egy titkos összeesküvés a Microsoft és az EA között, hogy együtt pusztítsák el a Sony féltett kincsét a PS4-et! Ez az első lépés a konzol hideg háború felé! :D :D
21.
21.
Aanash
#8: Igen mostmár kapják a kritikát rendesen, de akkoriban mikor bejott mekkorát kaszáltak.
A csapból is a Destiny folyt.
Aztán lehet az a műfaj fog a legnagyobbat bukni.
17.
17.
GAMEROD
Inkább vegyenek egy nagy levegőt aztán nyomjanak egy delete gombot aztán kezdjenek bele egy normális Mass Effectbe. Dedó, szar hülye játék.
14.
14.
Sünkutya
Én azt tudtam hogy ez az Anthem egy bukó lesz, de hogy haza vágja a konzolt azért az durva.
10.
10.
Ooorky
#7: Na igen, nekem pl. fogalmam sincs ki kicsoda, kit és miért Warframe-ben, átugortam az összes átvezetőt :D
9.
9.
Stranger
Most valahogy a platform kimaradt a címből.
8.
8.
zoli12i
#6: Annyira nincs jól az kitalálva. Kapják a kritikát rendesen és nem is fogy jól. Alapjátékot nemrégiben ingyen osztogaták.
Kiadójuk meg megvált tőlük.
7.
7.
delphijos
#6: Nagyon történet se kell, és még az is belefér hogy f2p a játék. Ha ha van valami aspektusa ami miatt felkapják a népek megvan az aranytojást tojó tyúk.
6.
6.
Aanash
Amúgy jól kitalálta ezt akkoriban a Bungie.
Csináltak egy jó sztorin (kinek mi az) nyugvó jó gunplay-el ellátott játékot, amit szétszedtek, majd dlc-k formájában többszörös áron eladtak/eladnak.
Nem kell új részen gondolkozni, már megvan csak jól kell adagolni és szép vastag lesz a buksza.
A recept működik és közben lehet kitalálni mindenféle minimális történeteket hozzá, amik újabb dlc-k= több pénz.
Csak emelni kell az elérhető szintet és ott a motiváció.
Persze az sem véletlen hogy az előző dlc-k nélkül nem megy az új.
Akárhonnan nézem igazi aranytojás üzem, amit követni fognak a Divison és az Anthem után még más fejlesztők és kiadók is.
5.
5.
Ooorky
#1: Hat év marketing duma, abból minimum 3 évig egy pár fős csapat agyalgatott és rajzolgatott, hogy mit és hogyan szeretnének...

A tesztelés hiányát és erőltetett tempóban végzett fejlesztést tökéletes mutatja, hogy egy ilyen hiba kijuthatott a vásárlók elé.
Mondjuk a Tesla-kban is égtek el élve emberek szoftverhiba miatt, úgyhogy sajnos egyre inkább ez lesz a gyakorlat az élet minden területén.
1.
1.
Aanash
Mi kell ahhoz hogy valami annyira félre csússzon hogy kiiktatja a konzolokat?
Tekintsünk el attól hogy a játék milyen.
Így kiadni, én ezt nem értem.
Hat évig készítették és aztán reklámozták úgy hogy tudták milyen állapotban van?
Miért merik ezt bevállalni?
Ennyire csak a pénz kell, durranjon nagyot elsőre, megvan a pénz aztán tojnak bele?
Majd idővel elül a por?
No mans sky, Fallout76, most meg ez.
És egyik cím sem lenne alapból rossz játék, csak valahol valahogyan elcsúsztak.
Aki rá is lát erre elmagyarázná?

Az hogy szemét buzik és hasonló okosságokat hagyjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...