Monster Hunter Freedom 2

  • Írta: Ca$h
  • 2007. október 19.
Link másolása
Bevallom férfiasan, azok közé az emberek közé tartozom, akik még csak nem is hallottak idáig erről a játékról, pedig ha minden igaz, akkor egy nagyon sikeres PS sorozatnak a PSP-s változatáról beszélünk. Az első rész tavaly jelent meg, nem aratott túlságosan nagy sikert, mivel az egyik legfontosabb opciót a co-op vadászatokat kihagyták belőle. Eltelt egy év és már meg is jelent a második rész, amibe már belerakták a mindenki által áhított több játékos lehetőségeket is. Lássuk akkor, hogy ezzel együtt milyen stuffra számíthatunk a pénzünkért.
Köszöntés képen egy csodaszép Japánoktól már jól megszokott animáció fog minket üdvözölni, amiből az ember azt fogja hinni, hogy ez a játék amolyan hentelős fajta lesz. De miután nekikezdünk a kalandjainknak, hamarosan ki fog derülni, hogy aki ezt hitte az nagyot tévedett. Mivel a Monster Hunter Freedom, ahogy találóan a neve is mutatja, keveréke az akciónak, szimulációnak és a szerepjátéknak. Miután összeraktuk karakterünket és nevet adtunk neki, ér majd minket a második meglepetés, mégpedig a grafika által, ami hihetetlenül meseszép. Úgy gondolom, hogy erőteljesen karcolja a gamma a PSP képességeit, persze mindezt szaggatásmentesen. Az egyedüli probléma ebből adódóan sajnos a töltés mennyiségében és hosszában nyilvánul meg, de idővel ehhez is hozzá lehet szokni.


A gyűjtögetés

Mindenkinek azt tanácsolnám, hogy mielőtt belemenne a játék sűrűjébe, mindenképpen csinálja végig a két alap tréninget. A játék mélységét dicséri az is, hogy ezeknek a végigtolása is olyan 4-5 órába fog telni, amiből mindenki érezni fogja, hogy nem egy egyszerű játékkal van dolga. A meglehetősen jópofa és nagyképű tanárunk mindenre meg fog tanítani minket, amire csak szükségünk lehet kalandozásaink során. Legyen szó mindenféle növény és kellék gyűjtögetéséről, vagy akár horgászásról, bányászásról, vagy éppenséggel az elejtett vadak húsának a megsütéséről. Ezekben a leckékben tulajdonképpen azt fogjuk megtanulni, hogyan leszünk képesek életben maradni ezekben a zord nehéz időkben. Amit nagyon alaposan tanuljunk meg, az a különböző növényeknek az összekombinálása, amikből olyan italokat tudunk készíteni, amikre feltétlenül szükségünk lesz kalandjaink során. A bányászás, rovarok befogása, tojások gyűjtögetése, és az elejtett vadakból szerzett trófeák, leginkább pénzszerzés szempontjából lesznek fontosak. Végül de nem utolsó sorban rendesen tanuljuk ki, hogy mikor kell a nyers húst levenni a tűzről ahhoz, hogy ehető legyen, mivel erre majd az erőnlétünk visszanyerésénél lesz nagy szükségünk.


Fegyverek

Kezdő vadászként elsőként azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú fegyverrel szeretnénk majd nekimenni a vadonnak. Jó Japán módra természetesen fegyverekből lesz bőven választék. Ezekből is a legfontosabb osztályok a kard-pajzs kombináció, a hosszú kard, a két kardos harcmodor, a kalapács, a lándzsa, a harci kürt, a könnyű nyílpuska és a nehéz nyílpuska. Ugyancsak a játék mélységeit dicséri, hogy minden egyes fegyvernek van valami különleges képessége és természetesen gyengéje is, ami miatt a választás nem könnyű. Ott van például a számomra rendkívül eredeti ötletnek bizonyuló harci kürt, ami amellett hogy kb. olyan 4-5 méter hosszú és nagyon oda lehet vele sózni szerencsétlen áldozatainknak, van egy olyan funkciója is, hogy zenélni lehet vele. Mikor ezt a funkciót bekapcsoljuk, minden egyes mozdulatra más hangot ad ki, és ezeknek a hangoknak az összekombinálásával más és más extra képességekre tehetünk szert. És itt akkor csak egy fegyvert ragadtam ki a sok közül, mindegyikről oldalakat lehetne írni. Szóval nem lesz könnyű a legjobbat kiválasztani, főleg hogy mindegyik olyan eszméletlenül jól ki lett dolgozva.


Nem minden arany ami fénylik


Sajnálatos módon van egy pár olyan dolog, ami eléggé lerontja az összképét ennek a nagyon jó kis játéknak. Amellett, hogy eléggé sokat tölt, az első és legnagyobb hibája az éles harcban nyilvánul meg. Arról van szó, hogy nem tudjuk ellenfeleinket befogni, és ismerve a PSP nehézkes irányítását, ebből olyan frusztrált és nehézkes küzdelmek tudnak kialakulni, ami felőrli az ember idegeit és veszélybe sodorja kedvenc konzolunk „testi" épségét. Arról nem is beszélve, hogy az állatoknak olyan remek mesterséges intelligenciát írtak, hogy sokkal inkább fogunk össze-vissza kapálózni, mint megfontoltan levadászni a prédánkat. Éppen ezért mindenkinek melegen ajánlom, hogy mikor megtalálta az elejtendő vadat, az első dolog amit tesz vele az legyen, hogy megjelöli egy festékpatronnal, aminek köszönhetően annak ellenére hogy esetlegesen megszökik célpontunk (mert ilyet is szoktak csinálni, főleg ha már le vannak sérülve), a térképen bíbor színben látni fogjuk hogy merre menekült, majd rögtön utána is tudunk menni. Ezen kívül mindig legyen nálunk 2-3 forró ital, hogy a hideg ne csökkentse állóképességünket és gyógyító italból meg minimum 10, de ha lehet akkor több, mivel a végső küzdelmek igencsak el tudnak húzódni, főleg mikor már olyan 3 képernyőt kitöltő szörnyekkel fogunk hadakozni.


Minden apróbb kellemetlenség ellenére nekem, aki most találkoztam először ezzel a stuffal, nagyon bejött a Monster Hunter Freedom 2, úgy gondolom, hogy nem csak órákra, hanem napokra, hetekre is le fog kötni minden kedves vásárlót. Főleg ha még van pár cimborája is, akikkel együtt tudnak nekimenni a hideg, zord télnek. Bátran ajánlom bárkinek, mivel szerintem mindenki meg tudja találni benne a számításait.

Memóriakártya: 800 KB
Wireless  Kompatibilis: Igen
Game Share: Nem
Wireless Network: Igen
PSP Danger: * * * *

2.
2.
andris1112
neked az a negatívum hogy a fő szörnyeket nehéz levadászni? szerintem épp ez benne jó mert szerintem ha egy Graviost ( elég masszív szörny kőzet szerű páncélal) ugyan olyan könnyedén vágnék le mint egy Giapreyt ( egy raptor szerű elég gyenge szörnyeteg) akkor semmi kihívás sem lenne benne:)
1.
1.
Ca$h
Mire gondolsz, Mi nincsen úgy?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...