Hírek és érdekességek a CryEngine 3.0-ról

Link másolása
A CryTek nemrég nyilvánosságra hozta Martin Mittring előadását, amit a Triangle konferencián adott elő. Az iratok közül pár új bemutató kép is előkerült.
A CryTek nemrég nyilvánosságra hozta Martin Mittring előadását, amit a Triangle konferencián adott elő. Az iratok közül pár új bemutató kép is előkerült.

Minden bizonnyal CryEngine 3.0-es képekről van szó, a különböző grafikai opciókat mutatják be, különböző szinteken. A hírek szerint az idén augusztusban esedékes SIGGRAPH (Special Interest Group on GRAPHics and Interactive Techniques) 2009 rendezvényen több dolgot is fel fognak fedni a motorról. A teljes előadást és a további képekkel az alábbi link alatt érhetitek el.

38.
38.
Slik
Nagyon durván néz ki ^^
37.
37.
ZERO88
Ez a motor DX 11-es lesz? Vagy Dx 10.1?
36.
36.
ZERO88
Gondolom az én HD 4850 1Gb videokártyám énnél a motornál szart sem fog érni! Milyen videokártya kell majd ehhez? 500 Gb? :))))
35.
35.
Dcrysis02
33:Nem haraptam, ahogy a szmájlik is mutatják, csak mán' aranyos mennyire várod a játékot :))
33.
33.
tjames
Úgy hidd el, most beszéltem telefonon Daveouttal, s közben meg kerestem a hír alatt, hogyhogy nem rakta ki amit beszúrtam??? Aztán letettem a telefont, és gondolkodtam....akkor ötlött fel, hogy lehet ide szúrtam be véletlenül.

De azért nem kell egyből harapni ám!
33.
33.
Dcrysis02
Légyszi akkor az én két kommentemet is tudnád törölni?(ez meg az előző)
32.
32.
tjames
Úúúristen bocs elnéztem!!! :) Törlöm is. Mea culpa!
31.
31.
Dcrysis02
31:Feltétlen muszáj volt, igaz? :))

Legalább a Fight Nightos hírekhez bökted volna be. :)
29.
29.
huszti
semmi különbséget nem látom a képek közt :D:D
28.
28.
Tomie7
Az lenne a fasza, ha lenne egy olyan gépem ami mindent visz szaggatás és akadozás nélkül. =) Amúgy a legjobb CryEngine mennyibe kerül, ha pl: valaki csinálna vele egy játékot az mennyi lenne? Kiváncsi vagyok az árára. :D
27.
27.
tjames
Én azt várom hogy egyáltalán végre valahára legyen olyan gépem amire egyáltalán felrakhatom! :)

26.
26.
klemid
Örülök ennek az izébizénak mivel pl a GTA IV-ben amikor egy sikátorba mentél annyira erős volt az árnyék, hogy alig láttam. Ali várom, hogy ujra feltehessem a Crysist.
25.
25.
tjames
23: Nem is akartam vitázni. Ugyanazt mondtam mint te korábban, azazhogy furcsa az elnevezés. Annyi különbséggel, hogy te csak hangzásában ítélted furcsának, bár ezzel együtt elfogadod hogy így hívják, míg én szakmailag berzenkedek a kifejezéstől, ám ennek ellenére elfogadom. Mit is tehetnék mást. Tény hogy helytelen a kifejezés, de ez van.
24.
24.
laca009
Lol 1. képen murloc-ok vannak xD
23.
23.
Dcrysis02
22:Nem velem vitázol, én nem értem az egészet hogy mi a baj abban hogy így van elnevezve.Megmagyarázni nem tudom hogy miért nevezték el így, viszont elmondtam mit gondolok, hogy miért nevezhették el úgy ahogyan elnevezték.Nyugodtan kérdezd meg az egyik fejlesztőt a fórumokon, nem harapják le a fejed.Itt most nem velem vitáztál , itt egy szolgáltatás elnevezésével nem értesz egyet ami abszolút nem függ attól hogy én mit gondolok.
22.
22.
tjames
#21: felejtsd el....vedd úgy hogy nem mondtam semmit.



nem akarok én belemenni ilyen vitába. veled meg pláne nem. úgyis megmagyarázod az ellenkezőjét. :) Legyen ahogy akarod.
21.
21.
Dcrysis02
19:Épp ez az James,ők tudják,ők értenek ehhez,szaknyelven ez az elnevezés járatos erre a dologra,hisz eképp hívják,reklámozzák.Hívhatod te teljes megjelenítésnek,hívhatod te töltött nokedlinak,attól még nem fogják átnevezni.Ha kíváncsi vagy, regisztrálj a mycrysis.com-ra, vagy írj a fejlesztőknek egy levelet és beszélgess kicsit velük, hogy miért éppen ezt az elnevezést választották.Biztosan szívesen válaszolnak majd.

http://lmgtfy.com/?q=glob%C3%A1lis+illumin%C3%A1ci%C3%B3
20.
20.
Dcrysis02
18:Az egyik fejlesztő elmondása szerint a motor Pc-s verziója "sokkal, sokkal jobban néz ki, és konzolon sosem láttatok még ilyesmit." (itt nem arra utalt hogy konzolon nem látni PC-s teljesítményt,hanem hogy eddig nem volt semmi olyan jó konzolon mint a CE3-as bemutatott anyag)
19.
19.
tjames
17: hétköznapi nyelven jó is. Ugynúgy mint a neoncső, és a villanykörte :) (szakmai nyelven lásd mint fénycső, és izzó)

Ilyen szó magyarul létezik egyáltalán hogy illumináció? :)

az angol illumination szó latin eredetű, az olasz nyelvjárásban ma is így használatos. De jól mondod a jelentése megvilágítás. Ez a korrekt szakmai nyelven is elfogadható szó.

a globális szinonímái: világméretű, egész világra kiterjedő.

A két szót szakmai nyelven azonban nem hozzuk össze. azért mondottam hogy értem én hogy mit akartak kifijezni, csak kicsit misztifikusra sikeredett.

Szóval vagy egyszerűen megvilágítás (mert ezen szó szakmailag önmagában is pontosan leírja azt amit itt túlspiláztak) vagy esetleg teljes megvilágítás...bár így sem használatos.

Szakmailag bevett meghatározás még a természetes megvilágítás. (hétköznapi nyelven: napfény) No és megérkeztünk a témához, hisz a fejlesztők ezt akarják minál pontosabban szimulálni. a természetes megvilágítás által létrejövő árnyákokat, melyeket a közvetlen és a reflektálódott fények hoznak létre.







18.
18.
crytek
Remélem a PC-s Crysis 2 valami sokkal szebb lesz mint ez! Bár addig még van pár év :(
17.
17.
Dcrysis02
15:Nem tudom,szerintem jó megnevezés.Magyarul tényleg kicsit komplikált lehet,de angolul érthető.

Globális-A jelenség a játék Világában mindenhol megtalálható(Világot itt most a pályák jelentik)összegezve,szerintem érthető a globális elnevezés

Illumináció-Angol eredetű szóbók fakad,"illuminate" megvilágítás,fénylik....

Globális Megvilágítás.Szerintem passzol. :)
16.
16.
Mathia$
Kirrály!

Lassan már a wow-om meg a diablon semmi nagy exklúzív cím nem marad pcre...
15.
15.
tjames
Az is lehet.... tejföl mi? Te keserkedők gyöngye :) Jó hasonlat! :)
14.
14.
Dcrysis02
Miért,minek hívják? :D

Tejföllel teli fénytovábbításnak? :)

13.
13.
tjames
#12: Nagyon misztifikus megfogalmazás ez a globális illumináció... Jókat mosolygok rajta. Jó, persze értem én mit akartak mondani vele... de ez csak egy felfújt szóvirág. Második diplomám: világítástechnikai szakmérnök. Ráadásul aktívan dolgozom is eme szakterületen, és nem utolsósorban a világítástechnikai társaság tagja is vagyok. Ezért mondom bátran: megmosolyogtat a kifejezés.



És ezt most ne értsd félre Dcrysis, ez nem ellened szól, hanem azok ellen akik megalkották ezt a szót. Ez egy műszó. Viszont ami mögötte van az tényleg nagyon nagy dolog. Pont az ilyen "apróságok" miatt lesz kategóriákkal jobb, életszerűbb és szebb a játék. Úgyhogy érzem én a fontosságát...csakhát a pongyola fogalmazásmód...a marketing miatti hangzatos kifejezés... az az ami elszomorít
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...