Gyanúsan merített az FFXIII-ból az Avatar?

  • Írta: InGen
  • 2010. március 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Motomu Toriyama, a Final Fantasy-sorozat istene szerint az Avatar kicsit túlságosan is hasonlít a Final Fantasy XIII-ban látott világra. Persze valószínűleg csak viccelt.
Motomu Toriyama, a Final Fantasy-sorozat istene szerint az Avatar kicsit túlságosan is hasonlít a Final Fantasy XIII-ban látott világra. Legalábbis ami a sci-fibe ágyazott fantasyt illeti, Toriyama úgy érzi, mintha az Avatar túl sokat merített volna a Square-Enix legújabb remekművéből.


Persze valószínűleg Toriyama is viccel, hiszen pontosan tudja, hogy nem ők találták fel a sci-fi/fantasy kombinációt, s a fejünket tennénk rá, hogy azzal is tisztában van, hogy James Cameron már a 90'-es évek elején elkezdte tervezni az Avatárt, ám végül csak 2006-ban kezdték el a tényleg produkciót. Ebben az évben, egészen pontosan az E3-on mutatták be először a Final Fantasy XIII-at, s be kell látunk: eléggé valószínűtlen, hogy Cameron és a Weta Digital néhány screenshotra alapozna egy egész hollywoodi szuperprodukciót.
24.
24.
vuliem
#22: Ennyi erővel már azt is lehetne mondani, hogy a Magic The Gathering világából loptak (az is tele van repülő sziklákkal, óriásfákkal...).
23.
23.
adikas
22: Ezen megállapításokból akár a Gyűrűk Urábol is lophatott volna.

Mondjuk számomra az is a legnagyobb fanatsy,én az ilyeneket szeretem jó történetel körítve amiben emberek,orkok,tündék,trollok,sárkányok stb vannak.
22.
22.
Seib
az Avatar az a wow-ból looptt elég csúnyán... Zangarmarsh..világító növények stb..Nagrqand..repülő sziklák meg Talbuk+2 lábbal... Teldrassil... Óriásfa amin laknak..
21.
21.
StriciMacko
Amikor megneztem az avatart 2d-ben, inkabb egy sci-fi pocahontasra emlekeztetett. A grafikat es fizikat leszamitva ez egy danielle steele szappanopera is lehet
20.
20.
OneWingedAngel
#12: Mindjárt csúnyát mondok
19.
19.
torreske92
#12: FF mint rétegjáték? Ne vicceljünk már.



A Final Fantasy minden idők egyik legsikeresebb JRPG sorozata, ami minden platformra kapott már külön részt, portot, amit angol nyelven is több millióan vesznek a fő epizódokat tekintve. Lol, ez még viccesebb mint a Heavy Rain rétegjáték mivolta.....
18.
18.
adikas
Én most a Titánok Háborúját várom ezerel,bár remélem ezzel a hirtelen 3D-be állásal nem lesz elronva.
17.
17.
Trishtan
Amúgy meg szerintem akkor oltogasson az úriember, ha letesz egy olyan FF játékot az asztalra, mint amilyen Hironobu Sakaguchi (FF 1-10) zseniális alkotásai voltak!
16.
16.
bledzer
az Avatar számomra egy sci-fi be ültetett indiánosdi semmi több, szép meg minden de inkább csak egy filmes tech-demo semmi több.
15.
15.
Petike x
Nincs új a nap alatt, minden létező történet ugyanaz, csak a körítés más.
14.
14.
Tokodboy
#4: Igen alkotott, szó se róla.

Most meg besárgul az íridségtől......

Vegyen példát Hideo Kojima-ról, ő mindig alázattal másokkal szemben
12.
12.
Batri
#9: a Final Fantasy már 10 éve is nagysikerű volt... a bevételeket nem fogja túlszárnyalni, mert rétegjáték(legalábbis itt EU-ban és USA-ban) és a filmek többet hoznak a konyhára, főleg az ilyen sikeres filmek...
11.
11.
mocs4k
Amúgy az Avatar inkább valami Csillagok Háborúja + innen-onnan fantasy + farkasokkal táncoló / az utolsó szamurály mix., ami a történet illeti.



De nagyon ütős összeállítás, az animátorok/modellezők nagyon király munkát végeztek... a történet nem volt valami egyedi, de meg lehetett nézni... a díjakat se sajnálom tőle.
9.
9.
Maxxer
Amúgymegy ha az Avatar lopott ,akkor Final Fantasynak is nagysikerűnek kell lennie , sőőt megkell előznie a film bevételét,merthát a final fantasy jobb az Avatar pedig csak egy koppintás..
8.
8.
Maxxer
Mosthogy ennyi díjat bezsebelt,jönnek az irigykedők ,hogy tőlük loptak .. mennyek máár... ez a legundóritobb dolog amit az ember csinálhat..
7.
7.
Scoo
Nem értem miért kellett Motomu Toriyama-nak ilyet mondania. Cameron és ő is lett már valamit az asztalra. Felesleges ilyen hülyeségeket beszélnie.
4.
4.
Batri
#1: alkotott is... Final Fantasy a neve^^
3.
3.
adikas
Nem rosz az Avatar,de szerintem azon kívűl ,hogy a 3D-t jól alkalmazták,kissebb költségvetésből is láttam már sokkal jobb fantasy filmet.Szerintem azért lett ilyen nézet mert nagy beharangozása volt.

Odaadnám a fél életem ha valaki jól megfilmesítené 1-2 Worluk Világán játszódó művet.
2.
2.
zoli12i
#1: áh! csak irigykednek !
1.
1.
Tokodboy
Nahát......Szégyelje magát az Úri ember.

Ahelyett, h szövegel, összetehtné a két kezét, ha olyan fantsay világot alkotna mint Cameron
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...