Koreában ingyen StarCraft 2 jár a WoW-osoknak

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Az ázsiai ország mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült a Blizzard részéről, most egy teljesen egyedi előfizetési modellről érkezett hír a térségből.
Az ázsiai ország mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült a Blizzard részéről, most egy teljesen egyedi előfizetési modellről érkezett hír a térségből. Az a fajta mániákus szeretet, ami a klasszikus StarCraftot övezi, sehol másutt nincs jelen. Koreában népi sportesemény egy-egy nagyobb döntő, még a televízióban is közvetítik, de az egyéb online lehetőségekkel bíró címek is milliókat vonzanak a helyi internet kávézókba. A StarCraft 2 terjesztése (és vélhetőleg a jövőben érkező többi Blizzard játék is) különleges módon történik az országban.

Mivel a StarCraft 2 megjelenésével egyidejűleg debütál a Battlenet 2.0, ahol lényegében ennek a használatáért fizetnek a felhasználók havidíjat. Csupán egyszer kell kifizetni az alapjátékot, ehhez jár egy hónap ingyen online játék, majd a havi rendszerességű előfizetéssel kell számolni. Oroszországban és a többi nyugati államban, köztük Magyarországon is ez az elfogadott egyik norma.


Úgy látszik, a fejlesztők azzal szeretnének megbocsájtást nyerni a koreai rajongóktól a cenzúrázott változatért és a kizárólag online letölthető formában megjelenő StarCraft 2-ért, hogy akik aktív World of Warcraft hozzáféréssel rendelkeznek (magyarul már befizették az előfizetési díjat) ingyen játszhatnak a StarCraft 2-vel. Mivel a kombinált számlájukkal csak magát a Battlenet 2.0 használatát fizetik.

Az árak sem verdesik az eget: a napidíj 2000 koreai won (megközelítőleg 1,5 USD), 30 napi játékért pedig 9900 won (8 dollár). A korlátlan hozzáférés -mert itt ilyen is létezik- 69000 won (mindössze 37 USD). A leggyakoribb módja a vásárlásnak még mindig az óránként számlázott összeg, ami 1 dollár/60 perc.

Hogy egyszer nálunk, vagy a nyugati államokban is megvalósul ilyen sokrétű és igazságos fizetési rendszer, állami támogatás nélkül valószínűtlen. Mert hiába fizettél be 60 napi játékot feltöltőkártyával, ha közbe jön valami és alig vagy gépnél, Koreában tényleg annyit fizetsz, mint amennyit használod kedvenc MMO-dat vagy RTS-edet.
7.
7.
Pataky
#6: Kb 4 éve a GS-hez kaptam egy ingyenes trial kulcsot. Na azóta WoW-ozok :D Szerncsére nem vagyok kocka, van barátnőm vannak barátaim, eljárok moziba stb. Emellett heti 4 8tól éjfélig raidnap van. Ha az ember tud mértéket tartani akkor nincs baj ezekkel a "szenvedélyekkel". (Most is szüneten vagyok a vizsgaidőszak miatt, de sebaj 10.-e után ismét raid)
6.
6.
Noctis
Letöltöttem 2 napja egy ingyenes 30 napos wow verziót, kb. 10 percig tartott nálam, szerencsére! De a Starcraft 2 azért jó lesz, állítólag a hiányzó opciókat pl. chatszoba is bele rakják idővel.
5.
5.
Ecneb
#1 ... értelmes vagy nagyon...

A játékról annyit, hogy jó sokat dolgoztak rajta, remélem ez a játékélményen is fog látszódni! A kóreaiak meg megérdemlik az ingyenes játékot, hiszen eleget kaptak az élettől (nyugati szinten).

Am nem tudom, mit tartanak ebben a wow-ban olyan nagy számnak, játszottam vele, én marha elő is fizettem rá, de nem fogott meg, 100x jobbak vannak nála...
4.
4.
HomoLudens
#3: Igen ennyit romlott a FT mikor bejelentették kb 11k éert belehetett volna szerezni ha jól utánna nézel most már nem... :S

Egyébként azt még hozzá tenném hogy ha jól tudom az oroszoknál és koreaiaknál azért van előfizetéses opció mert felmérések szerint ők azt szeretik, így az alapj game olcsóbb és online ért kell fizetni, de ott is lehet venni "teljes normál" verziót mint itt.
3.
3.
MadDragon
Amúgy mitől olyan rohadt drága a játék? 14 000 Ft körüli ár és akkor még jön +2 rész. Még a MW2 se volt ilyan drága(pedig már azt is nagyobb áron adták más játékokhoz képest). Ennyire romlott a Ft vagy mi?
2.
2.
HomoLudens
#1: Neked gondolom fogalmad sincs miről írkálsz? Miért ne lenne sikeres nyugaton??? Az onlie móka mellett ott van a single storiline is, van aki csak azért veszi meg. Azt sejtem miért hiányolod a LAN-t, de hogy mi a bajod a battle nettel azt nemtudom.

Koreában egyébként lessze egy "profi" kiadás amiben lessz LAN lehetőség versenyekhez.
1.
1.
Ryo
Ezek el vannak szállva, tudod ki fizetne ezért a játékért....nemhiszem hogy nagy sikere lesz nyugaton, minden más multiplayer módot kivágtak belőle, csak a battle.net maradt...Monnyon le a Blizzard...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...