Guerilla: van még tartalék a PS3-ban

  • Írta: InGen
  • 2011. február 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Közel öt év után már azt hinnénk, hogy a fejlesztők kezdik elérni az aktuális hardver határait, főleg ha olyan játékokat nézünk, mint a nemrég megjelent Killzone 3. A Guerilla fejese szerint ez azonban nincs így, mindig van hova fejlődni, ahogy azt a Killzone 2 után ők is meglátták.

Az a helyzet, hogy a Guerilla Games mindig is jó volt a nagy dumákban. Ennek is köszönhető, hogy a Killzone 2 befejezése után azt nyilatkozták, hogy elérték a PlayStation 3 határainak végét, többet nem tudnak kihozni a gépből. Aztán rájöttek, hogy ez nagyon nincs így...


A dologról a Guerilla ügyvezető igazgatója, Hermen Hulst, nyilatkozott: "Most már tapasztalatból tudjuk, hogy mindig vannak még lehetőségek az adott technikában."

Példának azt hozta fel, hogy a Killzone 2 esetében behozták az anti-aliasingot, s így sikerült valamennyire megszabadulniuk a recés élektől. Azonban a harmadik rész fejlesztése közben írtak egy olyan AA-algoritmust, ami az előzőnél sokkal hatékonyabb volt, így jóval több erőforrás maradt a nagyobb játéktérrre, és több poligont tudtak használni.

Ennek hála a Killzone 3-ban háromszor több poligont láthatunk, mint az elődben, és úgy általánosan, körülbelül 40 százalékkal részletesebb a grafika.

54.
54.
Yami
#47: Hogy lenne már egy Xbox360 erősebb egy PS3-nál?
Most nem megyek bele a fejtegetésbe, de megfelelő optimalizációval nagyobb teljesítmény hozható ki a Sony gépéből mint az Ms-éből.

Amúgy exclusiveok terén az X-nek van egy aduásza (a PS exclusiveok számával nem vetekszik, de önmagában zseniális) a Halo.
Persze el lehet kezdeni fikázni, de én személy szerint csak ezért a sorozatért vásároltam meg anno első konzolom. És az összes PS3 exclusive címért együttvéve se cserélném el ezt az egyet.
53.
53.
ez a "van még tartalék" szöveg egy nagy hab. marketing semmi más, persze hogy van.
a box-val kapcsolatban (most épp az van) már nem vok ennyire optimista, gyanitom ott jövőre kitellik a becsület.
52.
52.
rolodinye
Sztem a PS3-ba atom bomba is van mer lassan már röhejes hogy mindig van több benne
48.
48.
Shotgun Blues
"Ennek is köszönhető, hogy a Killzone 2 befejezése után azt nyilatkozták, hogy elérték a PlayStation 3 határainak végét, többet nem tudnak kihozni a gépből. "

Van még olyan ember, aki benyeli az ilyen marketing-fogásokat?:D
47.
47.
A fő témához hozzászólva, nekem volt mind két konzolom.
PS3-am még ma is van.

Szerintem az Xbox360 erősebb hardvere, mint a PS3, legalábbis a GPU-ja a tuti, mert az egy Xenos, a PS3-ban meg egy G70-es GPU van (Geforce 7800).

A Cell egyértelműen a PS3-ban erősebb, mint az Xbox 360 Xenon CPU-ja. De a grafikát főként a GPU határozza meg, és nem a CPU.

Ettől függetlenül szerintem is a Sony szoftver arzenálja ütősebb (sokkal), mint az MS-é! Ennyi a véleményem.
36.
36.
HeSiKe
#30: Na abból a linkből látszik a legjobban, hogy mennyivel több AAA-s exkluzív cím fog jönni ps3-ra mint box-ra. Bár azért Box-ra is lesz pár kötelező cím... :)
34.
34.
Apostol360
#33: lesz min röhögni . . . . :)))
33.
33.
Ca$h
32.
32.
Apostol360
az ilyen cikkekhez írt kommenteken vagy egy órát röhögök..."nem ezt mondtam,ne hisztizz,csak anyit mondtam h f*s de nem is azt mondtam hanem azt h sz*r,de te ne így értsd" és ezt csinálják a boxosok is meg a ps3asok is :D:D:D:XDD attól függően miről szól a cikk :D:D: Ha azt nézzük egy rendes pchez képet mind2 egy kalap tudjuk mi :):):)::)
31.
31.
Ca$h
30.
30.
hakydakillah
26. hát a list már most elég durva, itt az összes eddig bejelentett játék, és a lehetségesek is, mindkét konzolra:
http://segmentnext.com/2010/12/12/xbox-360-vs-playstation-3-exclusives-2011/

Vételileg nálam időszűke végett egyenlőre a Uncharted3, GOW3, Forza 4, Motorstorm, The Last Guardian a tuti + a sok jó multiplatform, ami jön, főleg Crysis2, Bulletstorm, Battlefield, NFS, MOH, COD, Batman, Brink, L.A. Noire, Mortal Kombat, Max Payne, ME3, Duke Nukem, Ghost Recon + meg a meglátom kategória. Szóval felsorolni is sok, nem még játszani velük :-)
28.
28.
Ca$h
#27: Azt szerettem a Convictionben, hogy képes volt ennyi rész után is teljesen megújulni, illetve Realistic fokozaton pont annyira volt nehéz, hogy még élvezhető és játszható legyen... no és persze a sztori mindent visz, hát még a co-op kampányé, pl. a vége, na az agyonüt keményen!
27.
27.
hakydakillah
25. Komolyan ilyen egy mesteri játék. Kicsit más, mint a sok régi SC játék, de pont ezért jön be. A 10ik pályánál tartok, és nem tudom letenni. A variációk sokasága tetszik a legjobban, hogy lehetsz csendes mészáros, vagy mehetsz neki a falnak, és persze a nehézséget is megkaptam, amire annyira vágytam a sok COD után. A történet is nagyon bejön, tűkön ülve várom a végét.
26.
26.
Ca$h
#24: Nem akarok olajat önteni a tűzre, de ez az év erőteljesen SONY WINS gyanús: NGP, LittleBigPlanet 2, Killzone 3, inFamous 2, SOCOM 4, Resistance 3, Uncharted 3, FF versus... és akkor még övön aluli ütésként jön rá a Mass Effect 3 is... a boxosok mit kapnak? Gears 3? Hurrá! Várom nagyon, de azért a mérleg eléggé balra billen, jól gondolom?
24.
24.
hakydakillah
22. van jópár wii cím, ami után fáj a szivem, de ha még egy konzolt haza mernék vinni, akkor az asszony páros lábbal rúgna ki :-)

23. a párom, és a család az első, miután már alszanak, előtörhet belőlem a gamer vadállat :-) Egy játék nem tudja megadni azta boldogságot, mint a család, nem vagyok függő se, de ha kijön egy-két igéretes cím, arra tutira lecsapok, és mehet az éjjeli műszak. Szüleim rossz alvók, én is így vagyok, az a 4-5 óra alvás nekem untig elég.
23.
23.
Ca$h
#20: Tiszteletreméltó dolog, hogy családapaként is meg tudtál maradni gémernek... ahogyan a feleségedet vagy barátnődet se ártana nagy iparban klónozni! :)
20.
20.
hakydakillah
18. pedig a wiii a legjobb :-) Nem vagyok semmilyen párti, jelenleg a szívem az én kis drága laptopomhoz húz, karácsonyra vettem, és elég erőset, szóval most azon játszom, persze Xbox controllerrel :-) Az elmúlt egy évben elég sok cím kimaradt nálam, most a SC:Conviction-el játszom, és komolyan nagyon-nagyon rég játszottam egy ilyen mesterien összerakott játékkal.
Rengeteg jó játék jön ebben az évben, minden platformra, elég bajban leszek, főleg hogy most jön a baba is :-) Majd nappali műszakban minta apuka leszek, éjjel meg hardcore gamer :-)

18. Jah, amúgy meg nem hinném, hogy ezt a mondatot félre értettem volna:

"legyünk őszinték, x360-ra már csak a multicímek jönnek ki" :-)
17.
17.
hakydakillah
16. nem kötekedem, tudom milyen Ps3 címek vannak, hisz mindegyikkel játszottam :-) De hogy nincs box exkluziv cím, olyat vicces hallani.
Bár kár ilyenbe belekezdeni, mert ha mi elkezdenénk erről normálisan beszélgetni, akkor a fanboyok úgyis elrontanák a hangulatot :-)

Ha már sorolsz, beszállok: régi technológiákon is játszottam, amiket ma már nem tudok megnevezni, SNES, 1 * PS1, 2 * PS2, 8 * PSP, 1* PS3, 1 * Xbox1, 1 * Xbox 360, 3 * Pc, 1 * Laptop. :-)
16.
16.
Ca$h
#15: Haky, lehet, hogy a srác nem fejezte ki magát teljesen hibátlanul de egyet kell vele értenem. Mindkét oldalon vannak jó exkluzív címek (a legtöbbjüket senki se ismeri), de a PS3-asok olyan szinten ütősek, AAA kategóriásak és egyediek (és több is van belőlük), hogy vennem kellett egy gépet miattuk, ha elkezdem sorolni a címeket te is rá fogsz jönni, hogy nem rakták át mindegyiket más portokra. Kijelenteném, hogy az NGP még nem jelent meg... ;) Jah és nekem se anyuci dobta össze a gépeket (2xPSP, X360, PS3, PC) és az NGP-t se ő fogja... ;)
15.
15.
hakydakillah
5 ha valamit kijelentesz, annak nézz utánna. Xbox-on 208drb exkluziv cím van jelenleg, ez a szám még nem tartalmazza azokat a játékokat, amik Pc / Xbox exkluzívak.
Az exkluzivitást meg lehetne reggelig vitatni, mivel ha azt mondod, hogy rengeteg az olyan Xbox exkluzív cím, ami Pc-re is jött, csakhogy az szintén egyenlő a Microsofttal. Ilyen alapon szinte a PS3-nak sincs egyetlen egy exkluzív játéka, mert a legtöbb cím kap PSP és PS2 portot...
Hardverileg meg még mindig azon vagyok, hiába erősebb a Ps3, a különbséget tényleg egy-két exkluzív címnél látni csak, a többi másnál ugyanaz, vagy csak minimális eltérések vannak. Idővel szerintem majd elhúz a Sony grafikailag, de addigra jön az új generáció. Engem úgy igazán az Uncharted 2 nyűgözött le, na ott meglátszik az erő :-)
Vártál egy normális reakciót, remélem ilyen szinten megfelel :-) Jah, és nekem nem anyuci-apuci vette a konzolokat, és az NGP-t se ők fogják venni :-)

13.
13.
Jinbobo
A Killzone 2 egészen a 3.részig hibátlannak volt tituálva. Most hogy megjelent a 3. rész előjöttek a hibái. Amikor jön majd a 4.rész előbukkannak a 3.rész hibái is.
Ezt nem rosszból írtam, csak zavar hogy a Killzone2ről olyan hibákat írtak amik nem is jellemzik. Szerintem nagyon szép, kihívást igénylő a 2. rész is. Őszintén szólva, grafikai téren nem sok különbség van a kettő és a három között, legfeljebb a környezet. Persze ezt a konzekvenciát a demóból vontam le. Várok egy picit a hárommal, kicsit olcsóbb lesz megveszem azt is. Exlúzív címekben pedig a PS3 minden riválisát veri!!!!
10.
10.
falselight
szerintem inkább úgy kellene mondaniuk, hogy 'jobban tudunk ps3-ra fejleszteni mint 4 éve'.
8.
8.
Ca$h
Az én apukám erősebb mint a tiétek!!!! És különben is dupla tükör!!!
3.
3.
Diego1994
Tartalák? :D
Inkább tartalék, ezt majd javítsátok ki :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...