Három nap alatt törték fel az iPad 2-t

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 15.
  • Videó
Link másolása
Mindössze három nappal az amerikai premier után máris feltörték az Apple újgenerációs tabletjét. A Comex névre keresztelt hacker egy olyan résen keresztül fektette két vállra az iPad 2-t, ami - elmondása szerint - a legváratlanabb helyen ment végbe. Videón már bizonyította a jailbreak működését.

Nem tartott ki sokáig az iPad 2 biztonsági rendszere, egy Comex nevű hackernek alig három napjába telt a jailbreak megalkotása. A Twitter-csatornáján megosztott videóból kiderült, hogy nem a levegőbe beszél. Bár még nyilvánosan nem osztotta meg a nagyközönséggel, főhet az Apple feje, hogy újdonsült tabletük ilyen hamar ki lett szolgáltatva a törvénytelen eszközökkel élő felhasználóknak.

Az iPad 2-n már fut a Cydia nevezető alkalmazás, mellyel az illegális forrásból letöltött, normál esetben fizetős iOS-programokat lehet feltelepíteni és futtatni. A jailbreak konkrét célja ez, megkerüli az Apple online disztribúciós rendszerét. Comex törése rekordgyorsasággal ment végbe, s ha széles körben elterjed, akkor Steve Jobs csapatának van még bőven teendője a bizonsági rések befoltozására.

Nagy gondja nincs a vállalatnak, az első héten máris egymillió iPad 2-t értékesítettek az Egyesült Államokban.

32.
32.
limonade
#20: Oszd meg velem tudásodat légyszííííííí, mert elakadtunk az ioferr-nél..... :)
30.
30.
Kriszg
3 nap...
1. nap: megvette.
2. nap: elmesélte a spanoknak mekkora zsír az ipad.
3. nap: másnaposan unatkozott azt feltörte :D
29.
29.
myrte
hihi, hát tényleg nem tartott soká...3 nap.. XD
28.
28.
Neo1989
szegény iPad 2 nem húzta soká .
27.
27.
kae-chan
26.
26.
Quent1n
#14: Már megint ide jutunk, hogy a pénz miatt van a warez. Elsősorban nem amiatt van, és külföldön is warezolnak bőven, németek, angolok, franciák, amcsik és sokan mások. Egyszerűen az a mentalitás, hogy amit ingyen is megszerezhetsz azért miért fizess? És igazad van amúgy, a nevelés nagyon fontos.

Ez a nincs rá pénz duma meg már ezerszer ki lett tárgyalva. Ez szórakozás, ha futja rá futja, ha nem nem. Nem magyarázat az, hogy csórók vagyunk. Aki életébe nem vett 2 játéknál többet annak tök mindegy, hogy egy játék 990 vagy 19990 forint.

felegyi: Ez azért van így, mert a magyar a többi magyaron akar meggazdagodni és mert a saját termékeinket oly sikeresen írtjuk ki. Mindenki vállalkozást akar és lehetőleg már másnak pénzt kivenni belőle. Az itt felhozott példák mind jól mutatják a hozzáállást a kedves kereskedők részéről. A sztech. kiskerek is ugyanilyenek sőt... Külföldi rendelés meg jó de azért megvan a maga kockázata sajnos és pl. 100ezret én se szívesen köhögnék ki neten.

dareal: Az amik jól csinálják, mert a saját termékeiket viszonylag jó áron adják el az ottaniaknak. Fogy is minden mint a cukor. Viszont ha már exportra megy valami annak megkérik az árát. Aztán a magyar is rádobja a "kis" hasznát és látjuk mi lesz belőle.. Szerencsés vagy, hogy van kint ismerősöd, szó szerint aranyat ér. :)
25.
25.
dareal
#24: bármely apple boltban, 500 dolcsitól.
24.
24.
invigo
#23: És USA-ban hol lehet beszerezni és mennyiért?
23.
23.
dareal
#20: usa-ból ismerősön keresztül.
egyébként tényleg hihetetlen a hazai lerántás, anno kint egy mall-ban 200 dollárból úgy bevásároltam, hogy itthon átszámítottam, hogy mennyi lett volna, nos több, mint 100E lett volna (roces görkori, nike cipő, ck ingek, boxergatyák, stb).
az a röhej, hogy szoktak lenni ilyen "leárazás alatt" nagy rácsos konténerek, ami szarásig van ruhákkal, onnan annyi ck cuccot szedtem ki pár dollárért, hogy beszarás. itthon meg tizenezer forint volt 1-1 ing, amit pár dolcsiért vettem meg. vicces.
22.
22.
#18: persze, vágom ezt. jó kis cucc, tud jópofa dolgokat. bár engem sosem fogott meg személy szerint. nem az ára miatt, egyszerűen nem tudom kihasználni.
de hogy az anyagi vonzatánál maradjunk, szerinted, ha az apple ir ehhez a 3D effekthez egy saját plugint, és $10-ért eladja 1m példányban. az úgy már máshogy hangzik, nem? :)
apple szemében azért ez már gondot jelenthet, én legalábbis hőbörögnék.
egyből nem úgy jön a lóvé ahogy kitalálták, és persze még zavaróbb hogy nem ők jöhettek elő ezzel. és mivel igy pluszba nem kérhetnek el pénzt - simán elkönyvelik visszaélésnek, az meg már majdnem kalózkodás kategória. nem véletlenül van levédve, ezért létezik az apple store vagy mi a neve, hogy onnan tőccsé. majd ráfogják GeoHotra :D
amúgy igen, amennyit itt elkérnek egy ilyen cuccért az visszataszitó - UK-ban kicsit olcsóbb tényleg :)
Berencsit, amúgy tényleg jobban keresnek mint mi.
De a magyar leleményes, megoldja. :D
21.
21.
Berencsit
#20: hát igen... de én már egyszer megjártam online vétllel, magyarul "átbasztak".. azóta nem s akarok semmit se rendelni neten.. max mikor megyünk külföldre bevásárolok. :)
20.
20.
felegyi
#6: Honnan rendeled őket? iOffer? Én onnan szerzem gyakorlatilag fél áron a dolgokat :)! Hihetetlen ami MO-n folyik... etetik az embereket hogy ilyen márka, olyan márka... nos ami itt nagy brand mint pl. Converse (ami szvsz egy hulladék(se)), kenvelo-s dolgok, ahol egy póló 3-4k, farmer 8!!... külföldről negyed annyiért megkapod, 2500ért egy farmert, 600ft-ért pólót, és ha kifogod, még ingyen ki is postázzák! A Lacoste cuccokról ne is beszéljünk, 39k itthon egy cipő, 14-ért rendeltem, ugyanaz, nem kajli... az elektronikai cuccok is bitang jó árban vannak... nagyon sok buta embert ismerek akik a farkukat verik mert ennyiért meg ennyiért beszerzett egy ilyet, hol ott azt potom fillérekért megvehetné külföldről... egyetlen kritérium; bankkártya!
19.
19.
Berencsit
18.
18.
dareal
#14: nono, a jailbreak nem a warez miatt lényeges, az csak egy hozománya. a jailbreak azért fontos, mert azzal számtalan pluszt lehet a készülékből kisajtolni, számtalan olyan szolgáltatásra lesz képes, amit alapvetően nem tud a rendszer.
egy példa, nagyon látványos, a múlt héten próbáltam ki:

http://www.youtube.com/watch?v=bCc5oar7gik&feature=related
17.
17.
micskooo
dareal: mindenképpen veszek egy ilyet, és kiváló az ajánlatod, mivel láma vagyok még itt ( valahogy a facebookról tévedtem ide az elmult percekben) ezért nem tudom hogy ki vagy? Kérlek szépen hogy küldj nekem valami elérhetőséget mert nagyon szivesen vásárolnék tőled egy ilyen készüléket, inkább előbb mint utóbb ::))) előre is nagyon szépen köszönöm és várom válaszod
17.
17.
Berencsit
#14: erre én csak annyit tudok mondani, hogy ott teljesen más az élet mint itt. Mármint PL: az usában... kb az itthoni fizetéshez viszonyítva 2x 3x jobban keresnek, ők megtehetik, hogy szinte mindent megvegyenek. ;)
16.
16.
Berencsit
#15: pff.. ilyen az én szerencsém. :D azért ha lessz még cucc írj majd rám. ;)
15.
15.
dareal
#12: usa-ból a héten várható, hogy megjön a szállítmány. azok viszont már elkeltek :)
14.
14.
és amikor a snow leopard oprendszer lett feltörve vmi fél perc alatt az jobb volt? :D
amennyit elkérnek érte, bőven megvan rajta a hasznuk. abból jutni fog arra is, hogy nyilvánosan kiverjék a balhét mert vki feltörte.
arról nem is beszélve, hogy csak azokban az országokban divik a warez, ahol egyrészt nincs rá pénz, másrészt szánnak is időt arra hogy megértsék hogyan is van a folyamat. ha hiszitek ha nem, sok ember nem tudja pl még azt sem hogyan kell számitógépen egy egyszerű cracket bemásolni.
meg nem is úgy vannak nevelve, az angolok, amerikaiak, németek nagy részének eszébe sem jut hogy trükközzön akármivel is. egyszerűen megveszi és kész.
13.
13.
dareal
#10: már semennyibe, rég volt :) (amúgy 240-ért adtam a 32g-t, mindenhol máshol 250-280 és 300 között mocorgott. az utolsó asszem 140-ért ment el).
most már az emberek zöme szolgáltatónál veszi (ezekben az a slussz, hogy ki kell használni azt az időszakot, amikor hazánkban még nincs hivatalosan, utána már felejtős), nem éri meg raktározni.

12.
12.
Berencsit
#11: értettem, írj majd rám priviben, ha lessz "áru" ;)
11.
11.
dareal
#8: nem titok, az iphone 4 esetén is így tettem/tettünk, londoni és párizsi launch-on betárazás, itthon eladás (nem is emlékszem, hogy hány darabot lehetett 1 személynek megvenni, szóval kellett picit trükközni :)).
az ios-ben kiválasztható a magyar nyelv, szóval most már nem kell vele okoskodni (4.x óta).
a gari nemzetközi, szóval azzal sincs gáz :)

azért viccesnek tartom, hogy az apple resellerek (xms, starking) ekkora árrést dobnak a termékre. pofátlanság (a 150E forintos ár nem biztos, csak ezt rebesgetik, szóval lehet, hogy olcsóbban fogják adni, bár személy szerint ezt kizártnak tartom).
10.
10.
sata150
#6: Iphone 4 et mennyibe adod?
9.
9.
dareal
#4: miért? a 4.3 béta már jó pár hónappal ezelőtt elindult. volt idejük :) untethered jb a 4.3.1 után várható.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...