Alan Wake - miért nem jelent meg PS3-ra?

  • Írta: InGen
  • 2011. március 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Alan Wake eredetileg a bivalyerős PC-s processzorokat megizzasztó brutális grafikai demonstrációnak készült, ám az évek alatt végül egy kizárólag Xbox 360-ra megjelent shooter vált belőle. Miért nem jelent meg a játék több platformra, vagy legalább PlayStation 3-ra? A Remedy elmondja...

A témában a Remedy egyik vezetője, Markus Maki mesélt, aki szerint komoly technológiai és üzleti okok vezettek odáig, hogy a játék végül kizárólag a Microsoft konzolján jelent meg. Ebben része van annak is, hogy a Remedynél szeretnek kizárólag egy dologra koncentrálni: ezért nem volt multiplayer, s ezért nem mertek belevágni egy másik platformon történő fejlesztésbe sem. Úgy érzik, amiben nem olyan jók, mint a konkurensek, abba inkább nem vágnak bele.


"Aztán persze jött a nagy dilemma: amikor a Microsoft mellett döntöttünk, akkor egy nagy technológiai kockázatot - a PS3-ra történő fejlesztést - kizártuk az egyenletből. Így végül aztán a technológiai kockázatból egy üzleti kockázat lett."

Ettől függetlenül a fejlesztők fejében még sokáig kavargott a gondolat, hogy mégis több platformra készítsék el a játékot, egyszer például majdnem licencelték a multiplatform Unreal Engine 3-at a saját motorjuk helyére: "Érdeklődtünk az Unreal Engine 3 és más technológiák iránt is, de ez még az előtt volt, hogy az X360 vagy a PS3 egyáltalán megjelent volna" - mondja Maki.

Ezzel végül az volt a problémájuk, hogy nem akartak külső engine-nel minden platformra fejleszteni legalább addig, amíg annak az engine-nek a készítője (jelen esetben az Epic) nem csinált legalább egy játékot minden platformra az adott technológiával. Később persze ők is belátták, hogy ez kissé hibás érvelés volt, de ettől függetlenül elégedettek az Alan Wake technológiájával.

20.
20.
armino8
Ha te mondod Jason!:D
Igen,néztem youtube-on a végét elég furcsa....
19.
19.
Jason Voorhees
A legrosszabb játék amivel valaha játszottam, a befejezése pedig érthetetlenül idióta. Adjatok hálát istennek, hogy nem vesztegettetek órákat el ezzel a rakás hányadékkal.
18.
18.
Textmanus
Nem kell az indok az erősebb kutya ba**ik... A Microsoft leperkálta a céget, hogy tegye konzolexklúzívvá a címet, konkrétan a 360-as platformra... Biztos jó pénzt hozott a lefizetés...
17.
17.
armino8
Felegyivel egyetértek,de szerintem nem egy okos húzás,h egyes játékokat csak ps3-ra avagy csak xbox-ra.Igaz nekem ps-em van nem volt sok olyan játék amit nagyon megvettem volna,és esetleg csak xboxra jött ki az Alan Wake-ig.Sztem egy jó történet,biztos megvettem volna ha ps3ra is kijött volna.
Nekem az jött le,hogy akkor most a Microsoft megmutatja,pont a Heavy Rain kapcsán,h ő is tud olyan játékot kihozni ami jó,és csak xboxra jön ki.
F......nak tartom ezt az egészet!:D
16.
16.
Effecta
Nembaj, a második része úgy is Commodore exkluzív lesz.
15.
15.
A játékmenetet ami tényleg innovatív leszámítva (ami nincs hatással a konvertálásra) semmi olyan okot nem látok, hogy ne tudnák akár nintendo wee-re megcsinálni. Se nem eget rengetően szép, magas poligonszámú ráadásul teljesen lineáris. Csupán a fény árnyék hatások miatt olyan baromi hangulatos, de ezt egy integrált GMA 950-el meg lehet csinálni, abban már van hardwares pixel shader, a per pixel light-hoz...
Szóval nem kell a süket duma, pont azért nincs pc-re amiért GearsOfWar 2 sincs: mert az ms elkötelezett a pc-platform iránt és ebben látja a jövőt... bullshit!
14.
14.
Mortician
#13: Csak ez alaptalan és mellesleg baromság is.
13.
13.
izomkukac
#5: Azt mondja, hogy a PS-es embereknek igénye van a felnőtt játékokra, és elkapkodják hamar.
12.
12.
huszti
2 hónap múlva új hír: Alan Wake - Miért nem jelent meg NDSre? N3DS-re?PSP-re? Iphonera? stbstb...
11.
11.
p3ti
Ezért jó hogy van boxom meg PS3mam is ;)
10.
10.
Irasalgor
#3: Jajj de buta vagy te is...A Heavy Rain azért lett PS exkluzív mert a Sony szerződtette le
9.
9.
NECROSMOKE
Pedig én reménykedtem annó,hogy PS3-ra is lesz :)
8.
8.
vergil14
hát ez kibaszott hülyeség így ! szerintem az alan weak azért nem jött más konzolra mert exkluziv xbox 360-ra és kész !!! Maki-nak meg gratulálok a szép nevéhez :)
7.
7.
mamgu
Hát pedig kár érte mert mert az előzetesek alapján nekem bejött , de X-et ezért nem veszek .
6.
6.
hedzsooo
...Szegyen, hogy PC-re vegul megsem jott. -_-
5.
5.
felegyi
#3: "Hát pedig PS-en talán nagyobb igény van a komolyabb felnőttes játékokra, lásd Heavy Rain"

Miért lenne nagyobb igény PS-n? Az a játék csak ps-re jelent meg... ütött volna akkorát más konzolon, vagy PC-n is... nem értem a kettő közötti összefüggést...
4.
4.
Split
"...komoly technológiai és üzleti okok vezettek odáig..."
Mi ebben a komoly? A Microsoft megvette az exkluzivitást.
3.
3.
tundra
Hát pedig PS-en talán nagyobb igény van a komolyabb felnőttes játékokra, lásd Heavy Rain is milyen nagy siker lett, minőségileg meg üzletileg is :S
2.
2.
p.balou
1.
1.
berály
hát remélem lesz PC-re mert kíváncsi vagyok rá
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...