Microsoft: nagy tervek az Xbox Live-val

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 12.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft átfogó ökoszisztémát építene ki, melyben az Xbox Live is alaposan közrejátszik majd, a tervek szerint az okostelefonok, a PC és az Xbox 360 még szorosabban kötődnének egymáshoz. A Seattle Times villáminterjút készített a cég marketinges alelnökével, Mike Delmannel.

A Microsoft teljes erejével azon van, hogy a három játékos platformot - jelesül az Xbox 360-at, a windowsos PC-ket és a Windows Phone-nal szállított okostelefonokat - közelítse egymáshoz, és ebben a legnagyobb szerepet a Live kiterjesztése játssza majd. A Windows Phone 7 már Xbox Live támogatással érkezett, létezik Games for Windows Live is, de például a kezelőfelületek összeboronálása még csak most zajlik.

Mike Delman, a Microsoft Xboxért is felelős részlegének marketinges alelnöke a Seattle Timesnak adott interjúban árulta el, hogy a Live nagyon sikeres lett a Windows Phone 7-es okostelefonokon, ezért a rendszert a Windowsba is integrálni fogják, azaz a Windows 8-ban már minden bizonnyal eleve megtalálható lesz a szolgáltatás. Az egyes lehetőségeket a Live fogja majd össze, ez lesz az elsődleges platform, a felhasználóknak ugyanis sokkal kényelmesebb egyetlen rendszerben, ökoszisztémában navigálni attól függetlenül, hogy éppen PC-n, telefonon vagy éppen Xboxon vannak bejelentkezve.

Ez egyébként tulajdonképpen nem újdonság: a Sony is hasonló módon igyekszik összefogni a PlayStation-platformokat, legutóbb pedig az Apple jelentette be, hogy közös ökoszisztémát épít ki az iKütyüknek.

11.
11.
Sakee
Ha összeraknál a LIVE-ot és a games4windows-os játékokat ,hogy egymás ellen lehessen zúzni,akkor érdekes lehet,de az eltérő irányítás néha érdekes előnyökhöz juttatja egyik illetve másik platformot. ( controller VS egér/bill. )
9.
9.
falselight
pusztuljon a gfwl, miatta nem tudtam még végigtolni a gta4-et.
8.
8.
Necreon
De, pont ugyanolyan. Évek óta konzolportokat kapunk. Games for Windows Live pedig most is van, de egy tetves crossplatform multiplayer támogatást 3-4 éve nem képesek beépíteni. Legalább azokba a játékokba, ahol van értelme (street fighter, gears of war...)
6.
6.
Slik
#5: nem csak a játékra gondoltak a kapcsolatnál...
5.
5.
Extol
Felesleges sztem ez, ki az aki Egér VS kontroller/számlap meccsbe játsszana? Pcsek kicsit jobban veretnék
4.
4.
Slik
#1: PC = Windows
Xbox 360 = Windows
Windows Phone = Windows

= LIVE lesz az összekötő kapocs közöttük
3.
3.
raczviktor
az király lesz!
Extol: látom nem értetted a cikket :)
1.
1.
Extol
Mi köze a koncoloknak a PChez? Nem is ugyanolyan rajtuk a játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...