Lassan kezdett az L.A. Noire az amerikai piacon

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 17.
  • Biznisz
Link másolása
A Rockstar tavalyi slágercíméhez képest lényegesen gyengébben nyitott Amerikában az L.A. Noire. A jövő héten új DLC-vel bővülő játék még így is a legkeresettebb szoftver volt, a visszaesés a kereslet általános csökkenésével magyarázható. A Take-Two részvényei 8 százalékot zuhantak a napokban.

A Take-Two ugyan jobban muzsikál, mint korábban, az viszont tény, hogy a kiadó még mindig a Rockstar sikercímeinek köszönheti a bevételeinek egy tisztességes részét. Tavaly májusban a Red Dead Redemption tarolta le a piacot, idén pedig az L.A. Noire-t szánták erre a szerepre - az már más kérdés, hogy a játékból 600 ezer példánnyal kevesebb kelt el, mint a vadnyugati GTA-ból.

A MarketWatch értesülései szerint annak ellenére, hogy az L.A. Noire az amerikai piac legnépszerűbb játéka volt májusban, még így is csak 899 ezer példány talált belőle gazdára a nyugati vásárlók körében, ami jóval kisebb szám a Red Dead Redemption másfél milliós eredményéhez képest. Az elemzők szerint mindez elsősorban az egyébként is gyengébb keresletnek köszönhető: a játékszoftverek forgalma éves szinten 21 százalékot csökkent.

A hír hallatán a Take-Two részvényei is esni kezdtek, igaz, ebben alaposan közrejátszottak a Duke Nukem Forever pocsék értékelései is. A részvényárak azóta stabilizálódtak, de az elmúlt 5 nap során közel 8 százalékkal, 14,49 dollárra zuhant egy részvény értéke.

Jövő héten az új DLC

A Team Bondi egyébként a jövő hét folyamán fogja megjelentetni a játék legújabb DLC-jét, a Nicholson Electroplating című ügyet. A kiegészítő története szerint reggel 9 óra 45 perckor egy erőműnél történt robbanás rázza meg Los Angelest, Phelps és Biggs nyomozóknak ki kell deríteniük, hogy mi okozhatta a balesetet. Min dolgoztak a Nicholsonnál?

A csomag június 21-én mutatkozik be az Xbox Live-on és a PlayStation Networkön, és bár alapvetően 320 Microsoft Pontba és 4 dollárba fáj majd, a Rockstar Pass tulajdonosai ingyen beszerezhetik a kiegészítőt. A Rockstar Pass révén egyébként az összes DLC ingyen letölthetővé válik, ezt a kulcsot szintén június 21-ig kedvezményesen - 10 dollárért és 800 Microsoft Pontért - lehet megvásárolni.

11.
11.
gta5
#10: De az is lehet hogy 2012-ben.
10.
10.
AssaX
szerintem max 2013-ban jön új GTA :-(
9.
9.
SütiMester00
jó lenne egy új gta de ha engem kérdeztek egy új Red Dead sem lenne kutya :D
8.
8.
Vukk18
Nem rég olvasgattam az interneten és amit találtam az valami olyanról szólt hogy 2012 ´-2013 között lesz csak de ezek csak tippek türelem barátaim mert az rózsát teremt vagy gta5-öt én is már én is nagyon várom.
7.
7.
Cuppak
Nekem is írd le légyszi.
6.
6.
gta5
#4: Le írtam neked üzenetbe.
5.
5.
AssaX
ha valaki tudja vagy mind egy is írjatok mar le hogy szerintetek mikor jönne a gta 5
4.
4.
AssaX
szerinted mikor jönne a gta 5 ?
3.
3.
gta5
#1: Hát ez így van ,csak jöjjön már a gta 5 ,mert már nem birok tovább várni, nekem tetszik ez a DLC.
2.
2.
AssaX
Hat jó hogy a Red Dead Redemtionböl több kelt el szerintem mondjuk ez a játék sok terén mutatott újat ...
1.
1.
AssaX
Szerintem nem is olyan jó ahogy az sokan hittek ......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...