PlayStation Vita - még változtathatnak a kinézeten

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony Computer Entertainment Worldwide Studio fejese szerint a PlayStation Vita ugyan valószínűleg a végleges kinézettel büszkélkedhet, jelenleg még várják a fejlesztők visszajelzéseit a gép külseje kapcsán, ezért akár az is megtörténhet, hogy változtathatnak például a gombok elhelyezkedésén.

A kézikonzolt az E3-on mutatták be legutoljára, a Sony a kiállításon árulta a konzol végleges nevét, várható megjelenését és árazását. A Vita kinézetre nem változott sokat az év eleji bejelentéshez képest, szabad szemmel talán csak logó lecserélése volt észrevehető.

Mindezek alapján úgy tűnhet, a Vita elnyerte a végleges megjelenését, azonban Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studio fejese szerint kisebb változtatásokat még eszközölhetnek a gép külsején. A Famitsunak adott interjúban Yoshida elárulta, hogy jelenleg is várják a külsős fejlesztők visszajelzéseit, főleg arra kíváncsiak, hogy megfelelő-e a gombok elhelyezése - a Vitán egyébként a szokásos PlayStation gombkiosztás található meg, analóg karokkal és ravaszokkal.

Szintén ebben az interjúban mondta el Yoshida azt is, hogy a sokak által már most teljesen feleslegesnek tartott hátsó, érintésérzékeny felületet a Sony kezdetben ki akarta venni a Vita terveiből. A gyártó azért volt szkeptikus az ötlettel szemben, mert úgy vélték, nem teszi élvezetesebbé a játékot, ráadásul meglehetősen drága is - ezen a véleményükön végül akkor változtattak, mikor kipróbálták az első prototípust.

Novemberben lesz az európai premier?

A Vita megjelenése kapcsán még sok a kérdőjel. Bár a Sony azt mondta az E3-on, hogy az idei év végéig boltokba kerül a konzol, azt még nem tudni, hogy összejön-e végül a világpremier, vagy kell-e valamelyik régióban csúszásra számítani - nyilván kérdéses az is, hogy a Sony melyik kontinenst fogja előresorolni és melyiket hátra.

Bár a korábbi tapasztalatok alapján sokan csak 2012-es európai debüttel számolnak, a brit Shopto.net weboldala szerint november 4-én jön az öreg kontinensre a Vita. Az áruház szerint a dátum és a nyitójátékok listája - a felhozatalban megtalálható az Uncharted, a BioShock, a LittleBigPlanet, a Killzone, a Resistance, a Ruin, a ModNation Racers és a Street Fighter X Tekken is - a Sonytól származik, de a gyártó határozottan állítja, hogy még nem közölt ilyen jellegű infót az üzletekkel.

A Vita egyébként 250 és 300 eurós áron kerül majd az európai boltok polcaira.

22.
22.
Quent1n
Én meg olyan helyeken szeretek vásárolni ahol kapok számlát. :) A GameStop ilyen hely még arról is kaptam papírt, hogy becseréltem egy játékot. Ne felejtsétek el, hogy úgy könnyebb olcsónak lenni, hogy kiadja a játékot aztán átveszi a zsét azt jónapot. :)
21.
21.
Kravmaga
nekem a gamestop jön be nagyon:D:D
20.
20.
Sonnypapa
Hát én most szétnéztem a multiplatformnál...kapásból az első 2 oldalon találtam jóval drágább játékokat, mint a Platinumshopban...
Szerintem az a legjobb bolt :)
19.
19.
Andy Lightning
Én is legszivesebben PSV-nek nevezném, de ha kimegyek pestre a sok értelmes emberhez, és azt mondom, h PSV, akkor rögtön a focicsapatra gondolnak. (Igen, itt az átlagember műveltségi szintjét akarom sérteni.) És bevallom én is, hogy tényleg a Multofrmat a legjobb hely (sry, de ezt ki kellett mondanom)!
16.
16.
tingting
Valaki mondja mar meg, hogy mi van ebbe a gepbe?
15.
15.
vesszoman
#12: A PS3-on le lehet tölteni 2 ps3-as és 2 psp játékot. (tehát 4 játékot)
Énis a PS3-amról másoltam át haverom PSP-ére a játékokat.
14.
14.
lukaka
#12: nem kell körülnézni ott az árgép
12.
12.
ZsupiDav
#10: Reklám helye:
Annak idején én is a multiformatnál vettem a psp slim 2000-esemet és minden rendben van még most is vele. Én a konzolokszervize.hu-t vagy a konzolvilag.hu-t ajánlom még nagyon. Az elmúlt pár hónapban szinte csak ezeket használom, de érdemes jól körülnézni, mert akár több ezret spórolhatunk egy játék árán is!
Reklám vége!
Örülök, hogy maradt a hátsó tapipad (a MR-nél nagyon tetszik az a megoldás, hogy hátul a dombokat/hegyeket lehet létrehozni, elől pedig a völgyeket/árkokat). A kezdő címeknek meg elég lesz a welcome back csomag. Egyébként ha leszedtem a két PS3-as játékot a profilommal, akkor emellett leszedhetek plusz két PSP-set is, vagy az is beleszámít a kettőbe?
10.
10.
Mathia$
#2: 60-80ezer körül lesz az ára, attól függ hol veszed és melyik változatát.
#5: Multiformat olcsóbb.
#6: PSV Eindhoven :)))

9.
9.
Moldren
#1: gamer haverokkal coopban
7.
7.
zyben
#6: Ennyi!
A PSP-m re sem mondtam soha, hogy Playstation Portable.
És a PSV jól is hangzik!
6.
6.
Quent1n
Playstation Portable -> PSP
Playstation Vita -> PSV

Ennyi. :)
3.
3.
FriendlyTarget
és akkor a pspm retro áru lett?
1.
1.
Moldren
nevén kéne változtatni
"na skacok én leléptem vitázni"
kivel?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...