A Duke Nukem húzza vissza a Take-Two-t

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 6.
  • Biznisz
Link másolása
Michael Pachter elemző a befektetőknek írt jelentésében arról számolt be, hogy a Duke Nukem Forever valószínűleg messze nem fogyott annyi példányban, mint korábban várták, ez pedig a játékot kiadó Take-Two eredményein is éreztetni fogja a hatását. Azért nagyon aggódni nem kell.

A kritikusok rendkívül lehúzták a Duke Nukem Forevert, és látszólag nem csak ők csalódtak: Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint a játékosok sem szaladtak annyira utána, mint azt korábban megjósolták. Pachter az elemzőknek adott jelentésében számolt be arról, hogy csökkentették a Take-Two negyedéves bevételeire vonatkozó előrejelzéseket, mert a játék teljesítménye messze elmarad a másik nagyágyú, az L.A. Noire-étól.

"Korábban úgy számoltunk, hogy a Duke lehet az év egyik legnagyobb dobása az óriási hype és az elszánt rajongói tábor miatt, és még némi profitot is hozhat a jókorára nőtt fejlesztési költségek ellenére" - mondta a szakember, azonban hozzátette, hogy a gyenge értékelések miatt valószínűleg sokkal kevesebben vették meg a játékot: a korábban, a negyedévre becsült 3 millió helyett alig 1,5 millió példány találhatott gazdára belőle.

Az L.A. Noire esetében Pachterék becslése nagyjából egybeesik a Take-Two-éval: a kiadó szerint 4 millió játékot szállítottak le a boltokba világszerte, az elemzők szerint olyan 3,5 millió lehet a valós szám - visszaesés itt is tapasztalható tehát, de messze nem olyan drasztikus, mint a nagypofájú macsó esetében. Mindezek függvényében a cég negyedéves bevételei 375 millió helyett 350 millió dollárra rúghatnak - a Take-Two korábban 325-375 milliós becsléssel szolgált, szóval ez még tulajdonképpen belefér.

Pachter értékelte, hogy az utóbbi két évben a Take-Two bakizott a legkevesebbet minőség terén, és kiemelte, hogy a cég szép jövő előtt áll - ehhez persze az is hozzátartozik, hogy reményei szerint a jövő év végén tényleg megjelenik a Grand Theft Auto V.

18.
18.
gta5
#8: Hát én is így vagyok vele nem vagy egyedül ,de miért nem jelentik be ?Biztos hogy nem 2011-ben jelen meg a Gta 5 ,de ne hogy már 2012 végén ez így nem jó annyira várom már a gta 5,3 játékot várok MW3,GTA 5,Ac Revalations, MW3-ról volt már hír az AC-ről is volt kivéve a GTA-ról nem volt .Nem tudom el hinni ,hogy miért nem jelentik be a GTA 5-öt mindig pletykákat mondanak a GTA.ról.
17.
17.
Józsi_Doe
Még ebből a trágyából is elpasszoltak másfél millát. Ezek a mai gyerekek tényleg minden szart megvesznek.
16.
16.
"ehhez persze az is hozzátartozik, hogy reményei szerint a jövő év végén tényleg megjelenik a Grand Theft Auto V."
nem azt mondták hogy a GTA5 csak a következő generációra jelenhet meg,mer ezekben már nincs kakaó?fasza lenne
15.
15.
falselight
#14: lehet, hogy egyeseknek az hiányzik, hogy újra úgy érezhessék magukat, mint egy kísérleti patkány a labirintusban, fel alá rohangálva az eldugott sajtdarab után (mert a doom kb. erről szólt), de ez a legtöbb játékost frusztrálja. ennek ellenére jó volna több kihívással találkozni a mai játékokban. épp ezért imádtam a witcher 2-t, normál fokozaton is rendesen megtudott izzasztani pár alkalommal.
13.
13.
attila 999
megis mit vartak gumicukorkat?a jatek nagyon szar lett.a demot vegig se vittem mert no comment.ha ingyen jutnek hozza se jatszanam.
11.
11.
starfox
Duka rajongóként mondom h hülye az aki a DNF-től a megváltást várta! Legyen az játékos, firkász v a kiadó!! Potom 10 évet és egy konzol generációt késett, semmi többet;) Ezért és a túlzott elvárások miatt volt eleve "bukásra" ítélve. Örülök h egyáltalán megjelent! DE ettől még nem szar játék, hanem egy retró-kuriózum:) Tessék így hozzányúlni és élvezni a hangulatot m az OTT van és üt mint a buszkerék;D!!
10.
10.
galmat
Ez a warez rizsa kamu. Ami jó játék, általában jól is fogy. Persze vannak kivételek (pl Alan Wake). Se PS3-on, se Xbox-on nem fogyott kiemelkedően a Duke. Miért? Mert egyszerűen nem üti meg a mai elvárt FPS szintet, és pusztán a név alapján úgy látszik nem lehet nagy eladásokat csinálni, és nem lehet átverni az embereket.
Márpedig a Duke átverés, ha nem ez lenne a neve, tized ennyi lenne csak az eladás belőle.
Amúgy meg a szakoldalak/szaklapok összesített átlaga 49%-os értékelést mutat, ami nagyon gyenge játékot jelent. Sehol nem kapott 7 pontnál többet, pedig azt nem hiszem, hogy a teszterek a világban ne játszottak volna az előddel.
9.
9.
Motig
#5: na látod: ha nem 10E nél hanem 5E nél kezdödne egy járék ára megjelenésnél egybpl jobban fogyna
#4: izlések és pofonok.. ha úhynézük ez 2011 be nem nagy szém tényleg de ha úhy veszük hogy azért mégis csak ez Duke és elöjön a hangulat akkor 9 pont(max!)
8.
8.
Robben84
Nem tudom lehet hogy csak én vagyok így vele de én már nagyon régóta a gta 5öt várom de csak nem akarják bejelenteni:(
7.
7.
shooter1234
#6: Én is kb. egyetértek veled, azzal a külömbséggel, hogy én játszottam duke játékokkal pc-n, és követtem a híreket is, de menet közben toltam is a játékot. Igaz hogy nem lett nagy szám, de azért szarnak sem mondanám.
6.
6.
ATi0021
Tudom nem leszek vele népszerű de nekem tetszett a Duke Nukem Forever. Bár az is tény, hogy nem követtem a vele kapcsolatos híreket, sőt soha nem játszottam Duke játékkal.
5.
5.
Jinbobo
Az a baj, hogy túl nagy számban zajlik a kalózkodás! A legtöbben ingyen letöltik maguknak azt csá. Szerintem minden rajongó kipörgette már a Duke Nukemet, de az adatok szerint csak 1,5 millióan jutottak hozzá fizetős úton. Nem a játékkal van gond, hanem az anyagiakkal. Én hozzáteszem kiperkáltam érte az árát! Bár ha egy kicsit olcsóbban adták volna, valószínüleg több példány talált volna gazdára...
4.
4.
falselight
#3: szar lett --> le lett húzva --> nem fogy jól. ugyan arról van szó, akár a kritikusok véleményét, akár a játék minőségét okolják.
3.
3.
Hubert Cumberdale
Na igen... Lehet, hogy egy játékot kellett volna eladni és nem egy nevet. Meg ez is vicces, hogy a kritikusokra fogják...
2.
2.
NinjaNorb
#1: úgy tűnik többen néznek utána a dolgoknak vásárlás előtt mint hitték:D
1.
1.
Ibanez78
"Korábban úgy számoltunk, hogy a Duke lehet az év egyik legnagyobb dobása az óriási hype és az elszánt rajongói tábor miatt"

Ez mindent elárul. Nem úgy írták meg hogy maga a játék miatt legyen sikeres, hanem a hype, és az elszánt rajongók miatt, LOL :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...