Törölték az akció-kalandjáték Call of Dutyt

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 7.
  • Gyászhír
Link másolása
Habár nem is olyan régen még az a hír járta a Sledgehammer Call of Duty-mellékágáról, hogy csupán jegelték a projectet, ma azonban Glen Schofield, a csapat főnöke elismerte, az akció-kalandjáték ismérveit magán viselő játék immáron soha nem fog megjelenni. Egyébként a Dead Space-re hasonlított volna.

A történet a Modern Warfare-rel egy időben zajlott volna, egy alternatív érában, ismerte be Glen Schofield a Gamerzinesnek adott interjúban. Az akció-kalandjáték Call of Duty külső nézetes cím lett volna, és a hangulat terén a Dead Space-szel mutatott volna hasonlóságot.

Az atmoszféra korántsem olyan kiterjedt ütközeteket mutatott be, bár e tekintetben sem volt szégyenkeznivalója. Számos földalatti helyszínt vonultatott fel, tudva azt, hogy a háború pokol, a háború ijesztő, A továbbjutás és az életbenmaradás lett volna a cél, egy tonnányi kutatást kellett volna sikerre vinnünk.

Az, hogy a TPS Call of Dutyt végül is törölték, nem az Activision döntése volt: bár azt hinnénk a kiadó mondta azt, hogy az Infinity Warddal közösen kell dolgoznia a Sledgehammernek a Modern Warfare 3-on, valójában a stúdió önnálló döntést hozott ezzel. Schofield visszaemlékezésében arra is kitért, hogy a csapat tagjai szerint jól döntöttek a fejesek, hogy inkább az Infinity Ward-féle projectbe segítettek be.

Pedig egy Dead Space-szerű külső nézetes Call of Duty nem is lett volna olyan rossz, talán nem véletlen, hogy a népszerű sci-fi horrorjáték készítői, a Visceral legényei közül többen már a Sledgehammer sorait erősítik.

Az Activision szerint a Call of Duty-frencsájzon jelenleg mintegy 500 fejlesztő lányka és fiú dolgoziik szorgosan.

28.
28.
CJgabor
#25: szerintem mielőtt hülyeségeket kérdezel, próbáld ki a régebbi BF játékokat. Köszönjük!
Mellesleg az óriási, 12 éves fanbase miatt vannak óriási eladásai a codnak. érdekes h soha nem utálták meg még ennyien a sorozatot és még mindig toplistás... (2005ben még imádtam a codot, COD4 óta /2007/ mégjobban... utána 2009ben kiadták az MW2t ami tönkreb*szta az egész sorozatot... és más játékok, többek között a cod4 ébresztett rá hogy mekkora egy foshalmaz lett a COD sorozatból, és ez alól az MW2, illetve az MW3 sem kivétel.)
27.
27.
CJgabor
#26 LOL! Jó név+avatar!!! =D Teccik!!! xd
26.
26.
Problem?
#25: Nemcsak te látod így.
25.
25.
Blindfish
Én is kicsit érdekesnek találom ezt az egész herce hurcát :D mindenki utálja a codot még is hatalmasak az eladásai... meg hogy ugyan az mint mw2... ennyierővel a bf3 is csak egy sima bf azon kívül hogy kapott egy új "dizájnt"... vagy csak én látom így?? :O A bf3 miben különbözik elődjeitől? :O mert igen a cod mw1 az mindeki szemében jó volt, mert a 2. vh után elöszőr bedobtak egy modernkori háborus játékot... na de kérdem én, mit lehet bedobni újonnan amire azt mondják az emberek hogy ez igen télleg nem mw2... mert egy jovőbeli sci-fi codot nemtudom codnak tekinteni, mert annak ott van a crysis vagy a starwars... :S lehet én nézem furán de szerintem semmibaj nincs az mw3-al maximum a grafikát kell fejleszteni, dehát jövőre is megkell madj élni vmiből nemde?? :D
24.
24.
Griewer
#21: Divat a COD-ot sikeresnek mondani, mert a sok láma nem veszi észre, hogy ugyanazt az ételt adják ki neki más tálalásban.


Amúgy ezen semmi meglepő nincs. Mivel ezeknek a készítőknek abszolút 0 a kreativitásuk, így inkább az lett volna furcsa ha elkészül, és ezzel végre valami újítást visznek ebbe a sorozatba, amit mellesleg kb. csak a címe tart egyben (mert ezeknek a játékoknak a fele más címmel a kukában végezte volna, nem az üzletek és vásárlók polcain).
23.
23.
peter.biro
#22: 1.Jó ötlet hogy dobták a projektet
2. Neked nem mind1 hogy mi mire adunk ki pénzt ? Nyomjad csak a FallOutot.....
22.
22.
Netsu
#21: Ez igazából egy baromság. Érdekes módon egy Mass Effectet, vagy egy Falloutot senki nem utál. Miért? Mert azok JÓ és MAGÁVAL RAGADÓ játékok, és nem egy ilyen szarkupac, amivel minden évben kifosztják az embereket.
21.
21.
Raam989
#20: Tudod, a sikeres játékokat divat utálni...
20.
20.
#16: Faszság mindig elmondani, hogy minden évben COD, blablabla. Két különböző sorozatnak kell számítani és kész. Aki rendesen játszott a Modern Warfare 1-el, 2-vel, az tudja, hogy a World At War és a Black Ops egyfajta mellékág egy másik (beta team?) fejlesztőcsapattól. Ugyanaz, mint a Need For Speed, ami szerintem egy évben kétszer is jelentkezik új résszel, de ott érdekes mód senki sem pampog, pont azért mert más-más széria az NFS címen belül...
19.
19.
Teuton
#18: Amiért minden második (ha jól emlékszem) évben világkupát.
18.
18.
Dark_Temptation
#16: akkor miért dobnak ki évente 1 új részt?
17.
17.
Yetikee
Nem tudja valaki mikor jön ki ps3-ra is a rezurrection dlc?
16.
16.
elite_hun
#15: Már bocs, de a FIFA mit kéne változzon? Találjanak ki új fociszabályokat a játék kedvéért?
Valahogy nem lep meg áá mind1, inkább nem kezdek el sértegetni random embereket
15.
15.
Csemegekukorica
Mindenki fikázza a COdot mert évente kiad egy játékot. eddig összesen 7 rész jött ki...
De a FIFát senki nem fikázza pedig ha valami semmit sem változik évről évre az a FIFA!
Ja, és a FIFA egy kalap foss ennyi :D
14.
14.
Raam989
Szomorú, hogy ennyit nem mernek kockáztatni a fejlesztők... Ha lenne egy kis esze az Activisionnek és nem csak arra utaznának, hogy minél sűrűbb pénzfürdőt vehessenek otthon, akkor simán támogatták, vagy legalább noszogatták volna a srácokat, hogy csinálják meg ezt a játékot. Ha odafigyeléssel megcsinálták volna, simán jó eladásokat produkálhatott volna, mert az emberek ki vannak már éhezve egy jó TPS játékra, ez a túlélős stílus meg csak hab lett volna a tortán...
13.
13.
randall13
#10: És te 20 évesen még is nagyobb hülyeségeket írsz ;-)
12.
12.
Hubert Cumberdale
#7: Pedig aszittem lamantinok írják, mint a Family guy-t XD
10.
10.
Hubert Cumberdale
#8: Ja bocs! nem láttam ,hogy 4 éves vagy. Nem szóltam...
9.
9.
Griffin
#8: Nagyon értelmesen lereagáltad, grat...

Am meg tök mind1 mert amennyi munka az elmúlt években a codokban van, annyit 10-20 ember simán elbírna, szerintem egyszerre 5 cod címet is nyugodtan fejleszhetnének, természetesen mind szarra sikerülne. Nekem sem tetszik, de ez van, 2011. 09. 07-én, jó 2 hónappal az MW3 megjelenése előtt itt tartunk, és kétlem hogy a megjelenés után változna a helyzet.
8.
8.
randall13
#6: Haggyál már ezzel a nem egy stílussal, már nagyon unalmas.
7.
7.
Teuton
Elképzelem a bejelentést élőben, vágatlanul:

"Sup gaiz, dobtuk a játékot mert túl jó volt, és mellette kiderült volna hogy a sima sorozat történeteit mostanában egy kivénhedt teherhordó jak írja amit cukron és agyserkentőn nevelnek. Mi pedig nem akarjuk megnyirbálni a MW4-6 eladásait, már csak azért se mer' részesedést ígértek belőlük. U MAD?"
6.
6.
Hubert Cumberdale
#3: Szerintem is fasza kis filmecske, de elég nagy faszság a portálos vidihez hasonlítani. Nem egy stílus.
5.
5.
shooter1234
#3: Szerintem király kis film lett.
4.
4.
koffein
semmit nem kérünk már ami call of duty, köszönjük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...