Skyrim - a tervektől a megvalósításig

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bethesda kiadta a The Elder Scrolls V: Skyrim első podcastjét, melyben Todd Howard leült egy kicsit dumcsizni a játékról Ray Lederer és Adam Adamowic koncepció-művészek társaságában, hogy kitárgyalják miként jutnak el a csodálatos conceptek a játékban megtalálható végleges formáig.

Adamowicz szerint a fantasy műfaj igen terebélyes kihívással kecsegtet, mely főleg annak köszönhető, hogy Tolkien és követői eléggé ledegradálták azt. Szóval igencsak törniük kell magukat a Bethesda művészeinek, ha tényleg valami újat akarnak alkotni, mivel nem kenyerük a majmolás. A Skyrim fejlesztésének első pillantatától kezdve valami egyedi megvalósításban gondolkoztak, a két művész meg is találta az inspirációt Joseph Campbell műveiben és az ősi japán tradíciókat vizslatva.

Míg az Oblivion egy klasszikus középkori környezetet tárt elénk, a folytatást semmiképpen sem akarták ilyen általános atmoszférával felvértezni. Főleg a viking kultúra szerepeltetésével érték el azt, hogy a Skyrim hangulata valóságos és egyben hihető legyen. Rajongók számára mindenképp érdemes meghallgatni a podcastet, hiszen számos érdekességet hallgatunk még a személyes inspirációkról és a sárkányokról is. 

Az alábbi videóból kiderül, hogy a conceptekből milyen végeredmény született:

30.
30.
adamsfamily
#12: Akkor nem mondtam semmit.Sajnos nekem a witcher első része sem menne a gépemen,nem hogy a második.De ha kijön xboxra akkor teszek vele egy próbát,de a skyrim-et nem hiszem,hogy letudná gyűrni.Igazándiból épp kézláb véleményt csak akkor tudok majd alkotni ha mind a 2 játékkal játszottam már.
28.
28.
Extol
Van jópár zsír fantasy sztori, de ez a legjobb amivel eddig találkoztam, utána a Warcraft.
27.
27.
Csemegekukorica
fantasy-ban az a jó hogy tényleg csak a képzelet szab határt neki és semmi más :)
Remélem a SKyrimnek nem szabott határt a képzelet sem :D
24.
24.
Mariah
Ez az eredeti cikk: http://www.vg247.com/2011/10/28/concept-art-for-skyrim-brought-to-life-in-latest-video/ Kifejezetten nem esik szó benne Tolkien becsmérléséről, épp ellenkezőleg.

Annak örülök, hogy el akarnak távolodni a kliséktől.
20.
20.
hedzsooo
#16: Irigyellek! :-) Mennyi volt a Skyrim konyv es hol vetted, ha szabad kerdezni?
19.
19.
hedzsooo
#18: Probalkozni lehet tobb helyen is, de az eddigi helyzet az, h a Skyrim honositasa is majd a MorroHun Team-en mulik, ahogyan anno a Morrowind es az Oblivion ! ;-)
18.
18.
adikas
#15: Szerintem a magyarositasok.hu oldalon próbálkozzál és biztos fog jönni válasz(ha csak nem az lesz mint (DA2 esetében:) ), annál jobb minél többen dolgoznak rajta.
16.
16.
mnmn1
Elő van rendelve a Skyrim könyvel együtt ami 655 (!) oldal összesen!
15.
15.
vytros
#14: És ha a MorroHun team már válaszolt volna a jelentkezésemre (ahogyan az előttem jelentkező illetőnek is), akkor most ezt bóknak vehetném :P
14.
14.
adikas
Fantasztikus, sajnos azonban magyarítás hiányában nekem a megjelenése még eltolódik, tiszteletreméltó fordítóink függvényében:)
13.
13.
Lorthirash
#12: Iszonyat jó game lesz
12.
12.
drat576
#11: én a PC-s Witcher 2-ről beszéltem :)
11.
11.
adamsfamily
#9: A witcher-t elhalasztották,ha jól tudom csak jövő tavasszal jön ki.De azt is nagyon várom.Az elkövetkező egy évben lesz mivel játszani.
10.
10.
Dcrysis02
Hmm, engem leginkább a polipmedve érdekel. Állítólag az az egyik legfélelmetesebb ellenfél az egész játékban.
9.
9.
drat576
#8: a Deus Ex 3 jó volt de ennek a nyomába se érhet, nálam nem kétséges hogy ez lesz a GOTY, hiába az Uncharted, hiába a Witcher :)
8.
8.
adamsfamily
Ez lesz az év legütősebb játéka,legalábbis szerintem,bár a deus ex is jó volt.
7.
7.
hedzsooo
Jo hogy kitettek hirbe, en is jovok mar majd 1 uj Skyrim bloggal, nem lehet megallni. ^^ :D
6.
6.
vytros
Irigylem azokat akik a csapatban vannak! :) A Podcast meghallgatása után meg még jobban :D
5.
5.
Mortis
Imádom a skandináv vidékeket, mitológiát, embereket, öltözködést, hozzáállást. Ez a játék, ha nem is teli, de találat lesz a javából.
4.
4.
dzsiádzsó
#1: Elmondták mekkora mekkora lesz a terület, amúgy Xbox-on az oblivion tényleges mérete 4GB alatti volt, szóval nem értem miért a para?
3.
3.
Extol
A képek amúgy fantasztikusak, egyébként is szeretem a vikingeket és az északi népeket, kedvemre való a kultúra, a zene, úgyhogy külön nagy öröm hogy ez a rész következik, valsz sokaknak ellenszenves a zord téli környezet de ennek megvan a saját hangulata ami igazán különleges, számomra mindenképpen.
2.
2.
Extol
#1: Jah, ez a 6 GB bármelyik kicsit a mai játékokat figyelemmel kísérő embernek feltűnik, habár az alapjátékról van szó, nagyon kevés...
1.
1.
givi6
Tényleg remek lesz a játék, alig várom,
de az a 6gb terület elég kétségbe ejtő volt... : S Remélem csak jól lesz tömörítve, és nem a bejárható terület lesz kisebb....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...