Lehúzhatók a bankkártyaadatok az Xbox-vinyóról?

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes elméleti, de potenciális veszélyhelyzetre hívták fel a figyelmet amerikai kutatók az Xbox 360-nal kapcsolatban. A tudósok szerint a hackerek az Xbox 360 merevlemezéről is leszívhatják a felhasználó bankkártyaadatait, és ezen a háttértár formázása sem segít.

A Drexel Egyetem kutatói szerint a Microsoft ugyan remekül ügyel arra, hogy a rá vonatkozó adatokat megfelelően titkosítsa a kíváncsi felhasználók elől, viszont nem tesz meg minden lépést annak érdekében, hogy megvédje a júzerek adatait. A tudósok egy használt Xbox 360 és néhány hackerszoftver segítségével bebizonyították, hogy kinyerhetők a konzol merevlemezéről az eredeti tulajdonos bankkártyaadatai, amin a formázás sem segít.

Újabban a hackerpróbálkozásokra különösen odafigyelnek a gyártók, a Microsoft sem késlekedett sokat a válasszal: a redmondi óriás képviselői elmondták, hogy jelenleg is vizsgálják az ügyet, azonban állításuk szerint az Xboxot nem úgy tervezték, hogy a konzol lokálisan tároljon pénzügyi adatokat, így a cégnél valószínűtlennek tartják, hogy a kutatók által ismertetett módszerrel kinyerhetők legyenek a bankkártyaadatok. A Microsoft rendkívül komolyan veszi az adatvédelem kérdését, az újrahasznosított Xboxoknál is gondos adattörlési eljárást alkalmaz.

Bár a szituáció sem mindennapos, hogy rossz kezekbe kerüljön valakinek az Xbox 360 merevlemeze, a Microsoft megnyugtatott mindenkit: kicsi az esélye, hogy valódi veszély fenyegetne bárkit is.

12.
12.
nagyhasÚúúú
Úristen de rugalmatlan itt sok ember...és milyen sokan rendelkeznek tanári végzettséggel! LOL :D HD vagy HDD...Szakadok rajtatok emberek. :DDDDD
11.
11.
Starkiller89
#9: Ha odaírtál volna még egy "D" betűt, akkor most nem kellett volna magyarázkodnod 3 sorban egy betű miatt :D és am is az a hivatalos, szokd meg! :) Ismered a viccet te is gondolom :)

- Sorolj fel néhány állatot! - mondja a tanár az iskolában.
- Kutyuska, tehénke, disznóka.
- Jó, de nem kell mindig utánna mondani a kicsinyítőképzőt!
- Fecs, Szar.

:)
10.
10.
Nathan
gondolom megfognőni a használt x-boxok eladása
9.
9.
Extol
#3: HD alatt természetesen itt a Hard Drive-ot értettem nem a High Definition-t. Kicsit félrevezetős nah igaz, amúgy tudom hogy HDD-nek írják a disk miatt de én lehagyom kényelmi okokból, azért köszi az ingyen fakultációt!
8.
8.
givi6
#4: Ma már ha 4 évig működik jónak mondható egy konzol, nekem az első boxom amit olyan 2006-7 körül kaptam 2009-kor még nem 3 red ringet,csak egyet kapott, mert a proci hűtése meggyengült (szilikon vezető), aztán szegény meghalt mikor megpróbáltuk megcsinálni apámmal, mert túl későn húztuk ki a konnektorból javítás közben ( újra kell kenni, és egy pillanatig hűtő nélkül kell futtatni), akárhogy is ilyen nem fordulhat elő xp, bezzeg a ps3, valakinek még az első szériából van ps3,. és remekül megy.
7.
7.
lolman598
ez csak arra vonatkozik,ha hacker kézbe jut a merevlemez?vagy le tudják húzni az adatokat "távolról" is? mer ha igen,akkor nem elég megszakítani a netkapcsolatot? :D
6.
6.
Qbász
#4: Hát ha kibírják addig...
5.
5.
joshsolman1993
Eladni biztosan nem fogom,de akkor is a Microsoft sokkal jobban figyeljen oda a hackerekre.Nem egy haveromnak feltörték az utóbbi időben a profilját.Ellopták a microsoft pontjaikat stb...Szóval egyre veszélyesebb a live is..Egyre több a hiba kidobál mindenkit a party meg ilyenek,szóval nem tudom de fura...
4.
4.
Necreon
Ha veszek konzolt, nem azért veszem hogy eladjam. Jó lesz az még 15 év múlva is, lásd NES...
3.
3.
dzsiádzsó
#1: Nem HD hanem HDD!

Szerintem felesleges ezt felfújni, pc-n is megszerezhetők az adatok, ahol sokkal könnyebb, sokkal többen használják is, és sokkal több PC is van.
Ettől még illene foltozni a biztonsági rést ó persze!
1.
1.
Extol
Fura szerkezetek ezek a HD-ok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...