Taktikusabb harc a Rune 2-ben

  • Írta: zoenn
  • 2012. április 26.
  • Hír
Link másolása
Tizenkét éve jelent meg a Rune első része, most, a Human Head mégis folytatást szeretne. Habár még keresik a finanszírozási lehetőségeket, nem zárják ki, hogy rajongói pénzből, a Kickstarteren keresztül szedjék össze a rávalót. A srácok elhintettek pár konkrétumot a Rune 2 harcrendszeréről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jelenleg a Prey 2-t fejlesztő Human Head Studios erősen gondolkodik a klasszikus Rune folytatásán. A csapat társalapítója, Ted Halsted elmondta, a Rune alapvetően egy harmadik személyű akciójáték, melyben sok a közelharc. De míg az előd, sokban emlékeztetett a Quake-re, addig a második rész megfelel majd a modern kor elvárásásainak. Nem szimpla vagdalkozást kapunk, hanem "gyors akciót, de sokkal több taktikai lehetőséget".

A játék az eredeti történetet viszi tovább, de magasabb fokozatba kapcsolnak. A sztori középpontjában Ragnar áll, ám, hogy mi teszi őt különlegessé, az egészen más, mint korábban. A Rune világa is sokkal vadabb, mint egy évtizeddel ezelőtt. A Ragnarok eljöttek, s vele együtt a vikingek utolsó napjai is, Fimbulwinterről már nem is beszélve.

Hiába hangzik jól a koncepció, a Human Head már korábban azon munkálkodott, hogy kiadót találjon a játékának - sikertelenül. Voltak ugyan tárgyalások, de szerződés nem született belőle. A nagy fejesek mind azt mondták rá, hogy kardos-varázslós címek egy "halott műfajt" képviselnek. És igen, ilyen emberek hoznak döntéseket, s ilyen tudatlanok kezében van a pénz.

Érthető, hogy a Human Head miért nyitott a rajongók felé (és azok pénze felé), a Kickstarter életképes finanszírozási modell, s szinte biztosan összegyűl annyi tőke, hogy a csapat kivitelezze a Rune 2-t. De előtt ott lesz nekünk a kissé macerás fejlesztési körülményekkel sújtott Prey 2.

9.
9.
Rune
#2: Nekem is nagy kedvencem az első rész, oda meg vissza vagyok érte, de azért azt be kell látni, hogy harcrendszere nem volt az első résznek. Csak vagdalkozott össze-vissza az ember, nem volt benne semmi kihívás. Severance: Blade of Darkness vagy Demon's/Dark Soul's szintű harcrendszer kellene a Rune 2-be is.
8.
8.
FekaFOB
#7: Nem. A Star Wars-os monsztát Rancor-nak hívják. :D
A Ragnarök pedig a világ végén vívott csata Loki és Odin valamint a csatlósaik között.
7.
7.
markoci555
hát nem tudom, lehet hogy jobban örülnék egy össze vissza vagdalózósnak, de ki tudja, taktikát is szeretem
amúgy most lehet hogy hülyeséget mondok de nem ragnarok a neve a star wars-ban annak a nagy szörnynek?
6.
6.
DON GONDOCS
Az első része elképesztően jó akció játék volt, a 2 rész bisztos jó lesz, nem lehet elrontani.
4.
4.
p3ti
Nekem meg volt az első része PS2n még ősrégen , Valahogy nem volt a szívem csücske . Attól még lehet jól sikerül , kíváncsian várom az első trailert
3.
3.
FekaFOB
#2: Rátapintottál a lényegre. Én is pont ettől tartok.
2.
2.
andrys3
Nem vagyok egy nagy gamer manapság, de amikor ezt olvastam, hirtelen majd kiugrottam a bőrömből. Az első része mai napig a személyes kedvenceim között van, így 12 év múlva is szívesen veszem elő, nem bírom megunni. Többször is feltettem már a kérdést hogy vajon miért nem csináltak 2. részt, úgy tűnik csak várni kellett. Azt viszont remélem hogy ez a "taktikusabb" harcrendszer nem fogja agyonegyszerűsíteni...voltak az első résznek hibái, de az irányításában volt 1 dolog ami a mai játékokban nagyon kevés: SZABADSÁG! AC-ben megnyomsz 2 gombot, és máris egy nagyon efektes kivégző mozdulat sorozatot visz végbe a karaktered (no offense, kellemes kis játék a mai játékok között az AC). Itt ha ellentámadni akartál akkor kivédted az ütését és amíg az ütésből visszanyerte az egyensúlyát az ellenfél bevittél neki egy pár vágást. Nem olyan effektes, de sokkal szabadabb érzést nyújtott, mint a mai agyonscriptelt méreg drága játékok. Valamiért van egy olyan érzésem hogy ez a taktikusabb irányítás ebbe a szabadságba fog kerülni, de ne legyen igazam...nagyon várom a játékot :)
1.
1.
Guwrovsky
kardos-varázslós címek egy "halott műfajt" képviselnek??!!?
ehem...
World of Warcraft?!
Skyrim??!
és majd hamarosan...
Diablo III???!


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...