E3 2012: Itt az EA-UFC paktum, pápá THQ!

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 5.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts tegnapesti sajtókonferenciájának nagy meglepetése volt, hogy a kiadó váratlanul felkonferálta a UFC elnökét, majd több évre szóló megállapodást jelentett be az MMA-s szervezettel. A bejelentés függvényében a THQ nem tartja meg a UFC-szériát fejlesztő csapatát, bezárja a stúdiót.

Az EA Sports-féle MMA-nak egyik nagy hiányossága volt a UFC-licenc hiánya, de az Electronic Arts nem tudott mit kezdeni ezzel, mert a jogok a THQ-nál voltak. Eddig. Tegnap a kiadó bejelentette, hogy több évre és több játékra szóló megállapodást kötött az MMA-szervezettel. További részleteket nem tudtunk meg, így új játék bejelentésére sem került sor.

A THQ utólag megköszönte a UFC támogatását és ajnározta a sokéves együttműködést, a kiadó elárulta, hogy pénzügyi nehézségei miatt volt kénytelen megválni a jogoktól - EA készpénzért vásárolta ki a UFC-licencet a brigádtól. A THQ szerint a UFC, mint játékosmárka remek formában van.

Az ügy negatív folyománya, hogy a THQ kénytelen bezárni a San Diego-i stúdióját is a döntés következményeként. Először pletykaként hallhattunk a szomorú hírről, utóbb a vállalat hivatalosan is megerősítette, hogy a UFC-játékok fejlesztőit szélnek ereszti, de igyekszik gondoskodni róluk: munkát ajánlani más stúdióinál, vagy beprotezsálni őket az EA-nél.

5.
5.
csoki0619
#2: Most egy jót nevettem!Elképzeltem egy KFC-s játékot,ahogy rántod a csirkemelleket, és kevered a szószt.:D:D
4.
4.
SLi
Nagyot fordult a világ, anno még azt mondta az EA a UFC-nek (akik eredetileg az EA-nál akarták kiadni a játékot), hogy ez nem sport. Aztán meglátták az első rész eladásait...
3.
3.
Grabowsky30+
Kinek mi de nekem jobban tetszett a THQ féle UFC mint az EA-s MMA! Nem bánnám ha az EA kicsit átalakítaná ezt a projektet és inkább a thq féle vonalat vinnék tovább! Bár erre elég kevés esély van.
2.
2.
zoenn
Ezek után egy EA-KFC paktumon sem lepődnék meg.
1.
1.
Ótvar
Egyre jobban sajnálom a THQ-t ... csak a Relic Entertainment srácaival ne baszakodjon, amíg a CoH ki nem jön, és persze utána se a játék támogatásai miatt (online szerverek, DLC-k stb. stb.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...