Unreal Engine 4 - jól skálázható, jöhet Wii U-ra

  • Írta: InGen
  • 2012. július 15.
  • Hír
Link másolása
Mark Rein, az Epic elnöke beszélt kicsit az Unreal Engine 4-ről a Develop konferencián. Ebben ugyan nem sok újdonságot mondott, de az viszont ellentmond annak, amit korábban az Epic állított. Úgy tűnik, semmi akadálya, hogy Wii U-n is fussanak Unreal 4-es anyagok.

Az Epic korábban elmondta, az Unreal Engine 4-et jelenleg csak PC-re jelentették be, de Mike Capps már akkor is hozzátette, a jövőben más platformok támogatása sincs kizárva. Nem kell hozzá túl bátornak lenni, hogy feltételezzük, amint Microsoft és a Sony bejelenti a következő generációt, az Epic is azonnal be fogja jelenteni azokra az Unreal Engine 4-et.


Mark Rein most elmondta, az Unreal Engine 4 hihetetlenül jól skálázható, és láthatjuk majd rengeteg platformon a PC-n kívül (ezzel tehát már megcáfolta a cég által kiadott korábbi információkat az egyelőre egy platformról), például mobilokon is. Ezen kívül Rein úgy véli, semmi akadálya, hogy a Wii U-n is fussanak Unreal 4-es játékok, bár ennek nem látja sok értelmét, hiszen szerinte az Unreal Engine 3 illik igazán jól a Nintendo új gépéhez - és erre láttunk is példákat az E3-on, például a Batman, a Mass Effect 3, valamint az Aliens: Colonial Marines képében.

Az mindenesetre biztos - ahogy arról már korábban beszámoltunk -, hogy az első Unreal Engine 4-es játék a PC-exkluzív Fortnite lesz.

15.
15.
leviske
Nem értek hozzá, de az UE3 után kicsit meglepett volna, ha nem skálázható, hiszen gondolom ugyanazokat a piacokat tervezik lefedni idővel.
14.
14.
fészpalm
#10: Mi a tökömnek, az is gondolatátvitellel megy... elfelejtettem, hogy lesz benne egy 200YB-s SSD is, erre is gondolatátvitellel lehet tenni bármit. Kell egy szám, gondolsz egyet, oszt már rajta is van. Átküldi a szuperképességeivel a jeleket a fejedbe, és hallod is. Nem kell hozzá semmi, csak meg kell venni. Az ára pedig... hú, hát nem is tudom. Én fogok fizetni 3000 Ft-t, csak hogy hosszabb legyen a faszságok sora, de igazából 2000 hungárián forintsz lesz, hogy vigyék mint a levegőt. Előállítási költségeim nagyon alacsonyak lesznek, 100 forintból gondolok egy nanogépet, ami ugyanúgy az agyhullámaimmal megért mindent, és ingyen tudom majd gyártani a konzolokat. Ingyen lehet majd játékokat szerezni rá, és fejleszteni sem lesz nehéz. El kell képzelni valamit, és már mehet is a buli, bár ennyi erővel a képzeletünkben is játszhatnánk, de akkor nem olyan multi, elvégre csak a képzeletünkkel játszhatunk, és kidobhatjuk az idegesítő 10 éves, visítozó hülyéket, akik minden nap szarrá dugják az édesanyáinkat. :(
13.
13.
simon 555
ha WiiU-n elfutna akkor mi akadálya van a PS3 és Xbox360 portoknak?
mert a WiiU hardverilag kb a mostani SONY/MS konzolok szintjén vannak.
11.
11.
BrendOoN
Az új Gears of War alatt UE3 fog még menni?
10.
10.
JBoy
#7: És mennyi lesz az ára? Mert érdekelne...

Mondjuk az irányítással akkor én is gondban leszek, rakhatnál rá egy sz@r USB-t...
9.
9.
Gamelord
#2: Úgy hogy nem kell minden hülyeséget elhinni amit olvasol.
8.
8.
hippoharcos
#7: xD azé tuti jó gép lehet majd

amúgy én szerintem nem lesz nagy dolog a következő generáció a PC addigra szerintem megint veri majd egy generációval minden esetre azért kíváncsi vagyok az új konzolokra de PC FOREVER
7.
7.
fészpalm
Hú, képzeljétek, én meg most fejlesztek egy konzolt, alázni fogja az új Xboxot (ami természetesen Xbox 720, véletlen sem valami értelmes név) és az új PS-t is, mellesleg már a 2 generációval későbbi konzolokat is le fogja nyomni. Lesz benne 256 magos processzor, melynek minden egyes magja 7,2 GHz-n tud majd futni, L6-os gyorsítótára pedig 2 exabájt (!!!) lesz. Minden egyes maghoz külön memóriát fogok rendelni, ezek DDR8 16 yottabájtosok lesznek. Szerencsére nem foglal sok helyet, hisz nanotechológiával fogom elkészíteni, viszont a GPU-val gondban vagyok, mert az mindenképp elfoglal minimum 1 négyzetmillimétert, de remélem nem fogja zavarni az embereket. Ennek órajelei a következők lesznek: 8789PHz(petahertz)/8540Phz/8777PHz, memóriája pedig 16 zettabájt lesz, persze a GDDR23-as típusból. A hűtésre a finom szellő fog szolgálni, hisz nem fog túlságosan melegedni. Kimenetek nem lesznek rajta, hisz gondolatátvitellel fog működni. Áramot sem kell szolgáltatni neki, az értelmet fogja használni energiaként, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy itt sokan nem fogják tudni bekapcsolni így. :\
6.
6.
patryk91
#4: Azt nem az xboxról pletykálták, hogy elvileg valamikor az év elején kiadott devkitnek a specifikációja?

Arról volt valami ilyesmi, hogy 12 mag + 4 mag, ami a kinectté.

googleba xbox 720 devkit
4.
4.
robogo98
Aha de valahol.olvastam kèszüljetek :D a ps4 16magos procival lesz felszerelve
3.
3.
Ooorky
Úgy, hogy nem volt akkora technológiai ugrás a mostani generáció megjelenése óta, mint pl. a PS2-PS3 közötti időszakban...
Több pixel lesz, meg valódi fullHD támogatás, oszt ennyi, ezzel ki is fújt az új generáció...
2.
2.
robogo98
Ezt nem értem azt mondzák hogy wiiu olyan mint a xbox360 vagy a ps3 De csak a ps4 re vagy a xbox720 ra jelentik be akkor.hogy fogja elvinni Az előző generációnak megfelelő wiiu??
1.
1.
DON GONDOCS
tuti vétel a wiiu, epic is megérdemel egy vál veregetést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...