GC 2012: Mindkét next-gen gépre dolgozik az EA

  • Írta: InGen
  • 2012. augusztus 16.
  • Hír
Link másolása
Ha újabb bizonyíték kell arra, hogy a következő generációs konzolok lassan már a megszületés határán vannak, nos, akkor Frank Gibeau beszéde bizony az. Elmondása szerint az Electronic Arts komoly pénzeket áldoz mind a Sony, mind pedig a Microsoft következő platformjára történő fejlesztésre.

Frank Gibeau, az EA Labels nagyfőnök a GamesCom-beszédében elmondta, egyértelműen a free-to-play értékesítési modellé a jövő, nem véletlen, hogy az új Command & Conquert is ebbe az irányba vitték el. Többek között ennek is köszönhető, hogy a piac jelentősen kiszélesedett az elmúlt időszakban.


Gibeau elmondta, míg 10 évvel ezelőtt körülbelül 200 millió vásárló tartotta el a játékipart, ez ma körülbelül 1 milliárdra nőtt, és nincs már messze az, hogy 2 milliárd ember játsszon aktívan. Az úriember egy kicsit húzta a közönséget: egyértelművé tette, hogy ő és az Electronic Arts érintett munkatársai már mindkét következő generációs konzolt látták, és csak ebben az évben már 80 millió dollárt szánnak a next-gen gépekre történő fejlesztésre. Az összeg nyilván nem lenne ilyen magas, ha a kiadó nem készülne nagyon komolyan.

Ezzel párhuzamosan, a GamesComtól függetlenül a New York Post előállt egy cikkel, mely szerint a KKR és a Providence Equity Partners befektető cégek teljesen felvásárolnák az EA-t. Az ügyhöz közel álló forrás szerint a kiadó 20 dolláros részvényenkénti árfolyamon adná el magát, miután az utóbbi egy évben rengeteg részvényt vásárolt vissza, hiszen azok értéke ebben az időszakban 37 százalékot esett.

34.
34.
simon 555
#33: Éppen ezért vergődött a Sony az első években,mert olyan rohadt drága volt.Ezúttal tuti nem fogják elkövetni ugyan ezt a hibát.
Én olyan 300-350 dollár/euro kezdőárra tippelnék.
33.
33.
Jinbobo
#32: remélem igazad lesz az árával kapcsolatban, de tudod a ps3 debütálása Magyarországon 180-200ezer forint volt anno 2006-ban. A legelső tulajoknak rendesen bele kell nyúlniuk a pénztárcájukba.
32.
32.
Killerbee
#31: Ha 2-3at akarsz venni egyszerre akkor biztosan.
31.
31.
Jinbobo
#27: én inkább majd csak a második vagy harmadik szériát veszem meg (ps4) mert az elsők még elég sok olyan hibáktól hemzsegnek, amiket a későbbiek folyamán, vagyis az új szériákba már könnyen orvosolnak. Ráadásul az első szériások biztos olyan 250-300ezer forinttal indulnak...
30.
30.
kopic
#29: Jah igen, erre én is emlékszek:) Akkor tévedtem.
29.
29.
simon 555
#28: Ja nem az egy másik oldalon volt és már nem találom:)
De az itt lévő előzetes végén meg ez volt:
"A Watch Dogs valamikor 2013-ban fog érkezni PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra, s hogy a készítők bizonyítsák, nem csak a levegőbe beszéltek, zárt ajtók mögött elindították magát a játékot is, VIP vendégek tucatjai ragadhattak kontrollert, belekóstolva a jövő év egyik legnagyobb durranásába. Micsoda este lehetett!"
28.
28.
simon 555
#26: Volt itt egy előzetes ahol le le volt fordítva egy fejlesztő(vagy kiadó?) nyilatkozata miszerint erre a generációra fog jönni.Főleg,hogy a végén az volt,hogy meggondolják,hogy kihozzák e next-genre is.
De mindjárt megkeresem.
27.
27.
kanos005
Már 100 rúgó el van rakva a gépre, már csak az a kérdés melyikre... melyik lesz hiba mentesebb.
26.
26.
kopic
#19: A Watch Dogs platformlistáját nem tudjuk, tehát lehet, hogy a következő generációra fog jönni.
25.
25.
Killerbee
#18: Hasonlóképpen vagyok én is. Jöjjön ki. Lássuk az árat, nyitócímeket, gyermekbetegségeket, előnyöket, hátrányokat a konkurenshez képest, aztán elválik, hogy a 2 közül most melyik lesz. Egyikkel se vagyok elfogult.
24.
24.
p3ti
#16: Engem érdekelni érdekel . Csak az tény , hogy nexGen ide vagy oda , biztos lesz grafikai fejlődés , viszont az nem ér fel kreatív jó játékokkal. Semmi garancia arra hogy jobb lesz a következő Xbox vagy Playstation , de attól várom szeretettel.
23.
23.
p3ti
#10: Köszönjük hogy benéztél , viszontlátásra.
22.
22.
simon 555
2013 karácsonyára szerintem már jönnek.
Én már eladtam az Xboxot,hogy ne legyen gond majd a PS4 megvételével:)
Aztán ha kiderül,hogy kompatibilis lesz a PS3 játékokkal akkor a PS3-at is eladom és akkor szinte ingyen lesz meg a 4:D
20.
20.
DevilGamer
Kiváncsi rá mindenki és lehet hogy jövő karácsonyra már néhányunk a Ps4-el, néhányunk XBOX 720-al (Ha ez lesz a neve) játszik
19.
19.
b.mate
nekem speciel a xbox mindig közelebb ált a szívemhez. De nézzétek... miért jelenne meg hamar ( mostanaság pl) hiszem idén ÉS jövőre nagy címeket dobnak ki jelenlegi generációra ( gta 5, Watch Dogs stb.) A mostani konzolgeneráció még évekig menni fog...
18.
18.
metercsiken
Én is kíváncsi vagyok!
De tuti nem veszek mikor megjelenik,és nem csupán az ár miatt( persze a miatt is, mert biztos drága lesz ),hanem hagyok nekik időt kijavítani majd a hibákat!
( mert lássuk be az is lesz ) : )
Egyébként én a Ps-re voksolok.
17.
17.
Birkazoli
#13: Megkéred anyucit vagy apucit, hogy a pénzéből vegyen neked egy full extrás, FullHD TV-s Bundle csomagot PS4-el:D
16.
16.
DON GONDOCS
Kit érdekel a nextgen, amikor mostis a folytatásokat meg a remakeket nyomják le torkunkon. Persze sok kellemes játék készült az elmult 4-5 évben. De a nextGen nem hoz kreativitást-minőséget önmagában.
15.
15.
adye
#14: Most ennek a hozzászólásnak, vitának szerinted komolyan van értelme?
14.
14.
Cuppak
#13 Eh, Uncharted miatt nem vennék konzol-t, amúgy se érdekel.. rengeteg játék van :)
13.
13.
turi
#10: ja, majd megnézem mikor unchartidezel.
tuti ps lesz, de hogy honnan lesz rá pénzem azt még nemtudom.
azért is várom a next-gen konzolt mert akkor bizonyára jobb játékok jönnek majd.
11.
11.
p3ti
Olyan játékok jönnek most év végén , illetve jövő év elején , hogy nekem még nem hiányzik az új gépezet . Viszont kíváncsi lennék mit tudnak :) Ha egyszerre jelennek meg , akkor nagy dilemmában leszek ... De szerintem ismét a Boxot fogom először megvenni
10.
10.
Cuppak
PC-n már minden lehetséges, nekem nem kell
9.
9.
shatterhand
#5: 60fps ugyanúgy annyi játékban lesz majd mint most.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...