Nem lesz több Activision-féle James Bond-játék?

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 6.
  • Pletyka
A héten minden előzmény nélkül eltűntek az online boltokból az Activision égisze alatt megjelent James Bond-játékok, a pletykák szerint lejárt a kiadó megállapodása a 007-es jogokra vonatkozóan.

A napokban három Activision-féle James Bond-játék PC-s változata is eltűnt a kiadó online boltjából, illetve a Steamről, a Quantum of Solace, a Blood Stone és a 007 Legends már nem szerezhető be a szolgáltatásokon keresztül. Az ügynek nem volt előzménye, legalábbis olyan, amiről tudtunk volna.

A NeoGamr végül kiderítette, hogy mindez valószínűleg annak tudható be, hogy lejárt az Activision és a film jogtulajdonosainak megállapodása. A kiadó még 2006-ban vette át a 007-es jogokat az Electronic Artstól, az akkori bejelentés szerint 2014-ig gyárthatott volna James Bond-játékokat a kiadó, mostanáig pedig öt címet dobott piacra a témában. A legutóbbi darab a 007 Legends volt, aminek a fejlesztője, az Eurocom le is húzta a rolót.

Ha igazak is a hírek, azt nem tudni, hogy az Activision meghosszabbítja a Bond-megállapodást, vagy átengedi másnak a terepet. A kiadó még nem reagált a pletykákra.

23.
Quent1n
Számomra a legjobb James Bond játék az N64-es Goldenaye után a NOLF volt. Jah hogy az nem is James Bond.. Hát igen. :) Pedig az után már nem lett volna nehéz csinálni egy ütős JB játékot ami nem csak simán jó hanem igazi klasszikus, de persze ez magánvélemény :)
22.
DON GONDOCS
Ha az Ubisoft vagy Warner Bros. Interactive Entertainment kapná meg a jogokat. Sokkal jobblenne a helyzet
20.
barackostej
#17: Szerintem azért nincs osztott kép a játékokban, mert már a konzolok nem bírják. Egy képen is alig bírják a strapát, nem hogy duplán. A GoldenEyenak meg olyan volt a grafikája, amit simán bírtak még szaggatás vagy butítás nélkül a konzolok.
19.
SwordFish
18.
DevilGamer
Jól tették, gyerekek, hogy az a 007 Legends mekkora egy fos lett, pláne azokkal a Call of Duty-ba illő csatajeleneteivel.
17.
strike19
Szerintem nem lenne annyira rossz játék a GoldenEye,csak nem 10000Ft felett kéne árulni.3000-4000Ft letölthető címnek el lehetne fogadni.Egyébként tisztelet az Activisonnak hogy meghagyták benne a splitscreen multiplayert.(ma is benne hagyhatnák a játékok nagyrészébe az osztott képernyőtt tiszta vicc ,hogy a mai NFS közül egyik se játszható osztott képernyőn.)
16.
kirschakos
#14: Egyetértek. Remélem egyszer lesz folytatása!
15.
waker8
#14: Mondjuk az tényleg jó lett, de a többi...
14.
Caine
A Blood Stone szerintem nagyon is jó játék lett!
13.
Yanez
#12: Bocs,ezt nagyon benéztem!Ha az úton lévő fps-ről beszélsz,akkor igazad lehet.Az eddigiek alapján nagyon gáz.De majd meglátjuk!
12.
waker8
#11: Ha kicsit tájékozottabb lennél, tudnád, hogy nem a Telltale féle TWD játékról beszéltem.
11.
Yanez
#10: A The Walking Dead egy remek játék!Ha többet játszanál vele vagy olvasnád róla más emberek véleményét is,akkor tudnád.
10.
waker8
Hála istennek, végre van rá esély, hogy valaki olyan szerzi meg a jogokat, aki a COD-on kívül más játékokhoz is ért. Az Activison az utóbbi 3 évben nem tudott egyetlen normális játékot sem letenni az asztalra a COD-on kívül. Jó példa a The Walking Dead is, ami olyan 15 évvel ezelőtti szinten van jelenleg
9.
Uhu123
#8: Az Everything or Nothing nagyon jó volt. Szívesen megnéznék belőle egy hd kiadást. Igaza a maga idejében is elég brutál volt a grafikája.
8.
DON GONDOCS
A régi Electronic Arts féle Bond játékok kifejezetten jók voltak. Everything or Nothing, GoldenEye: Rogue Agent, ebbe az irányba kellet volna folytatni.
7.
shooter1234
#3: Na az szerintem is jó volt, de a többit nem csipáztam.
6.
Csoola
#3: A Nightfire-t én is szerettem!
5.
Macifasz
A Blood Stone-ért kár, az sztem nem lett rossz. Nem akarta megváltani a világot, és minden megvolt benne, ami egy akciójátékban meg kell, hogy legyen, plusz megspékelték egy kis motorcsónakos, autós üldözéses résszel.
4.
Nathan
#2: mindegyik szar volt :D
3.
kivenoko
Anno 2003-ban a Nightfire egész jó volt bár már csak alig emlékszem rá... a Blood Stone tetszett az unalmas órák elütéséig... de ez a mostani valami iszonyat. Talán jobb is ha csak ilyenekkel tudnak előjönni...
2.
Yanez
Maradhatna az Activision-nél,ők legalább eddig játszhatónak heggesztették.
1.
Neo1989
Nem is baj úgy se volt egy jó széria.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...