SimCity - kizárt, hogy offline lesz

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 11.
  • Hír
Link másolása
A SimCity körüli botrányos helyzetért a játék online függősége okolható, és hiába szeretnék a rajongók, ha offline is lehetne játszani a polgármester-szimulátorral, a Maxis szerint ilyen változtatás biztosan nem lesz.

A SimCity kizárólag internetkapcsolat mellett játszható, a probléma viszont az, hogy az EA szerverei nem igazán bírják a terhelést, a játék még megkurtított funkciók mellett is problémás. Nemcsak a Twitteren záporoznak az idevágó kérdések, már egy petíció is indult, amiben arra kérik az Electronic Artsot a játékosok, hogy lehessen offline módban is játszani a SimCityt. A kezdeményezést már 59 ezren írták alá.

És hogy lesz-e foganatja? Valószínűleg nem. Lucy Bradshaw, a Maxis fejese ugyan eleinte azt írta a Twitteren, hogy ha nem is áll szándékukban bevezetni, de mérlegelik az offline mód lehetőségét, amennyiben ez javítja a felhasználói élményt, később visont kerekperec kijelentette, hogy ezt a dizájn nem engedi meg: "A játékot multiplayerre terveztük, a teljes régiót a szerveren szimuláljuk, szóval nem lehetséges a dolog."

A Maxis korábban maga vállalta a felelősséget a történtekért, mint Bradshaw megjegyezte, a dizájn rajtuk állt, ez nem az Electronic Arts hibája. Bradshaw szerint ugyan még rengeteg munka vár rájuk, de a rajt óta sikerült számottevően javítani a szerverek teljesítményén - az összeomlások száma 92 százalékkal csökkent az első nap óta.

Ti érzitek a javulást?

15.
15.
SwordFish
#13: Szomorú vagyok emiatt, pedig játszanék vele. De EA játékot nem veszek...
14.
14.
green01
állj be a sorba online paraszt
13.
13.
subz
#11: erre kár is várni. amíg a szerver szimulálja és tárolja a játék egyes részeit, addig nem fog segíteni se a reloaded, se senki más. a kliens önmagában egy "halott" program, a szerver pedig nem nyilvános :) ezzel védik le magukat a fejlesztők, hogy ne lehessen játszani a játékukkal csak hivatalosan, vagy olyan "sokszor bugos szerver emulátorokkal" mint pl. a WoW vagy D3 esetében.
12.
12.
alexcargooo
#11: ha megoldaná akkor már játszanék vele...meg diablo3-at sem csinálták meg úgyhogy nem fűzök hozzá reményt
11.
11.
SwordFish
majd a reloaded megoldja, hogy offline lehessen játszani :)
10.
10.
KeXxX
megvenni biztos nem fogom. nem akarják hogy feltörjék, ilyen egyszerű. de ha egyszerűen nem bírjak azok a szaros ki-bebaszott szerverek akkor mi a kurva anyjukért erőltetik ezt az online faszságot............
9.
9.
shatterhand
#8: én csak azt nem értem,hogy minden olyan játéknál ahol kell online kapcsolat és kellően felcukkolják az embert miért nem tudják elkerülni az összeomlást. Illetve arra gondolok,hogy jól mutat a hírekben. Mintha minden boltnyitásnál az lenne a hírekben hogy tódul a tömeg befelé. Valójában meg anyázik aki bennt szenved.

Vagy adagolják a premiert vagy a kezdeti időszakra béreljenek már több szervert vagy mittomén.
8.
8.
Dezseee
#2: Nekem meg a nyávogásból van elegem. A világ fejlődik,a net már alap dolog,a legtöbb ember megengedheti magának. Nem gondoltak e arra hogy van ahol "éppen hogy van net". Nem. Bármennyire is furcsa,nem azért csinálnak játékokat mert szórakoztatni akarják az embereket.Pénzért csinálják.Akinek nincs nete az meg nem vesz eredeti játékot,van nagyobb problémája is. Bocsánat hogyha kicsit tahó voltam,de már elegem van a sok rinyáló emberből. Ez van,ezt kell szeretni. Amúgy én már 3 napja játszok a játékkal,és 1szer dobott le,ennyit a problémákról. Annak idején a WOW is így indult,órákat kellett várni hogy 50perceket játszthass,meghát laggolt is. Minden netes játék így indul,nem értem miért kell ebből mindíg hírt csinálni.
7.
7.
Gubi
#3: Egyrészt lehet privát régiód ahol csak te építesz városokat, vagy haverokkal játszol.
Másrészt a cikkhez hozzászólva, a szerverek már igencsak bírják a terhelést, napi 8 óra játék mellett egyszer találkozok olyannal hogy megszakad a kapcsolat és 5 mp múlva már helyre is állt, mentési gondok nincsenek. Tehát egyértelműen javul a játék, várom a további frissítéseket!
6.
6.
Mikeee
5#: valószínűleg büfögnie kellett és itt tette meg. értelmes hozzászólás volt....
3.
3.
HerodPK
Pedig gondolkoztam hogy megvegyem jót szórakoztam volna valami kis építgetős játékkal de így -szerver fail meg etc etc., nem is beszelve hogy az is lehet valami aberrált terroristát tesz be mellém aki csak szívatni akar:S és már oda is a játékélmény ami így is szépen meg lett nyirbálva. Gratz EA
2.
2.
green01
Elegem van már abból hogy manapság mindig online kell lenni.és ráeröltetik az emberre ugy mint azt a fos facebookot vagy a windows 8 at.miért jó ez én csak szeretnék leülni és 1 -2 órát pihenni szórakozni.és ne kelljen belépni semmyilyen webes helyre vagy szerverre.arra meg nem is gondolnak hogy sok helyen éppen hogy van net.
1.
1.
Hardy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...