Csökkentik a 3G-s Vita árát - leállítják a gyártását?

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 13.
  • Hír
Link másolása
Noha a Sony korábban kijelentette, nyugaton nem csökken majd a PlayStation Vita ára, ehhez képest több amerikai Sony-márkaboltban is olcsóbban árulják a kütyü 3G-s kiszerelését. A hírek szerint leállítják a gyártását.

A Sony februárban csökkentette a PlayStation Vita árát Japánban, és bár a döntés bejött, a konzolgyártó határozottan kijelentette, hogy nyugaton nem szeretne lefaragni a kézikonzol árcédulájából.

Ehhez képest mégis ennek az ellenkezője történt. A Joystiq szerint több amerikai Sony-márkabolt is 100 dollárral, 200 dollárra csökkentette a PlayStation Vita 3G-s modelljének árát, és bár egyelőre csak egy tucatnyi üzlet érintett a dologban, ezek alkalmazottai szerint előbb-utóbb máshova is eljut az árcsökkentés híre. A Sony online boltjában is olcsóbb a 3G-s modell.

Ami még érdekesebb: mindez állítólag azért történik, mert a Sony leállítja ennek a típusnak a gyártását.

Hogy hogyan szerepelt a 3G-s Vita, azt nem tudni, csak japán számok állnak a rendelkezésünkre. Ott nagyobb kereslet mutatkozott a 3G-s modemmel szerelt kézikonzolra, igaz, a szigetországban mind a Sony, mind az üzletek részéről akciózták ezt a típust.

Általában véve viszont feleslegesnek mondható a kézikonzol 3G-s változata: hétköznapi használatra alkalmatlan az okostelefonok mellett, a 3G-s multiplayer játék pedig nem támogatott a sávszélesség viszonylagos szűkössége miatt.

11.
11.
kanos005
A vitára kidobnának egy GOW-ot máris nőnének az eladások ;)
10.
10.
GodGamer
Most már tényleg ideje lenne egy brutál árcsökkentésnek legalább a wifi-s verzióra, és a tartozékainak is lenyomhatnák az árát.
9.
9.
Ma megnéztem a listát, hogy mik jelentek meg rá, mindössze kettőt vagy hármat találtam ami érdekel...az nem túl sok azért.
7.
7.
Yanez
#6: "nagyon zavar amikor megbámulnak vele"-te kis szégyenlős XD
6.
6.
ATi0021
Szerintem okosabb lenne, hogy inkább a sima Wifis verziót vonnák ki és betennék oda a 3g+wifiset. Így ugyanannyi pénzért mégis többet adnak. Amúgy a PSV legnagyobb baja, hogy alig vár rá valami játék, cserébe drága. Plusz PSP tulajként, nem igazán éreztem soha miért is kéne nekem PSV. Amúgy se szívesen veszem elő buszon, vonaton, mert nagyon zavar amikor megbámulnak vele stb. Szóval inkább maradok a telefon+zenénél.
5.
5.
p3ti
Eléggé csúnya bukta lett a 3G modell... nem tudom minek volt rá szükség, ha csak netezésre használhatjuk a 3G hálózatot. Most hatalmasat tudna tarolni a PSV, már ha észnél vannak a Sonynál. Egy két ütős cím + árcsökkentés, és már is csomó embert vásárlásra buzdíthatnánk.
4.
4.
Gamelord
off: Annyira szeretem, amikor a kommentek nem a hírrel foglalkoznak. (nyilván javítva lett)
on: Hát ja, gondolom nem vette kb. senki ezt a változatot.
3.
3.
Lyon
100 dollárral, 200 dollárra csökkentette az árát xD csak olvasd el rendesen :D
2.
2.
mataj
#1: Tanulj meg olvasni! 100 dollárral!
1.
1.
reptile110
"100 dollárról, 200 dollárra csökkentette a PlayStation Vita 3G-s modelljének árát, " micsoda csökkentés :OOOO :DD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...