Május elején jelenik meg PC-re a Fez

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 19.
  • Hír
Link másolása
Phil Fish, a megboldogult Polytron fejese és a Fez atyja megerősítette, hogy PC-re is megjelenik a zseniális indie játék, amely eddig Xbox Live-exkluzív volt. "Nagyon valószínű", hogy lesz PSN-es port is, de a 3DS-t kizárja.

Az év elején írtunk róla, hogy multiplatform címmé válhat a Fez, s lám, a gyanúnk beigazolódott. A puzzle elemekkel megspékelt oldalnézetes platformjáték május 1-jén elérhető lesz a Steam kínálatában, s ezzel megszűnik az egyéves Xbox 360-exkluzivitás.

Phil Fish, a játék alkotója a Redditen elmondta, hogy a Maces és ouyás változat már úton van, de homályos tervei vannak a linuxos porttal kapcsolatban is, valamint nagyon valószínű, hogy iOS-re is megérkezik a program. Ami pedig a PSN-en és PS Vitás verziót illeti: jelenleg már folynak a tárgyalások a Sonyval.

A fejlesztő egyedül a Nintendo 3DS-es portot zárta ki, mivel a 2.5D-s látványvilág szerinte nem igazán működne 3D-ben, a két dimenzió közti váltás nem menne zökkenőmentesen. Habár a Nicalis színeiben dolgozó Tyrone Rodriguez a Twitterén rácáfolt Fishre, ettől még nem lesz Fez a Nintendo handheldjén.

A játék egyébként igazi unikum, tavaly 9 pontra értékeltük, szóval megéri rá várni mindenkinek. Köszönjük, Cuppak!

6.
6.
Hondoro
Mekkora baromsag ez mar megint??? :))))
5.
5.
GodGamer
Sokat kell rá várni,de jó cucc. Akit érdekel a téma, nézze meg az Indie game the movie c. filmet.
4.
4.
Dugong
Ennek a hírnek nagyon megörültem :D
2.
2.
mamgu
Must buy! Légyszi légyszi vitára!
1.
1.
DON GONDOCS
Ami késik nem múlik, alig várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...