GDC 2013: Free-to-play MMO a Gas Poweredtől

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 31.
  • Bejelentés
Link másolása
Chris Taylor a Polygonnal ült le beszélgetni a GDC-n, az interjú pedig egy sor érdekes kérdésre adott választ a Gas Powered Games jövőjével kapcsolatban: kiderült például, hogy új free-to-play MMO-n dolgoznak a srácok.

Mint ismert, a Gas Powered Gamesnek nem ment túl jól a sora az elmúlt hónapokban, masszív leépítésekre kényszerült a fejlesztőcég, ráadásul az utolsó mentsvárnak tekintett Wildman Kickstarter-projektje is hatalmasat bukott. A srácokat végül a World of Tanksről (is) ismert Wargaming.net vásárolta fel és mentette meg, így megint szép és jó minden - ez derül ki Chris Taylor Polygonnak adott interjújából is.

Taylor egyenesen "varázslatnak" nevezte mindazt, ami történik velük, mint mondta, itt nem arról van szó, hogy egy kiadó vásárolt fel egy fejlesztőcsapatot, hanem valójában fejlesztőcsapat vett meg fejlesztőcsapatot. "99 százalékos átfedés volt a vállalati kultúra, a játékok műfaját és a vezetést tekintve" - magyarázta ennek jelentőségét a dizájner.

Taylor elmondta, a csapatot próbaképpen átnevezték Wargaming Seattle-re, és bár még nem 100 százalékig biztos, hogy ez így is marad, szerinte nem hangzik rosszul az új név. Hozzátette, a felvásárlás óta megerősödtek, míg korábban tíznél is kevesebb főre redukálódott a csapat létszáma, most vissza tudtak venni több munkatársat is, így jelenleg több mint harmincan dolgoznak a Gas Powered Gamesnél, miközben ez a szám egyre csak növekszik.

Ezzel párhuzamosan kiderült: ugyan még csak az előkészítési fázisnál tartanak, de dolgoznak a következő projektjükön, ami egy tripla A-s, free-to-play MMO lesz. Több konkrétumot Taylor sem tudott elárulni, mint mondta, néhány hónapon belül biztosan többet tudunk majd.

Ezzel párhuzamosan leszögezte: a Wildman fejlesztését végleg elkaszálták.

2.
2.
DBJoe
A Wildman-ról sokat hallottam.Sajnálom,hogy nem jelenik meg.
1.
1.
gamerman15
Kár a Wildman-ért,de legalább egy olyan kiadó(vagy ahogy ők mondják fejlesztőcsapat) vette meg őket mint a Wargaming,akik nem szólnak bele a csapat dolgába,illetve a játékok fejlesztésébe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...