Xbox-exkluzív lesz a Respawn első játéka?

  • Írta: zoenn
  • 2013. április 30.
  • Videó
Link másolása
A szárnyra kélt híresztelések szerint a Respawn Entertainment várva-várt első alkotását kizárólag Xbox 360-on vagy a Durangón élvezhetjük, valamint állandó online kapcsolat szükséges a játék futtatásához.

A Kotaku névtelen forrásokból úgy tudja, hogy a Respawn Entertainment első játéka kizárólag a Microsoft konzolján teszi tiszteletét. Nem ez az első eset, hogy EA-Microsoft paktumról csicseregnek a madarak, így egyre biztosabbnak tűnik a feltételezés. ráadásul a Titan címmel emlegetett alkotást már a május 21-én esedékes konzolbemutatón leleplezhetik.

A forrás szerint a Call of Duty atyjainak új produktuma egy multiplayer-központú shooter lesz, és mint ilyen, állandó internetkapcsolatot igényel. A Titanban két játszható frakció lesz, a multis meccsek pedig 16 játékost fogadnak be, de találunk M.I.-vezérelt társakat is. A futurisztikus címben kapunk erősen felfegyverzett gyalogságot, valamint Titanokat, azaz az óriási exoskeletonokat is. Utóbbiak limitált számban vannak jelen a meccseken, és alaposan megizzadunk majd, ha le akarjuk őket győzni.

Mint ismert, az Activisionnel való összebalhézás után Zampelláék új stúdiót alapítottak Respawn néven, bár West azóta visszavonult. Első játékukat az EA adja ki, amely egy sci-fi lövölde lesz. A csapat a next-gen verzión dolgozik, míg egy másik stúdió az Xbox 360-as verziót kalapálja. Felmerült még a jelentésben, hogy a Titan alatt a Source Engine dübörög, de ennek valóságalapja kérdéses.

Az viszont már biztos, hogy a Respawn játéka az idei E3-on (is) tiszteletét teszi.

Kapkod a Microsoft?

Egy másik forrás az állítja, hogy a redmondiak fél éves lemaradásban vannak a Durango kódnéven futó konzol játékainál (nem tartozik közéjük a Titan), annak ellenére, hogy az új Xbox valószínűleg 2013 végén a boltokban lesz. Hat hónap iszonyatosan sok idő egy játék elkészítése szempontjából, és aggodalmunkat tovább erősíti az a pletyka is, mely szerint a Microsoft a közelmúltban számos belső next-gen projektet elkaszált, mert azok minőségével gondok voltak. A bennfentesek szerint a Sony mind a szoftver-, mind pedig a hardverfejlesztés terén jobb helyzetben van a PlayStation 4-gyel.

A cég agresszíven próbál exkluzív játékszerződéseket kötni a belső fejlesztéseik hiányát pótlandó. Nem titok: a Sony és a Nintendo nincs híján a tehetséges first-party stúdiókban, ugyanez nem mondható el a Microsoftról. Legalábbis most nem.

16.
16.
kopic
OH SHIT....ez nagyon nem jo hir:(:O Remelem, hogy ebbol semmi nem igaz:/
15.
15.
patryk91
Tehát a Sony, aki azt nyilatkozta hogy nem akarják hamarabb megmutatni a gépet, mert akkor a konkurencia lemásolhatná, aztán hirtelen bejelentették nagy bőszen, hogy még pedig bemutatják elég hamar, ők nem kapkodnak, de "valami forrás" szerint a MS lemaradásban van azt rögtön hirdetni kell ?:) érdekes :D
14.
14.
adam6751
#13: Nem is vettem figyelembe a 3-as kommentet! bocsi :P
13.
13.
Panda HUN
#7: Figyelem! Irónia veszély! :D
12.
12.
Panda HUN
#11: Amit minden zokszó nélkül ki is cseréltek.
11.
11.
Falcon
#9: nem arról van szó hogy erősebb vagy nem, hanem hogy típushibás az összes x box az első 3 évben!
9.
9.
kharami
#3: Mivan?XD Pont hogy a pletykák szerint erősebb a hardver! Amúgy meg május 21. minden kiderül!;))
7.
7.
adam6751
#5: Nem állítom hogy nincs igazad, de azért ne így álljunk már a dolgokhoz...
6.
6.
DevilGamer
#5: Pont az MS, aki az első konzol bukása után egy next-gen konzolal így felverekedték magukat.
Szerintem te összekevered a tapasztalatot a tudással.

Egyébként én biztos vevő lennék erre a konzolos MMOFPS-re, csak hülye ötletnek tartom.
5.
5.
Panda HUN
#3: Sőt, a Ms nem is tudta, hogy mi fán terem a nextgen, csak látták, hogy milyen szép kontrollert hozott össze a Sony, ezért most kapkodnak...
4.
4.
Tokodboy
#3: A gondolom én lemaradt
3.
3.
Tokodboy
Egyébként szerintem mindenki tudja a nagy titkot, hogy azért hallgatott ilyen sokáig az MS a válasszal a PS4-re, mert a HW csúnyán el van maradva a konkurenséhez képest. Most kókányolnak gyorsan valamit hw ügyileg, megint kiadnak egy 2 hét alatt leégő vacakot.

6 hónap játékfejlesztésben iszonyúan kevés idő.
1.
1.
DON GONDOCS
jaj, úr isten, ez borzasztó :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...