American McGee Alice-ban és Ozban gondolkodik

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 8.
  • Hír
Link másolása
American McGee újra beszélt az Alice-sorozat folytatásáról, ráadásul az is kiderült, hogy újra elővenné az egyszer már törölt Wizard of Oz-projektet. Mindkettő a Kickstarer segítségével indulna csatába.

Noha az óriáskiadók nem feltétlenül arról ismertek, hogy pusztán jófejségből kölcsönadják a címeiket a független fejlesztőknek, American McGee láthatóan nagyon bízik abban, hogy sikerül valahogy megállapodnia az Electronic Artscal annak kapcsán, hogy új Alice-játékot fejleszthessen.

McGee már elindította az új rész Facebook-oldalát - Alice: Otherlands lesz a projekt címe végül -, ahol azt is megemlíti: ha minden jól megy az EA-vel, júliusban indulhat el a játék már emlegetett Kickstarter-gyűjtése. Ugyanitt lehet nézni, ahogy McGee cosplayer lányokat válogat a kampány videójához.

Tényleg ennyire jól állnak a tárgyalások a kiadóval, vagy csak így gyakorolna rá nyomást a dizájner? Akárhogy is, mindenképpen jöjjön, mert az eddigi infók alapján érdekesnek tűnik.

Az Oz is visszatérhet?

Ami még érdekesebb, hogy talán a Wizard of Oz alapján készült játék is feltámadhat. Az anyagot még az Atari megbízásából készítette McGee és csapata, és bár a projektet végül 2004-ben törölték, a linkelt Facebook-oldalról kiderül: a srácok újra rajta vannak az Oz-játékon is.

Kelly Heckerman, a Spicy Horse közösségi menedzsere azt mondta: az új projekt még csak tervezés alatt áll, azt sem tudják egyelőre, hogy milyen kategóriában induljon, így nem lesz köze a 2004-es koncepcióhoz sem. Ami viszont biztos, hogy ehhez is a Kickstarteren keresztül gyűjtenének, és mindenképpen elkészítenék PC-re, Mac-re és Linuxra, sőt cross-platform játéklehetőség is lenne benne.

Az is kiderült: az Oz-anyag sorsa elsősorban a harmadik Alice-játéktól függ, az Otherlands mellett ugyanis nem lenne idejük egy másik fejlesztésre.

1.
1.
giga321
Nekem nagyon tetszett az alice maddnes returns d sokan írták hogy nem űbereli az első részt. No itt a hiba nálam biztos, mert én nem toltam az elsővel csak AMR-all. Várom a folytatást és ezt az Oz-t is ha ilyen betegre megcsinálják annak nagyon örülnék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...