HWSW: Mi nem fog történni 2014-ben?

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 5.
  • Hardver
Link másolása
Év eleji jóslatokkal Dunát lehet rekeszteni, a HWSW szerkesztősége most megpróbálta megtippelni, mi nem fog bekövetkezni az idén. Marad a Windows XP, nem lesz Apple tévé és új mobilplatform sem.

Az okosórák és -szemüvegek tömeges terjedése

A hordható számítástechnika nem egyszerű hardver, szoftver, vagy online szolgáltatás, hanem ez a három egyszerre. Vagyis egy lépésben kell megoldani a kicsi, könnyű, mégis hosszú akkus üzemidővel rendelkező, pontos szenzort (esetleg jó kamerát) és jó (napfényben is olvasható) kijelzőt tartalmazó eszköz problémáját. Emellett ki kell fejleszteni azt a szoftvert, amely mesterien tálalja az eszköz képességeit, és jó felhasználói élményt nyújt. Azonban e kettő még mindig teljesen felesleges, az eszköz igazi értelmét az elérhető alkalmazások/szolgáltatások adják: ha a liftben az órára pillatva látható, hogy érdemes-e gyorsabban lépni a buszmegálló felé, vagy van idő kávét is inni a sarkon. Ha a navigáció tökéletes a szemüvegen és nincs szükség lepillantani a navi képernyőjére, vagy ha vezetés közben gyors válaszokat küldhetünk néhány emailre.

Az okosszemüveg-okosóra tehát olyan második kijelző a telefonhoz, ami oda illő tartalomra vár. A telefon értesítéseinek megjelenítése vagy a zene távvezérlése egyszerűen nem elegendő, ennél sokkal többre van szükség. A prímet jelenleg a Google Glass viszi ebben, a keresőóriás Now szoftverének gyakorlatilag ideális megjelenítője a Glass, ahogy egy okosóra is az lenne. Jelenleg azonban mind a hardver, mind a Now, mind pedig a külső alkalmazások gyerekcipőben járnak, és nem is várható, hogy az év végére ebből tömegtermék lesz. Néhány éven belül elérhető lesz e három komponens olyan kombinációja, amely elérhető áron kínál elfogadható felhasználói élményt. Jövőre nem lesz a karácsony slágere az okosóra. De 2015-re már lehet.

Még egyáltalán nincs vége! Hogy mi nem fog még megtörténni 2014-ben, arról a HWSW-n olvashatsz!

15.
15.
markoci555
nekem még mindig nincs okostelefonom, és egy értelmes mp3 lejátszót nem kapni a boltokban olcsón... a telefonom olcsóbb volt mint az mp3 lejátszó... nem nagyon értem az egészet, amíg nem tudnak legyártani egy egyszerű zenelejátszót olcsón, addig itt semmilyen fejlődés nincs, a nano micsodával meg ne gyertek, mert egy kis hülye gyerek biztos elhallgatja az idióta zenéit, de én csak albumokban hallgatok, és akkor válogassak ki 5000 szám közül, hogy most melyik jön? Persze...
14.
14.
xSHx
Teljes mértékbe igazat adok, tehát nem vagy egyedül. :-)
12.
12.
kopic
10.
10.
xSHx
#5: Részben engem is zavar a dolog, de az én véleményem az, hogy nem a technológia atta lehetőségekkel van baj, hanem az emberekkel, és azon belül is az értelmi szintel és kultúrával. A net nagy ajándék, csak tudni kell használni, szelektálni! Tehát meg kell tanulni jól használni, és ami szar azzal meg nem foglalkozni. Én ha nem lenne a telóm, sokszor szarrá unnám magam. Pl vonaton, a már említett okok miatt. :-) De van, hogy kolegák közöttis simán olvasgatok inkább, mert nem érdekel a már százszor kitárgyalt téma pl, a horgászat, favágás, szájjal b@sz*s :-) Természetesen ha jó a társaság, vagy melóvan stb.. nincs kézetetésem nyomkodni. És szerintem sokan vannak így.
7.
7.
AmreyP
5: ez az ember mond valamit!
4.
4.
Clayman
#3: Kemuri továbbra sem fog megtanulni magyarul
3.
3.
#2: És seggeskit továbbra se fogják tudni véglegesen bannolni :D
2.
2.
Clayman
Pl a gamekapcson továbbra sem lesz szerkesztés gomb...
1.
1.
Clayman
Nekem is van pár tippem mi nem fog megtörténni 2014-ben....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...