A fejlesztők 4 százaléka dolgozik Wii U-ra

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 19.
  • Biznisz
Link másolása
Egy játékfejlesztők között végzett felmérés alapján kijelenthető, hogy nagyon kevesen, és ami még rosszabb, egyre kevesebben fejlesztenek Nintendo Wii U-ra. A konzolok között a PS4 a legmenőbb, egyébként pedig a PC.

A tavalyi Game Developers Conference-en 2600 fejlesztőt kérdeztek meg arról, hogy milyen platformra vagy platformokra fog megjelenni a következő játékuk - az eredményeket most a GamesIndustry International publikálta.

A konzolok között a PlayStation 4 volt a legnépszerűbb: a fejlesztők 20 százaléka mondta azt, hogy a következő játéka PS4-re (vagy arra is) megjelenik, utána az Xbox One következik 17 százalékkal. Még mindig sokan foglalkoznak a PS3-mal és az Xbox 360-nal, a fejlesztők rendre 14, illetve 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy dolgozik a platformra. A Wii U nagyon csehül áll: míg egy évvel korábban a fejlesztők 6,4 százaléka írt játékot a Nintendo konzoljára, most 4 százaléknál megállt ez a mutató.

A fejlesztők körülbelül fele olyan játékot készít, ami okostelefonokra és tabletekre (is) jön, míg 52 százalékuk szorgoskodik PC-s vagy Mac-játékon. További érdekesség, hogy nőtt a közösségi úton finanszírozott projektek száma: 8 százalékról 11 százalékra, hogy pontosak legyünk.

35.
35.
Csoki80
#14: De csak azért, mert már Sonic is van N-re ;-)
34.
34.
zola2000
33.
33.
zola2000
#29: Meg az én kedvenceimet is a level5öt és a Mystwalkert, illetve a nancot (tales studio)
32.
32.
shatterhand
#26: Semmi bajom a N gépekkel, de ha veszek gépet olyat szeretnék kapni amiben van választék bőven és nem kell azon görcsölnöm,hogy vmi ígéretes címet 99%os készültségben elkaszálnak vagy esetleg újraírják azt megint várhatok hónapokat.

Értem,hogy mario,zelda,stb játék alapkő, meg az új részek is 10pontosak, de akkor is szeretek új címeket kipróbálni és kapni. És nem 2-3 évente 1-1darabot.
31.
31.
Norbiii
#29: Ezzel egyetértek, csak annyival egészíteném ki, hogy számodra, számunkra, ugyanis mindenkinek más az ízlése. Lehet, hogy neked a Nintendo játékok a legjobbak, legötletesebbek (én szerintem is!), de másnak meg más tetszik jobban! Éljen az N! :)
30.
30.
Yanez
#28: Nem feltétlen kell rájuk emlékezni a régebbi játékaikról, amelyek közül a legnagyobb kedvencem az első 3 Crash Bandicoot, hanem itt van pl az Uncharted széria meg a The Last of Us is. Persze jó lenne egy új CB tőlük, rávetném magam mindenestül. :)

jiszli: Ha te mondod! :)
29.
29.
jszili32
#27: A Valve-ot kihagytad :D
Nekem is vannak természetesen Nintendo játékokon kívül más kedvenceim pl:
half-life, gears of war, diablo, counter strike, dota, resident evil, gta, mass effect, fallout, batman stb.
De a nintendo játékok mindig jobbak lesznek!
28.
28.
WiiRGaming
#27: EZAZ!!! Még valaki emlékszik a Naughty Dog-ra! :D Respect!
27.
27.
Yanez
#26: Én pl sose felejtem el a Nintendót, sőt, manapság is tolom a Wii játékokat (ha ritkán is) és a klasszikusokat is szoktam (SNES, NES). Úgyhogy hidd el barátom, igazán képben vagyok, hogy mi az a Nintendo, és imádom!!!

De én nem vagyok fan, se N, se Sony, se más. Én csak egy gamer vagyok. De senki ne mondja nekem azt, hogy csak a Nintendo tud minőségi játékokat gyártani! Naughty Dog, Santa Monica, Rockstar, Ubisoft, Konami - hirtelen beugrottak, de vannak még. Az már más kérdés, hogy Te mennyit játszol ezekkel. Jó játékok minden platformon vannak, csak több idő és pénz kell ahhoz, hogy ezeket felfedezzük. :)
26.
26.
jszili32
#15: Sokkal élőbb a nintendo mint más konzol, hangulatosabb.
Látom itt sokan szólják le a klasszikus nintendo játékokat, de ne felejtsük el azt se hogy ezek az egyik alapkövei a többi játéknak.
És igen fan vagyok :D
25.
25.
jszili32
Az a helyzet, hogy már minden a pénzről szól és nem a jó játékok fejlesztéséről!
A Wii U-ra szerintem azért nem csinálnak játékokat olyan sokan mert az érintőkijelzőre is munkát kéne áldozni.
24.
24.
hheemmoo
23.
23.
hheemmoo
#22: Disaster: Day Of Crisis ezt elfelejtettem. :)
22.
22.
hheemmoo
Szega Skacok! Ha valakit érdekelne: http://www.youtube.com/watch?v=L6Pgb7_IaEQ 1990 Ft. Az Árkádban a Medikamart-ban! TEGNAP VOLT MÉG 7 DB.
21.
21.
p3ti
#6: Kár hogy nem hallgatott rád senki... istenem, több ilyen ember kéne, aki megmondja az igazat. Mi a búbánatos retkes f*szt csinálnánk ilyen okos emberek nélkül - Irónia OFF
20.
20.
Gamelord
Kit érdekel, jön egy csomó jó játék, azok amik érdekelnek. És ismerjük a Nintendo-t, ha rosszabbul is menne nekik, akkor is kijönnének a játékok amiket várunk. Másra úgyis ott van a PC. Innentől kezdve "szarni bele" csúnyán fogalmazva.
19.
19.
zola2000
#10: Pontosabban a Japánban menő címekért igencsak kepeszt a nintendo (Monster Hunter, Dragon Quest, Shin Megami Tensei, Fatal Frame (project zero) , azokat sem lehetett kis munka megszerezni a Sony elől.

A stabil rajongótáboruk nem sokat ér lásd wiiu.
17.
17.
#16: Nem vettem magamra csak veled ellentetben nohianyos, pattanasos, fotelseggu, idiota baratom van felesegem meg lanyom akik ilyenekkel szeretnek jatszani.
Ne jatszd az eszed, nem all jol mivel lathatoan nincs.
:D
16.
16.
Dr. Zaius
#5: Magadra vetted?! De ari.... xD
15.
15.
Yanez
#14: Még szerencse, hogy nem vagy elfogult N fan. :)))
14.
14.
jszili32
A fejlesztők 4%-a gyárt minőségi játékokat!
13.
13.
Norbiii
#10: "A trendek nem izgatják, a menő címekért nem kepeszt, van nekik egy stabil rajongótáboruk,"

Na erre céloztam én is, és ezt már sokszor leírtam, nagy igazságot mondtál ki, grat! :)
12.
12.
WiiRGaming
Nem aknázzák ki kellőképpen a Wii U-ban rejlő lehetőségeket. Miközben zapper.el lövöldözöl, tök jó a térképet, a lőszert és egyéb infokat a gamepadon megjelenítnei, amik nem feltétlenül a képernyőre valók, pl chat.
Hiányoltam Wii-re is egy graffitis játékot, mint a ME:Getting Up. Coop gameket el tudok képzelni vegyes kontrollal, pl egy embre remote, másik gamepad, és más-más a kezelőfelület. pl a gamepadon varázsolsz, a remoteon lősz. vagy gamepadon a parancsnok irányít, rts nézetben, a képernyőn pedig megy a pali és lő. A lehetőség adott, a fejlesztőknek kell összekapni magukat :D Nem hypa grafika és szuper multi kell, hanem igazi epic story, sok coop game és frankó játékmenet, kreatív megoldásokkal.
11.
11.
fabot
hát Nintendonak a Wii U eladásai gyengék de a 3ds pedig pörög.
a Sony-nál pedig a Vita eladásai gyengék a PS4 pedig pörög.

Lehet 2-3 év múlva kijönnek egy olyan konzollal ami meg szégyeníti teljesítményben a többi konzolt. Sokan nincsenek elájulva a Xbox Onetól, pl: Metal Gear Solid 5 már most csak 720p-ben futt.. a generáció elején.
10.
10.
Thor Vath
Különben mondasz valamit. A Nintendo Japánban megy elsősorban, a világ többi részére tesz. A trendek nem izgatják, a menő címekért nem kepeszt, van nekik egy stabil rajongótáboruk, gondolom ahhoz kalkulálták az üzleti tervüket, kihozták belőle az általuk gondolt profitot és jól elvannak. Ahogy nézem. Nyugis cég lehet, ott kéne dolgozni :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...